Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Analiză Storia: Prețul chiriilor în Sibiu s-a stabilizat în ultimele luni. 400 de euro un apartament de două camere

Analiză Storia: Prețul chiriilor în Sibiu s-a stabilizat în ultimele luni. 400 de euro un apartament de două camere

În luna februarie a acestui an s-au înregistrat cu 2% mai puține interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia - platforma de imobiliare lansată de OLX, comparativ cu luna februarie a anului trecut. Totodată, comparând luna februarie a.c. cu luna ianuarie a acestui an, s-a observat o scădere de 3% a interacțiunilor dintre chiriași și cei care oferă spre închiriere imobile.

Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 15% de la un an la altul (februarie 2024 vs. februarie 2023), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (februarie 2024 vs. ianuarie 2024) au scăzut cu 3%.

„În prezent asistăm la o încetinire a ritmului de creștere a prețurilor chiriilor. Această tendință este alimentată de o cerere ușor în scădere și de o schimbare de interes în rândul românilor, care își îndreaptă atenția și mai mult către achiziții, în defavoarea chiriilor. Am remarcat, de asemenea, creșteri mai însemnate ale prețurilor chiriilor din orașele mai mici în comparație cu cele din orașele mai mari. Această evoluție reflectă dinamismul pieței imobiliare, în special în zone precum Craiova sau Oradea”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

chirii sibiu

În Sibiu, prețurile medii de închiriere solicitate în luna februarie 2024 au înregistrat stagnări față de cele din luna anterioară, atât la categoria garsonierelor, cât și la apartamentele cu două și trei camere.

Față de luna februarie 2023, prețurile medii solicitate în februarie 2024 pentru închiriere au crescut pe toate categoriile de apartamente – cu 20% pentru garsoniere, cu 14% pentru apartamentele cu două camere și cu 22% în cazul apartamentelor cu trei camere.

Astfel, în luna februarie 2024 prețul mediu de închiriere al garsonierelor a fost de 300 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 400 de euro, iar cele cu trei camere s-au închiriat cu 550 de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4769

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus