Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Grădinița „Elefănțelul curios” va avea clasă în aer liber. Proiectul are o valoare totală de 800.000 lei

Grădinița „Elefănțelul curios” va avea clasă în aer liber. Proiectul are o valoare totală de 800.000 lei

Grădinița „Elefănțelul curios” din Sibiu se pregătește pentru amenajarea unui spațiu exterior care va fi folosit ca o clasă în aer liber. Astfel, în ședința de Consiliu Local care va avea loc săptămâna viitoare, aleșii locali vor vota aprobarea documentației tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv.

Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat a achiziționat servicii de proiectare pentru elaborarea documentației pentru Studiu de Fezabilitate.

„Obiectul prezentului studiu de fezabilitate este acela de a transforma curtea grădiniței într-un spațiu dinamic de învățare, relaxare și de joacă prin dotarea cu aparate de joacă pentru copii unde se pot desfășura activități de învățare în aer liber. Amenajarea are în componență elemente de educație, gimnastică și divertisment în aer liber, organizate astfel: alei. platformă. gradene amfiteatru. mobilier urban (mese cu scaune), parasolare pentru umbrirea zonelor (gradene și platformă), echipamente de gimnastică (traseu format din opt echipamente)”, se arată în proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a acestei investiții se ridică la 800,71 mii lei, cu TVA. Din acestă sumă, valoarea execuției lucrărilor, inclusiv dotări este de 453.97 mii Iei cu TVA din care: 368.04 mii lei inclusiv TVA este valoarea lucrărilor Construcții + Montaj  și 85.93 mii Iei inclusiv TVA este valoarea dotărilor.

Diferența până la valoarea de 800.71 mii Ici cu TVA, o reprezintă, conform HG 111 6/2023. cheltuieli aferente marjei de buget (25%), cheltuieli diverse si neprevăzute, cheltuieli cu proiectarea şi asistența tehnică, cheltuieli aferente organizării de șantier.

Potrivit proiectului curtea grădiniței măsoară 6.610 mp din care spațiu verde existent este de 4.150 mp și porțiune pietonală de 646.70 mp. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Canaris

Acum 4 săptămâni

??? Preturi ca la NASA.....sau cu dedicație pentru NSA...

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sarma ghimpata

Acum 4 săptămâni

In schimb, consiliul local si onorata primareata nu vad ca in centrul orasului, in buricul burgului, pe strada Arhivelor, exista o cresa inconjurata cu sarma ghimpata, un gard de pe vremea lu bunicu, un loc de joaca primitiv. Vai de viitorul nostru!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gabriel

Acum 3 săptămâni

Vreau doar să precizez că acesta este un proiect inițiat și susținut de consilierii USR Sibiu la propunerea conducerii grădiniței, cu sprijinul și acordul primăriei.

Raspunde

Muresan

Acum 3 săptămâni

Da' alt nume nu i-au gasit gradinitei?! Bietii copii nici nu pot sa pronunte "elefantelul". Iar elefanti mici nu prea exista ca sa folosim diminutive. As fi inteles Iepuurasul fricos...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus