Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Acuzații încrucișate în urma grevei de la Filarmonică: sabotaj, experiență neplăcută, scenă părăsită, discursuri acoperite de aplauze

Acuzații încrucișate în urma grevei de la Filarmonică: sabotaj, experiență neplăcută, scenă părăsită, discursuri acoperite de aplauze

Greva de avertisment anunțată pentru concertul de joi de către sindicaliștii Filarmonicii din Sibiu a fost precedată de un protest pe care conducerea l-a catalogat stânjenitor. Câteva zeci de minute mai târziu, greva de avertisment a determinat părăsirea scenei de cei care nu protestau, începutul discursului liderei de sindicat fiind acoperit cu aplauze.

Anunțată pentru intervalul 19:00 – 21:00 – când pe scena Sălii Thalia era programat un concert simfonic – greva de avertisment a fost precedată de un protest. Instrumentiștii din cadrul Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu au afișat mesaje prin care cereau demiterea managerului Cristian Lupeș, în timp ce acesta modera o discuție la care invitat era consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu (concertul din seara de joi a fost organizat în parteneriat cu consulatul).

„Filarmonica de Stat Sibiu prezintă scuze publicului pentru experiența neplăcută și se delimitează de acțiunile puse în scenă de Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu. Pentru această seară (joi – n.r.), SAIFS a anunțat greva de avertisment în intervalul orar 19.00-21.00. Totuși, începând cu ora 18.30, SAIFS a împiedicat desfășurarea unei manifestări culturale programate de Filarmonica Sibiu, «Cafeneaua Muzicală», protestând prin afișarea mesajelor care cer încetarea contractului de muncă (management) al dirijorului Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu. La conferință a fost invitat consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu, partener al concertului din data de 8 februarie 2024. Filarmonica Sibiu își cere scuze pentru situația diplomatică stânjenitoare cauzată de acest context”, a reacționat conducerea Filarmonicii pe pagina de Facebook.

Replica sindicaliștilor a venit tot pe rețelele de socializare. „Am protestat la ora 18.30 așa cum protestam de aproape patru săptămâni în fața Consiliul Județean Sibiu. Iar în intervalul orar 19-21 am realizat greva de avertisment cu o durată de 15 minute și fără să periclitam actul artistic. Faptul ca amestecați acțiunile noastre și nu înțelegeți diferențele de bază între o acțiune de protest și o grevă de avertisment, nu face decât să confirme incapacitatea managerială”, au răspuns reprezentanții sindicatului tot pe Facebook.

Scenă părăsită de cei care nu protestau, rapoarte împărțite printre spectatori

La intrarea în Sala Thalia, toți spectatorii au primit broșuri cu un rezumat al raportului de activitate pe anul trecut, întocmit de conducerea Filarmonicii.

La începutul concertului care a urmat, sindicaliștii au intrat în grevă de avertisment pentru 15 minute. În fața scenei a venit Monica Florescu, liderul de sindicat, care a dat citire unui discurs despre motivele și revendicările grevei de avertisment. Instrumentiștii care nu fac parte din sindicat s-au ridicat și au părăsit scena, în timp ce discursul liderei de sindicat era acoperit de aplauze din sală.

”Cât timp trebuie să mai îndurăm frica de a ne exprima, hărțuirea, dezinformarea propagandei managerului? Câte procese trebuie să mai fie plătite din banii noștri? Cerem cu voce tare demisia de onoare a domnului manager Cristian Lupeș”, a rostit, mai apoi, Monica Florescu, în aplauzele celor din sală.

După discurs, instrumentiștii protestatari au îmbrăcat veste reflectorizante și au afișat mesaje prin care cer demiterea lui Lupeș.

O parte din spectatori au părăsit sala, din care s-a aplaudat mai apoi revenirea tuturor instrumentiștilor pe scenă.

Vineri dimineața, mai bine de 20 instrumentiști și susținători ai acestora au pichetat sediul CJ Sibiu pentru a 19-a zi lucrătoare consecutivă, solicitând demiterea managerului.

Sursa foto principală: Facebook / Filarmonica de Stat Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

UnPSD mandru

Acum 1 săptămână

ce mizerie ordinara! cand se termina procesele pe care le veti pierde indubitabil sper sa va gaseasca inlocuitori, daca ati ajuns sa dezbinati tot colectivul si sa va impartiti in doua tabere, e grav si trebuie sa plece zurbagii altfel e greu de facut performanta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius Balan

Acum 1 săptămână

Deja incep sa deranjeze participantii la actul artistic, adica pe cei care platesc bilete. Daca oamenii cer banii platiti pe bilete, ar trebui sa fie imputate aceste sume sindicalistilor. Cred ca cel mai bine ar fi sa se incheie contracte de colaborare si sa fie platiti exact pentru cat performeaza pe scena.

Raspunde

@ un CL trist

Acum 1 săptămână

O mizerie e politica lui Lupes. Debiteaza numai dezinformari si mizerii. Dezbinarea o face managerul Lupes, a auzit de la altii de "divide et impera". Instantele judecatoresti anuleaza deciziile aberante a lui Lupes - adica procesele el le-a pierdut si o sa le piarda si pe cele de pe rol. Continuati delirul in continuare, dar cariera lui Lupes e compromisa deja (dirijor si manager).

Raspunde

Claudiu

Acum 1 săptămână

Ai vrut să ne semnalezi oximoronul din "Un PSD -ist mândru "? Ai reușit

Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

Iar nu postezi unde trebuie. In plus este o minciuna , inca o minciuna din cele pe care le debitezi Lupes. Dar daca ceri sa se impute banii pentru biletele care ipotetic sunt cerute inapoi, de ce sa nu ti se impute toate cheltuielile pentru procesele pe care le-ai pierdut( cheltuieli dovedite) si pentru distrugerile din Filarmonica( usile stiu de ce) si se mai poate continua daca vrei. Lucruri reale, nu minciuni.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian meloman

Acum 1 săptămână

Doamna Florescu este absolut penibila! Sufera ca nu a ajuns sotie de manager, dupa cum se visa Fernandez. Ajunge circul, cucoana! Ori stai si iti vezi de concerte, pentru care esti bine platita, ori faci pasi alaturi de sotul contestatar! Eu am platit bilet pentru concert, nu pentru un circ penibil!

Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

Vai d-nul Lupes ce tactici de mic ( la propiu si la figurat) securist folositi! Daca nu merge sa atacati intreg grupul, atacati persoana care este cea mai vizibila, nu? Dar vedeti unde postati, in acest articol nu se vorbeste de lucrurile acestea, se vorbeste in articolul pe care l-ati platiti. Nu le incurcati ca va dati de gol. Dar este adevarat ati platit un bilet sau mai bine zis mai platiti bilete stiti domnia ta cui. PS: Nici macar nu sunteti barbat sa va asumati mesajul cum nu va asumati nici petitia online despre care habar nu aveti cine a initiat-o, nu-i asa? In plus de ce sa faca doamna Florescu pasi, dumneata de ce sa nu pleci? Oricum toate lumea te detesta, pe fata sau nu.

Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 săptămână

Cam multe "detalii" aveti despre problema. Dupa vehementa si limbaj cred ca sunteti in cercul lui Lupes sau chiar el.

Raspunde

Claudiu

Acum 1 săptămână

Și zici că suferă "cucoana" monșer? Asculți seara cu borcanul la perete, te holbezi pe gaura cheii sau cum vine de se face că dai din "surse sigure" turnătorii penibile de genul celei din comentariu "mascul feroce" ce te afli? Habar nu ai cum arată în bilet la filarmonică. Ăștia că ține intrau pe baza de invitație și după aceea dădeau cu subsemnatul in notele informative

Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

Un mesaj interesan de pe aici: "Managere - Ālea iacta est. Se pare că rabdarea oamenilor pe care-i abuzezi a ajuns la capat. Tu ai ales asta. Bulgarele de zapada a inceput sa se rostogoleasca si nimic nu te va ajuta. Nici fustele dupa care te ascunzi si nici cei slabi pe care-i bagi in fata ca un las. Nici macar degetul de care te tii cand apari in poze. Nu ai inteles ca oamenii astia pe care vrei sa-i concediezi au alte valori si repere decat tine. Dreptatea e de partea lor -e confimat si va fi de fiecare dată. In socotelile tale nu ai inclus constanta Omega- asta o sa-ti dea totul peste cap. Iar cand se va termina totul cariera ta de manager va fi praf si toata lumea te va cunoste asa. Acum știi!"

Raspunde

Anonim

Acum 1 săptămână

Sa observam voturile. Comentariile ce denigrează artistii si ridica in slavi managerul Lupes primes voturi pozitive in mod masiv de la postacii managerului. Sunt disperați sa acopere cu minciuni ceea ce e evident. La fel cu au incercat cu huiduieli si aplauze sa acopere mesajul artistilor.

Raspunde

MELOMAN

Acum 1 săptămână

Asa cum DANIELA CAMPEAN a intervenit in cazul Bibliotecii ASTRA si l a inlocuit pe Silviu Bors pentru a i face loc lui Razvan Pop cred ca asa trebuie sa intervina si la Filarmonica. Niciodata nu a existat un asemenea protest in Sibiu. De asemenea sunt vinovati aici si Vlad Vasiu si Christine MANTA KLEMENS membri in comisia de concurs! Rusinos! PNL Sibiu aceasi Ciuma, de asta data Galbena!

Raspunde

Artemis

Acum 1 săptămână

Abuz in serviciu, cumparare si trafic de influenta, fals si uz de fals, discriminare, hartuire, declaratie mincinoasa, instigare. Astea sunt unelte de manager probabil utilizate de Cristian Lupes. Procurorii voi stabili. Restul e zgomot de fond. Tic-tac...tic-tac..

Raspunde

Victoria

Acum 1 săptămână

Această Daniela Cimpean care-l ține în brațe pe LUPeș, și nu înțelegem ce are de câștigat fătuca asta, din concedierea artiștilor valoroși din Filarmonică, artiști care-su fost înaintea managerului lui pește prăjit, care și-a luat Filarmonica de la mama lui, și face piață din ea. Demisia, lupeșe!

Raspunde

BlaBla

Acum 1 săptămână

Nu este corect. Eu am platit un bilet la concert. Nu mă interesează luptele voastre, dar greva mă deranjeză. Am venit să ma destind, nu să ma înacărcați voi cu probleme voastre, ca am ale mele destule. Voi grevisti primiti un spor de artist și stiu artisti care indiferent de viata profesională și privată (chisr decese în familie) au prestat actul artistic fără tevatură, întreruperi, sau plansete și boceli sau asa zisă grevă pentru a enerva publicul și al încărca negativ. mie personal mi-ați distrus seara și relaxarea de care aveam nevoie. Pe noi publicul nu ne interesează luptele voastre. Faceți grevă de avertisment la repetiție dacă vreți. PĂCAT Vă rog de azi să nu mai distrugeți actul artisctic.
Raspunde

@BlaBla

Acum 6 zile

Sintagme gen "act artistic" tradeaza faptul ca esti in trena lui Lupes. Dar nu ai fost detanjat cand valetii lui Lupes au inceput sa huiduiasca si sa fluiere in sală?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus