Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Ziua Sindromului Down a fost sărbătorită la Sibiu cu zâne, cavaleri, baloane și motocicliști

Ziua Sindromului Down a fost sărbătorită la Sibiu cu zâne, cavaleri, baloane și motocicliști

Ziua Sindromului Down a fost sărbătorită, joi, 21 martie, la Sibiu printr-o paradă de costume. Parada a pornit din Parcul Astra începând cu orele 16.00 și a avut ca traseu B-dul Bălcescu, Piața Mare și Parcul Tineretului. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Împreună pentru Ștefan”. 
 
În România, această zi a fost celebrată începând din 2006 cu scopul de a informa și de a atrage atenția societății și autorităților asupra acestui sindrom, pentru dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down.


 
Costumați în zâne, cavaleri, căpșuni și albinuțe, copiii alături de părinți și de voluntari au defilat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu unde au primit gogoși din partea reprezentanților Patiseriei Scufița Roșie, iar cei de la Împăratul Romanilor l-a oferit participanților adulți cafea, iar copiilor suc.
 
În Piața Mare a Sibiului toți cei mici prezenți la eveniment și-au prezentat costumele eliberând în aer baloane în culorile specifice sindromului down galben și albastru.
 
Punctul final al paradei a fost unul plin de adrenalină pentru cei mai curajoși dintre participanți. Zece motocicliști i-au așteptat cu motoarele ambalate în Parcul Tineretului pe cei mai îndrăzneți pentru ai îi plimba pe două roți.


 
Sindromul Down este o boală genetică cromozomială ce afectează aproximativ unul din o mie de copii. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta şi este greu de apreciat în momentul naşterii, cum va evolua manifestarea acestei boli în viitor. Persoanele cu sindrom Down au trăsături fizice și caracteristici distincte şi, deşi sindromul Down este permanent, majoritatea celor afectaţi, beneficiind de o îngrijire adecvată, pot duce o viaţă normală şi activă.

„Le mulțumim în mod deosebit Alexandrei Crișan, directorul de la Scufița Roșie Sibiu -Deva, lui Ștefan Rezeanu, directorul Hotelului Împăratul Romanilor și părintelui Adrian Roman, consilierul Social al aAhiepiscopiei Sibiului! Datorită lor, copiii s-au bucurat de toate surprizele din ziua dedicată lor”, au precizat organizatorii.

Evenimentul a putut fi organizat și datorită celor de la Interact, Rotaract și Clubul Rotary.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus