Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

A fost lansată licitația pentru achiziția a 15 microbuze școlare electrice în județul Sibiu: 185.000 euro bucata

A fost lansată licitația pentru achiziția a 15 microbuze școlare electrice în județul Sibiu: 185.000 euro bucata

Consiliul Județean Sibiu a anunțat lansarea unei licitații pentru achiziția a 15 microbuze electrice școlare, extinzând astfel inițiativa de modernizare a transportului școlar în județ. Aceasta vine în urma unui proiect anterior prin care au fost obținuți bani pentru 56 de microbuze prin PNRR și este susținută de Administrația Fondului de Mediu.

Proiectul, parte a Planului Național de Redresare și Reziliență, vizează furnizarea de microbuze de tip 16 + 1 locuri pentru îmbunătățirea accesului la educație și reducerea impactului asupra mediului. Valoarea totală estimată pentru cele 15 microbuze este de 13.768.793,19 RON sau aproape 185.000 euro pentru un microbuz.

Microbuzele electrice vor fi distribuite către 15 localități: Rășinari, Biertan, Porumbacu de Jos, Șeica Mică, Săliște, Dumbrăveni, Avrig, Șelimbăr, CSEI Dumbrăveni, Tălmaciu, Miercurea Sibiului, CSEI Mediaș, Cisnădie, Agnita, Copșa Mică.

Administrația județeană speră astfel să contribuie la dezvoltarea unui transport școlar ecologic și sustenabil. „Dat fiind că școlile din mediul rural sunt mai puțin accesibile și dispun de puține variante de transport, iar școlile din mediul urban au înmatriculați elevi care nu locuiesc în apropierea unităților de învățământ, parcurgând distanțe lungi către școală, prin prezentul apel se urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport prin furnizarea de microbuze școlare ”verzi”. Mașinile electrice joacă un rol semnificativ în reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Cu emisii scăzute sau chiar inexistente de gaze cu efect de seră și poluare redusă a aerului, acestea contribuie la protejarea calității aerului, reducerea schimbărilor climatice și promovarea unei societăți mai durabile”, se arată în anunțul de licitație.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 ianuarie 2024.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1004

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Carcotel

Acum 1 săptămână

Nu sunteti normal cu preturile alea!!!
Raspunde

Unul

Acum 1 săptămână

Jefuirea bugetului local.
Raspunde

Adi

Acum 1 săptămână

Toate bătăile asta de joc nu fac decât sa alimenteze revolta și scârba populației, ceea ce va rezulta în surprize de genul celor întâmplate în Argentina zilele astea.
Raspunde

Beg

Acum 1 săptămână

Prăduială tataie, că de la anu' nu mai ajung la butoane.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus