Miercuri,
29.11.2023
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

Actorul și fotograful Jeno Major lansează albumul „Arhaic”: Vă invit într-o lume simplă și curată ca sufletul fiecărui țăran român

Actorul și fotograful Jeno Major lansează albumul „Arhaic”: Vă invit într-o lume simplă și curată ca sufletul fiecărui țăran român

Expoziția de fotografie ARCHAIC a artistului sibian Jeno Major va fi vernisată în data de 17 noiembrie 2023, de la ora 18:00, la Biblioteca ASTRA Sibiu. În cadrul evenimentului, care va avea loc în spațiul American Corner Sibiu (etajul 5), va fi lansat albumul de fotografie cu același nume. Lucrarea cuprinde imagini impresionante din viața satului românesc.

„Volumul ARCHAIC s-a născut în urma mai multor ani de peregrinări prin satele și pe coclaurile României, în căutarea luminii perfecte sau a peisajului ideal. ARCHAIC se vrea a fi un album de fotografie etnografică și de peisaj, o esență a ceea ce înseamnă viața satului românesc, încercând să integrez în el mici frânturi din viața rurală românească, cu îndeletnicirile țăranului român din viața lui de zi cu zi, și relația ancestrală cu animalele sale și cu natura. Vă invit într-o lume simplă și curată ca sufletul fiecărui țăran român, lume care încet, încet se va pierde în negura timpului”, mărturisește fotograful despre proiectul artistic prezentat publicului la Biblioteca ASTRA.

Jeno Major este și un cunoscut actor care dă viață păpușilor pe scena Teatrului Gong din Sibiu, având o carieră artistică de peste 25 de ani. Pasiunea pentru fotografie a descoperit-o de câțiva ani, dar viziunea și talentul său i-au fost rasplătite cu numeroase premii naționale și internaționale. Artistul se definește drept admirator permanent al frumuseții naturii, pe care o consideră arhitectul suprem. Fotografiile sale surprind imagini unice create de natură și aspecte de basm încremenite în timp ale satului românesc. 

Expoziția va rămâne deschisă pentru public până în data de 5 decembrie 2023.

Citește și: Interviu cu unul dintre cei mai apreciați fotografi: „Sibiul este instagramabil, dar pentru alții. Mie îmi place să ies în natură...”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Jenö Major

Vizualizari: 1393

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 săptămână

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus