Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Parcul Industrial Șura Mică este în căutarea unui director de un an și jumătate. „Nu e un post atractiv și tot repetăm concursul”

Parcul Industrial Șura Mică este în căutarea unui director de un an și jumătate. „Nu e un post atractiv și tot repetăm concursul”

Parcul Industrial Şura Mică, care găzduiește aproximativ 20 de investitori români și străini, este în căutarea unui director executiv de cel puțin un an și jumătate. Președintele Consiliului de Administrație spune că postul nu pare atractiv pentru doritori, de aceea va fi reluat până va fi găsită persoana potrivită.

Parcul Industrial Șura Mică este un parc industrial de tip privat din punct de vedere al proprietății, înființat în anul 2002. Acesta ocupă o suprafață de aproape 100 hectare, situat pe raza comunei Șura Mică. „Regiunea se bucură de un spirit renăscut al liberei inițiative, construit pe tradiția industrială și comercială. Acestui fapt i se adaugă sprijinul real pe care administrația locală îl acordă liberei inițiative, astfel încât Parcul industrial Șura Mică oferă un mediu favorabil pentru reușita oricărei afaceri”, este descrierea de pe pagina web a societății care administrează parcul și care are aceeași denumire.

Societatea are nouă acționari, pachetul majoritar fiind deținut de comuna Șura Mică (83,91%); câte 7,56% aparține societăților comerciale Apă Canal Sibiu și Drumuri și Prestări Construcții SA, iar 0,16% din acțiuni dețin Județul Sibiu, municipiul Sibiu, Camera de comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Fundația Româno-Germană, Centrul pentru Inițierea și Promovarea Afacerilor Sibiu și SC Drumuri și Poduri Sibiu.

În cadrul parcului sunt 25 de investitori, care activează în diferite domenii – de la brânzeturi la producția de ambalaje și senzori sau în domeniul transporturilor. Conform informațiilor din anii trecuți, un tarif de 1,44 lei/mp/an achită rezidenții parcului industrial.

Societatea este condusă de adunarea generală a acționarilor și de un consiliu de administrație, respectiv președintele adunării este Iosif Moldovan, în timp ce în prezent director interimar este Alexandru Pătru.

Conform site-ului societății, din septembrie 2022 aceasta nu are un director executiv, fiind publicate periodic anunțuri privind organizarea concursurilor pentru această funcție. Concursurile eșuează de fiecare dată din lipsă de interes, iar anunțurile sunt reluate de câteva ori pe an: în 2023 au fost cinci concursuri, iar în acest an a fost deja anunțat al doilea concurs, cu termen limită de depunere a dosarului 4 aprilie. Selecția unui director executiv va avea loc în trei faze - validarea dosarelor candidaților, proba scrisă și interviul.

Președintele Adunării generale a acționarilor societății Parcul Industrial Șura Mică, Iosif Moldovan, fost vicepreședinte al CJ Sibiu și administrator public al județului în perioada 2000-2012, explică lipsa de interes pentru postul de director al parcului industrial prin faptul că nu e atractiv din punct de vedere financiar.

„Am tot încercat să angajăm un director. Nu prea e atractiv postul. Firma e relativ mică, nu e una extraordinar de mare, cu salarii, beneficii ca la alte societăți de stat. A fost un interes scăzut și tot repetăm concursul până când vom găsi un director. Am tot prelungit interimatul, dar vrem să permanentizăm postul, pentru că avem nevoie de stabilitate”, ne-a spus Moldovan.

Până la vacantarea funcției de director executiv al parcului industrial, postul a fost ocupat de Paul Gruian, care a inițiat constituirea Zonei Metropolitane Sibiu, fiind președintele consiliului director al asociației.

Sursa foto: comunasuramica.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4892

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Vasile32

Acum 1 lună

tot Iosif Moldovan ? asta nu a patit nimic dupa ce a fost prins baut zdravan la volan ? nici doar penal...nimic............. toate lumea tace..........

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus