Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Patricia, fata din Sibiu abandonată la naștere și înfiată în Franța, are acum propria familie și vrea să se întoarcă: „În România mă simt acasă”

Patricia, fata din Sibiu abandonată la naștere și înfiată în Franța, are acum propria familie și vrea să se întoarcă: „În România mă simt acasă”

Patricia s-a născut în Sibiu și a fost abandonată imediat după naștere. Așa a ajuns în grija statului. După trei ani a fost înfiată de o familie din Franța, în care mama era româncă. La 22 de ani a vrut să-și găsească mama biologică și a reușit cu ajutorul paginii de facebook „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României” și a unui articol apărut în Turnul Sfatului. Acum, la patru ani de la acel moment, tânăra are propria ei familie - un soț care o iubește, un copil vesel și inteligent și un mare gând: să se întoarcă acasă. Patricia a ales să-și spună povestea pentru ca toți cei care au fost abandonați la naștere și care acum își caută familiile să știe cât de important este să înțeleagă cine sunt cu adevărat. și să nu renunțe.      

Povestea Patriciei Andradei Pinault (Stancu la naștere și Havard până să se căsătorească) a început în Sibiu, în anul 1998, atunci când a văzut pentru prima dată lumina zilei. Începutul micuței Patricia nu a fost unul ușor. Pentru că mama ei avea doar 17 ani când a născut-o, iar situația financiară a fost precară și nu a avut sprijin nici din partea tatălui, tânăra de atunci a fost nevoită să renunțe la ghemotocul pe care tocmai l-a născut și să-l dea în grija statului.

Citește și: Tânără adoptată în Franța își caută părinții în Sibiu

În următorii trei ani fetița crește într-un orfelinat și la o familie din Cisnădie. Când avea trei ani a fost adoptată de o familie din Franța formată din mama româncă și tatăl francez. Până au fost gata actele micuța Patricia a locuit la sora mamei adoptive, Marina, figură de care a rămas legată până în ziua de astăzi. A plecat în Franța să locuiască cu noii ei părinți. Cu ajutorul mamei și a mătușii nu a uitat însă de România și nici de familia ei biologică.  

„A fost puțin greu când eram mai tânără pentru că mereu am vrut să știu cu cine semăn, dacă am frați sau surori. În rest, am avut o copilărie minunată. În fiecare an veneam în România în vacanță. În Cisnădie am petrecut zilele cele mai frumoase din viața mea”, își amintește Patricia.

În familia din Franța nu a avut frați sau surori, iar părinții ei i-au permis mereu să-și caute rădăcinile.

Astfel, la jumătatea anului 2020, destinul fetei a căpătat un nou sens. Patricia a apelat la pagina de facebook „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României” pentru a-și găsi familia biologică. Povestea ei a fost preluată și de Turnul Sfatului, iar în mai puțin de 24 de ore fata și-a găsit mama biologică și a aflat că are și un frate. Fata își amintește acel moment și spune că ține legătura cu mama ei biologică.  

Citește și: Andrada și-a găsit mama: Sunt fericită că am găsit-o și nu vreau să o pierd din nou. Acum am și un frate

„Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri. Să o vad pe mama care mi-a dat viață a fost minunat! Din acel moment mi s-a schimbat viața pentru că acum știu de unde vin, știu cu cine semen și mă simt mai bine în pielea mea. Țin legătura cu mama mea biologică. Vorbim des pe internet.

A fost cerută în căsătorie în România

Cum s-a schimbat viața Patriciei de atunci? În acest moment tânăra locuiește în Franța și are propria ei familie și spune că datorează foarte mult din ceea ce are astăzi părinților care au crescut-o.

„Am un soț minunat! E un om care are grijă de noi, ne tratează cu mult respect și ne iubește fără măsură. Dacă am ajuns să am familia mea este și pentru că am avut o familie care mă iubește foarte mult. De exemplu, tușica mea Marina a fost mereu alături de mine și m-a înțeles în multe lucruri. M-a ajutat și să mă maturizez și să înțeleg lucruri din viață”, povestește Patricia.

Pe soțul ei, Bastien, l-a cunoscut când lucra într-un magazin. Erau colegi și-și amintește că s-au înțeles bine încă din primele clipe.

„Am început să ieșim la o cafea, la restaurant. După câteva luni ne-am luat un apartament și după am încercat să avem un copil. A fost puțin greu, dar am reușit și astăzi avem un băiețel minunat, pe nume Oscar.”

Patricia spune că a fost cerută de soție la Constanța.

„A fost un moment foarte frumos și bineînțeles că am spus da cu toată inima. Am avut o nuntă minunată alături de familia noastră. O nuntă ca în povești într-un castel era super! Băiețelul nostru Oscar este o bombonică. E amuzant și inteligent! Profesoara lui ne spune mereu că participă mult la școală și tot timpul cu zâmbetul pe buze”, povestește cu mândrie fata.

Patricia s-a specializat în Franța în domeniul comercial, având o calificare și un Bacalaureat în acest domeniu. După ce a lucrat în mai multe firme și-a deschis propria afacere și a planificat nunți.

Își dorește să se întoarcă acasă și să ajute copiii din centre de plasament

Patricia nu a uitat niciodată România și spune că aici se simte acasă, de aceea, în viitorul apropiat plănuiește să se mute cu soțul și băiatul ei în Cisnădie, acolo unde au deja o casă.

Printre planurile pe care le are în viitorul apropiat se numără și sprijinirea copiilor din centrele de plasament, dar și crearea unei asociații care să-i ajute pe copiii care nu-și cunosc rădăcinile să-și găsească părinții biologici, dacă își doresc asta.

„Mesajul meu pentru toți cei care vor să-și găsească familia biologică este că fac ceea ce trebuie. Este normal să-și dorească să-și găsească rădăcinile. Nu este ceva rău. Și nu ar trebui să nu lase pe nimeni să le spună altceva. Este doar decizia lor dacă vor sau nu să-și găsească părinții. Dar trebuie să știe că nu este ușor pentru cei din jur să înțeleagă de ce este nevoie să-ți găsești rădăcinile. De aceea trebuie să aibă grijă și de familia care i-a crescut, să le explice și să-i asigure că nu vor renunța la ei.”

Patricia spune că acum este fericită și împlinită, iar singurul pas pe care trebuie să-l mai facă este să se întoarcă acasă. De asemenea este dispusă să asculte și să-i îndrume pe toți cei care își doresc să-și găsescă famiilie biologice. În acest sens poate fi contactată pe pagina de facebook sau de Instagram

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Laurentiu

Acum 2 luni

Foarte faina povestea si familia Andradei! Astfel de postari nu ma miscau in trecut dar de cand am devenit tata mi se par extrem de emotionante. Mult succes celor trei protagonisti!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 luni

Stricati viitorul copilului in satra infractoare romaneasca. https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_politicieni_rom%C3%A2ni_implica%C8%9Bi_%C3%AEn_scandaluri_publice

Raspunde

Tony B

Acum 2 luni

Acest mesaj a fost șters din cauză că nu are nicio legătură cu subiectul

Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Subestimati capacitatea criminala a Romania. Lista wikipedia prezinta o fractie de cateva sute de mari infractori romani inscaunati la vedere in varful crimei organizate statale, nu doar 13...
Raspunde

Dd

Acum 2 luni

Mult succes Patricia! Avem nevoie de oameni ca tine!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus