Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

DSP liniștește sibienii: au avut sărbători cu mâncare și cazare conforme. Mai bine de jumătate din controale - în Târgul de Crăciun

DSP liniștește sibienii: au avut sărbători cu mâncare și cazare conforme. Mai bine de jumătate din controale - în Târgul de Crăciun

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că nu au fost nevoiți să aplice nicio amendă în cadrul controalelor tematice din perioada sărbătorilor de iarnă.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Sibiu au efectuat în perioada sărbătorilor de iarnă 72 de controale și un „re-control”, se arată într-o informare pregătită pentru Colegiul prefectural programat în dimineața zilei de marți a săptămânii viitoare.

Mai bine de jumătate din controale au fost realizate în Târgul de Crăciun, unde inspectorii susțin că au verificat 23 de căsuțe „cu profil alimentație publică”, restul de 22 având spre comercializare diferite produse non-alimentare.

În lista fără nume dată publicității de către inspectorii plătiți din bani publici mai sunt anunțate controale la 12 magazine, opt „unități de alimentație publică”, o patiserie, două hoteluri și patru pensiuni. La una din acestea din urmă a urmat un nou control, în cadrul căruia au fost constatată „remedierea deficiențelor identificate anterior”.

În concluzie, inspectorii DSP susțin că munca lor a descoperit un Sibiu în care comercianții au respectat atât de bine regulile, încât nu a fost nevoie de aplicarea vreunei amenzi. Singurele sancțiuni aplicate sunt avertismente scrise. „S-au aplicat 17 avertismente pentru următoarele deficiențe: lipsa ritmicității efectuării controlului medical periodic al personalului care lucrează în sectorul alimentar și unități de cazare; nerespectarea cerinţelor generale şi specifice prevăzute de normele legale în vigoare privind conformitatea produselor, în vederea asigurării protecţiei sănătăţii publice în unitățile cu profil comerț alimentar; neefectuarea cursurilor de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă pentru tot personalul angajat în unitățile cu profil comerț alimentar, alimentație publică și unități de cazare”, se mai arată într-o sinteză pe care reprezentanții DSP o vor prezenta în cadrul Colegiului prefectural.

Sinteza face referire la controalele demarate ca urmare a unui protocol încheiat între Ministerul Sănătății și Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor. La Sibiu, inspecțiile au vizat de la igiena sau controlul apei potabile utilizate de comercianți, la verificarea examinărilor medicale sau respectarea normativelor în ceea ce privește aditivii alimentari, aromele, coloranții etc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus