Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Ruxandra Cibu Deaconu: „Mă șochează lipsa de empatie a Danielei Cîmpean. (...) Oare lui Eugen Iordănescu i-a răspuns la fel de-a lungul timpului?”

Ruxandra Cibu Deaconu: „Mă șochează lipsa de empatie a Danielei Cîmpean. (...) Oare lui Eugen Iordănescu i-a răspuns la fel de-a lungul timpului?”

Președinta organizației județene a USR Sibiu, consilierul județean Ruxandra Cibu Deaconu, apreciază că în scandalul de la Filarmonica de Stat Sibiu, președinta administrației județene, Daniela Cîmpean, este „direct răspunzătoare” de rezolvarea situației.

Ruxandra Cibu Deaconu consideră „o problemă serioasă” conflictul în derulare la Filarmonica de Stat Sibiu: una în care „nu toate revendicările sindicaliștilor sunt corecte”, iar managerul Cristian Lupeș, „un dirijor remarcabil”, nu a găsit comunicarea potrivită cu muzicienii din subordine.

Tocmai în contextul în care cele două părți nu mai au nicio cale de comunicare, Ruxandra Cibu Deaconu consideră că atitudinea președintei Consiliului Județean, în subordinea căreia funcționează Filarmonica, „șochează” din cauza lipsei de empatie.

„Nu susțin neapărat demiterea lui Cristian Lupeș, așa cum admit că nu toate revendicările sindicaliștilor sunt corecte. Dar dacă n-ai ști care este povestea din spatele acestor angajați care stau și îngheață în fața sediului CJ Sibiu pentru a-și rezolva problema și doar privești, întâmplător, cum președinta CJ trece sfidător printre ei, te-ai putea gândi că i-au cerșit ceva bani sau poate vreo angajare. «Îmi cer ceva ilegal», spune Daniela Cîmpean, ca scuză. Oare lui Eugen Iordănescu i-a răspuns la fel de-a lungul timpului? Eu cred că dreptul la muncă nu are cum să fie ceva ilegal, iar soluția pentru a aduce la aceeași masă a negocierilor angajații Filarmonicii și pe Cristian Lupeș, un dirijor remarcabil, dar care, probabil, nu a găsit cea mai potrivită cale de comunicare cu muzicienii din subordine, trebuia găsită cât mai rapid”, a scris Cibu Deaconu pe pagina sa de Facebook, făcând referire la directorul Camerei de comerț Sibiu, Eugen Iordănescu, pe care Daniela Cîmpean l-a promovat în funcții de reprezentare a intereselor județului (comisii de selecție pentru consilii de administrație) în ciuda calității de colaborator al Securității.

Președinta organizației care are patru reprezentanți în plenul Consiliului județean Sibiu arată că dispozițiile date până acum de Cîmpean sunt fie pentru „a se spăla pe mâini”, fie pentru  „a se ascunde în spatele unor clauze contractuale”. Un veritabil lider, dar mai ales un ocupant al unei funcții publice pus acolo de cetățeni are datoria morală în primul rând să-i asculte pe oameni, dacă este nevoie și de două ori pe zi, pentru că nu sunt unul – doi rătăciți, sunt mult mai mulți și cu toții au drepturi. Sunt oameni care au nemulțumiri și care trebuie rezolvate. (...) Și ar mai fi ceva. Publicul, sibienii, s-au săturat să asiste la acest scandal în loc să se poată bucura de spectacolele unei instituții susținute financiar din banii lor, din biletele și din taxele plătite de ei. Tensiunile din Filarmonică se văd, se simt în calitatea reprezentațiilor, iar acest lucru nu este normal. Sibiul are nevoie din nou de liniște la Filarmonică și Daniela Cîmpean este direct răspunzătoare, chiar dacă pentru asta va trebui să stea închisă într-o cameră cu angajații și cu directorul, zile întregi, pentru a negocia soluția cea mai bună”, a mai scris Cibu Deaconu.

Citește și Instrumentiștii Filarmonicii Sibiu au venit la ședința CJ, dar nu au fost ascultați. Cîmpean a părăsit sala: „Pe acest subiect, în sala CJ nu vor mai fi purtate discuții”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ana Maria

Acum 3 luni

Sa nu va șocheze doamna. Nu e lipsa de empatie, dar problemele județului nu stau numai în revendicările idioate ale unora care au fost învățați sa stea acasă 15 zile pe luna și sa încaseze salariul pentru 30 de zile. Ce vor ei de fapt? Demisia managerului. De ce? Pentru ca îi cheamă la locul de muncă. Serios? Păcat ca va amestecați în asta și coalizati cu Porr și Barac. Va credeam altfel dar se pare ca sunteți la fel ca ei.
Raspunde

George Ion

Acum 3 luni

Ana Maria este chiar Lupes. Arunca cu dezinformari. Problema artistilor este chiar Lupes care comite abuzuri. Lupes arunca si minciuni si calomnii oricui ii sta in drum
Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Empatie de cațea ce isi mananca puii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrada

Acum 3 luni

ce vor muzicantii astia???sa zica mersi ca au un loc caldut la stat!!! in ce consta munca lor?? sunt indispensabili pt societate??? proteseaza ca trebuie sa munceasca?? de parca aia e munca??? daca maine dispare toat filarmonica, sufera societatea sau cum?? astia negociaza de parca activitatea lor e importanta.
Raspunde

George Ion

Acum 3 luni

Pe principiul ca muzicienii nu sunt indispensabili societatii putem spune ca și Lupes, pe care il reprezinti, ar trebui sa-si dea demisia. Dar nu, este indispensabil la muls. Cainele nu pleaca de la macelarie. Unde sponsorizeaza Lupes?
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 luni

Bineinteles ca sunt indispensabili. Ce urmeaza sa zici, ca nici scriitorii nu sunt indispensabili? nici actorii? arta, in general? Daca divertisment la tine e doar sa dai cu sapa in gradina sau sa te uiti pe pereti, nu inseamna ca e sanatos ca o intreaga societate sa faca ca tine
Raspunde

Ionut

Acum 3 luni

Cum ati detectat lipsa de empatie la doamna Daniela Campean?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marian Budrala

Acum 3 luni

Cand sunteti prezenta la sedinta de Consiliu Judetean, nu transmiteti nimic, dupa care platiti comunicate de presa. Echert era ce trebuie
Raspunde

George Ion

Acum 3 luni

Marian Budrala este unealta lui Lupes si arunca cu venin incercand sa acopere adevarul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus