Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Știrile zilei, 11 decembrie. Sibiul depășit de Alba atât la exporturi, cât și importuri, proiectul noului spital rămâne fără teren, pomana porcului la Muzeul Astra

Știrile zilei, 11 decembrie. Sibiul depășit de Alba atât la exporturi, cât și importuri, proiectul noului spital rămâne fără teren, pomana porcului la Muzeul Astra

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri ale zilei de luni, 11 decembrie:

Economia Sibiului: Județul nostru depășit de Alba atât la exporturi cât și importuri. Cu Brașovul nu ne mai putem compara

Cele mai recente date economice publicate de Direcția Regională de Statistică Alba arată că în luna iulie a acestui an – cea mai recentă lună pentru care există date – județul Alba a înregistrat un volum al importurilor și exporturilor superior Sibiului.

Detalii aici.

Proiectul noului spital rămâne fără teren: ADS anunță că cere înapoi cele 20 de ha transmise Sibiului acum șapte ani

Cea mai mare investiție publică promisă în județul Sibiu în ultimii 30 de ani rămâne fără terenul pe care ar trebui construită. Agenția Domeniilor Statului anunță că demarează procedurile de recuperare a terenului transmis Sibiului în urmă cu mai bine de șapte ani pentru construirea unui nou spital județean. Fără teren, rămân cheltuite degeaba câteva milioane de euro din banii sibienilor.

Detalii aici.

„Progres rapid”: așa descriu autoritățile șantierul al cărui sfârșit nu mai există. Termenul inițial era iulie 2022

Conducerea Consiliul Județean Sibiu descrie în termeni elogioși derularea lucrărilor pe șantierul clădirii în care funcționează Maternitatea, într-un anunț dat publicității luni dimineața. Cu trei zile înainte, același Consiliu Județean prelungea pe termen nedefinit șantierul în discuție, șantier ale cărui costuri au crescut cu peste 37% până acum.

Detalii aici.

90%, grad de ocupare în Sibiu, în weekend. Suntem cu 2.732 de turiști, în plus, față de cel mai bun an turistic al Sibiului 

Gradul de ocupare în unitățile de cazare din Sibiu au ajuns în weekend la 90% anunță o platformă online de rezervare, citată de Radio România Actualități.

Detalii aici.

”Călăuza” celor trei suspecți de uciderea lui Adrian Kreiner rămâne în arest pentru încă 30 de zile

Ilie Sitariu, timișoreanul care i-a ajutat pe cei trei suspecți că l-au ucis pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner, va rămâne în arest pentru încă 30 de zile, au decis astăzi judecătorii de la Tribunalul Sibiu. Seintința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 48 de la comunicare, se precizează în decizie.

Detalii aici.

Controale ITM la Spitalul Județean și câteva clinici private: 13 probleme descoperite

Inspectorii ITM Sibiu au efectuat în ultimele șase luni o serie de controale la unele spitale de stat din județul Sibiu și la clinici private. În total au fost verificate șase unități, printre care și Spitalul Județean Sibiu.

Detalii aici

Gratuit pentru copii: ateliere de confecționat decorațiuni pentru Crăciun, la Biblioteca Astra

Biblioteca Astra din Sibiu organizează, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, mai multe ateliere gratuite pentru copii. Acestora li se va adăuga și o seară de povești și colinde. 

Detalii aici.

Sibienii, invitați la pomana porcului, la Muzeul Astra. „Se poate degusta fierbinte, alături de murături” 

Weekend-ul acesta, în 16 și 17 decembrie, Muzeul Astra invită sibienii la Târgul de țară la Ignat. Evenimentul începe sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.

Detalii aici.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus