Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
12°C

Licitație pentru Podul Gării. Lucrările se vor executa obligatoriu fără închiderea totală a circulației. Vor fi amenajate 41 de locuri de parcare sub pod

Licitație pentru Podul Gării. Lucrările se vor executa obligatoriu fără închiderea totală a circulației. Vor fi amenajate 41 de locuri de parcare sub pod

Primăria Sibiu a lansat licitația pentru reabilitarea Podului Gării. Lucrările vor costa estimativ 9 milioane lei fără TVA și vor trebui să fie executate obligatoriu fără închiderea totală a circulației.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările cuprind atât reparații și consolidări la nivelul infrastructurii și suprastructurii podului, cât și intervenții la nivelul căii de pod, rampelor și scărilor de acces. De asemenea, se vor amenaja parcări, căi de acces și o pistă de biciclete în partea stângă a sensului de mers spre Gușterița, iar iluminatul stradal va fi instalat atât pe pod, cât și în zonele adiacente podului.

Documentația elaborată pentru licitație propune valorificarea spațiului de sub pasaj prin amenajarea de parcări: în total, vor fi 12 locuri de parcare dinspre Bd. Coposu și 29 de locuri dinspre Calea Gușteriței.

În cerințe se menționează și realizarea rețelei de canalizare metropolitană și reabilitarea sistemelor de colectare și canalizare a apelor pluviale, pentru a asigura o gestionare eficientă a apelor în zonă.

Caietul de sarcini mai stipulează că trotuarele vor fi prevăzute cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

„Rezultatul lucrărilor efectuate potrivit contractului sunt realizarea unei zone moderne, plăcute care să confere siguranță în trafic auto și pietonal, reorganizarea și amenajarea parcărilor, sistematizarea circulației, o imagine modernă a zonei”, se mai mențioenază în document.

Licitația va avea loc pe data de 18 aprilie.

Durata contractului este prevăzută să fie de 3 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă o perioadă de 2 luni pentru admiterea recepției la terminarea lucrărilor, inclusiv remedierile necesare. Termenul de garanție este de 60 de luni, iar pentru marcajele stradale cu vopsea bicomponentă, garanția este de 24 de luni de la data recepției la terminarea lucrărilor.

Achiziția nu este parte a unui proiect sau program finanțat din fonduri ale Uniunii Europene, lucrările urmând să fie susținute din fonduri bugetare locale.

Podul Gării se încadrează în categoria „construcții de importanță deosebită”, are o lungime de 310,3 metri.

Citește și: Podul Gării rămâne cu „degradări majore”. După cinci ani, Primăria plătește pentru actualizarea devizului

În ședința din ianuarie 2023, Consiliul local a aprobat proiectul de hotărâre privind „actualizarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții "Reabilitare Podul Gării" din Municipiul Sibiu”. Potrivit documentului, Primăria a solicitat consilierilor aprobarea sumei de 14,4 milioane lei cu TVA pentru reabilitarea podului, din care 10,7 milioane lei pentru construcții și montaj.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3912

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Fodoristan forever!

Acum 3 săptămâni

Ce inseamna lucrare din fonduri proprii? Inseamna Terra Building :))))))))))))))))))))))
Raspunde

Aaa

Acum 3 săptămâni

Soer sa nu avem "norocul" cum am avut cu viitorului sa ne apuce iarna cu lucrarea inceputa si sarbatori fericite! pana la pasti !!
Raspunde

Bubu

Acum 3 săptămâni

Daca mai faceau 2 benzi pe sens, era intradevar un lucru corect si necesar, dar asa il varuiesc si traseaza niste linii sub pod pentru parcare si asta e.... 9 milioane la niste prieteni...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus