Vineri,
12.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Un dispecerat al ambulanței Crucii Roșii Sibiu va fi deschis în unul din vestiarele Sălii Transilvania

Un dispecerat al ambulanței Crucii Roșii Sibiu va fi deschis în unul din vestiarele Sălii Transilvania

CJ Sibiu transmite cu titlul gratuit Societății Naționale de Cruce Roșie din România - Filiala Sibiu, dreptul de folosință gratuită asupra vestiarului nr. 4 din cadrul Sălii Transilvania. Societatea va organiza dispeceratul Serviciului de Ambulanță al Crucii Roșii Sibiu.

Transmiterea spațiului va avea loc după aprobarea de către consilierii județeni a unui proiect de hotărâre în acest sens, inclus pe ordinea de zi a ședinței din 28 martie.

Potrivit proiectului, dispeceratul Serviciului de Ambulanță al Crucii Roșii Sibiu va activa în spațiul Sălii Transilvania în perioada 1 aprilie 2024 – 31 decembrie 2025.

„Titularul dreptului de folosință gratuită va avea următoarele obligații:

- să folosească bunurile potrivit destinaţiei în vederea căreia i-a fost acordată folosinţa gratuită;

- să permită accesul proprietarului/administratorului imobilului pentru efectuarea controlului asupra bunurilor;

- să nu modifice bunurile, în parte ori în integralitatea lor;

- la încetarea folosinţei gratuite, să restituie bunurile în starea în care le-a primit;

- să nu transmită folosința dobândită, nici oneros şi nici cu titlu gratuit, unei alte persoane;

- să informeze proprietarul/administratorul bunurilor cu privire la orice tulburare adusă dreptului de proprietate publică, precum şi la existenţa unor cauze sau iminența producerii unor evenimente de natură să conducă la imposibilitatea exploatării bunurilor”, prevede proiectul de hotărâre.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România activează neîntrerupt din anul 1876, fiind în sprijinul societăţii civile în timp de pace, dar şi în timp de război, ajutând victimele în spatele linilor. Societatea este o auxiliară a statului român dar nu este finanţată de la bugetul de stat. Sursa principală de venit  o constituie contribuţia membrilor susţinători şi cursurilor acreditate prestate de către formatorii din cadrul filialei.

Filiala Sibiu a Crucii Roşii s-a implicat în diverse proiecte și acțiuni, precum campanii de informare impotriva COVID-19 şi distribuirea de pachete igienice, distribuirea de boilere pentru şcolile din judeţul Sibiu, distribuirea materialelor igienice în băile din judeţ, sprijin pentru familii cu o situaţie precară ce constau în alimente de primă necesitate, etc.

În prezent, filiala este condusă de un director, un președinte și șapte vicepreședinți.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus