Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Câteva luni a ținut curățenia: Lacurile formate de Cibin în cartierul Ștrand s-au umplut iar de gunoaie. Reacția primăriei

Câteva luni a ținut curățenia: Lacurile formate de Cibin în cartierul Ștrand s-au umplut iar de gunoaie. Reacția primăriei

În apropiere de strada Maramureșului din cartierul Ștrand râul Cibin formează câteva mici lacuri foarte frecventate de pescarii din zonă și nu numai. Mulți locatari merg pe malurile lor la plimbare, sperând să se bucure de natură și aer curat. De cele mai multe ori găsesc, însă, gunoaie.

Un cititor al ziarului Turnul Sfatului ne-a atras atenția zilele trecute că malurile lacurilor s-au umplut din nou de gunoaie, în special PET-uri și resturi menajere. Unele sunt aduse de apele umflate ale Cibinului în urma ploilor, altele sunt aruncate de oameni.

Zonă de lacuri mai puțin cunoscută a Sibiului, acoperită de gunoaie. ”O bucată de natură sălbatică la doi pași de oraș, de care o parte din locuitori își bat joc”

”Primăria zicea că a făcut curățenie, dar unele par de mult acolo. Majoritatea sunt pe partea din stânga a lacului”, spune Robert K..

Redăm mai jos câteva fotografii recente din zona amintită:

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Primăriei Sibiu au informat că operatorul de salubritate SOMA a ecologizat săptămâna aceasta malurile lacurilor. În plus, municipalitatea atrage atenția cetățenilor că Poliția Locală aplică amenzi usturătoare, numai anul trecut fiind aplicate amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise.

”În data de 5 martie, operatorul de salubrizare SC Soma SRL, cu care Primăria are încheiat un contract, a curățat zona la care faceți referire.

Reamintim faptul că că abandonarea deșeurilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 30.000 la 45.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la  50.000-70.000 lei pentru cele juridice. În anul 2023 Poliția Locală a aplicat 13 amenzi pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise, însumând 97.900 de lei”, au transmis oficialii Primăriei Sibiu.

Citește și:

Unele dintre cele mai frumoase zone turistice ale Sibiului zac îngropate sub gunoaie. ”Ce vedeți este doar vârful aisbergului, situația este mult mai gravă”

Top 5 locuri în care evadezi în natură, la doi pași de Sibiu: de la delta de pe Cibin, la minunata rețea de poteci din pădure

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Adi

Acum 1 lună

"Anul trecut s-au dat 13 amenzi" suma totala fiind 97.900 iar amenzile sunt " de la 30.000 la 45.000 lei". Pai nu prea ies calculele...
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Exista si amenzi în cuantum mai mic,..... 400..800..lei...depinde de faptă.
Raspunde

Adi

Acum 1 lună

Pai si atunci de ce zic "abandonarea deșeurilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 30.000 la 45.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 50.000-70.000 lei pentru cele juridice"?
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 lună

Camere si amenzi. Ce tot atatea vaite. Asta daca se vrea
Raspunde

A

Acum 1 lună

Cât timp protejați ciorile nu scăpați de problemă
Raspunde

Miky

Acum 1 lună

Probabil s-au adunat toți oltenii din Sibiu și au făcut mizerie.In Vâlcea este relativ curățel. Probabil s-au mutat sibienii pe ascuns în Vâlcea.Dar au uitat sa ia și câteva fabrici sau le-a confiscat Gutau la graniță sa nu strice piața muncii și salariul minim.
Raspunde

Ovidiu

Acum 1 lună

A, e clar, îs oltenii de vina. Eu, că moldovean am alte mârșăvii de facut in Sibiu. E satiră evident.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus