Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Întreaga conducere a ULBS pentru mandatul 2024-2029 a fost validată: un prorector și doi decani noi. Investițiile anunțate

Întreaga conducere a ULBS pentru mandatul 2024-2029 a fost validată: un prorector și doi decani noi. Investițiile anunțate

Ministerul Educației l-a confirmat în funcție pentru al doilea mandat consecutiv pe rectorul Sorin Radu, iar Senatul universității a validat candidaturile decanilor celor nouă facultăți. Noul mandat al conducerii ULBS începe cu un prorector - care a și anunțat principalele investiții ale universității - și doi decani noi. 

Rectorul Sorin Radu îi va avea în conducerea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în mandatul 2024-2029 pe trei dintre actualii prorectori. Este vorba despre Andrei Terian, prorector pentru cercetare, inovare și internaționalizare, Raluca Sassu, prorector pentru studenți și relația cu comunitatea și Horațiu Dura, prorectorul pentru programe de studii. Cel de-al patrulea fotoliu de prorector va fi ocupat de Eugen Avrigean, conferențiar universitar și conducător de doctorat în cadrul Facultății de Inginerie, departamentul Mașini și Echipamente industriale, care în ultimii doi ani a fost director de Investiții Patrimoniu în cadrul ULBS. Candidaturile acestora au fost validate ieri, în ședința Senatului, înainte de conferința de presă organizată de conducerea ULBS cu ocazia prezentării raportului privind starea instituției.

De la stânga la dreapta: Andrei Terian, Eugen Avrigean, Raluca Sassu, Mihaela Herciu - director Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat, Horațiu Dura, Gabriel Racz - președintele Senatului

Citește și: Planul lui Sorin Radu pentru al doilea mandat la conducerea ULBS: Digitalizarea este un aspect esențial. Putem fi un actor principal în sistemul universitar din România

Sorin Radu a anunțat că forul legislativ al universității i-a validat și pe cei nouă decani. Astfel, facultățile de Științe Economice și Teologie vor avea decani noi, fiind vorba despre lectorul univ. Alin Opreana, respectiv prof.conf.dr.habil. Constantin Oancea.

Opreana este lector universitar în cadrul Departamentului Management, Marketing, Administrarea afacerilor și membru în consiliul facultății de Științe Economice, iar Oancea este profesor la disciplina Vechiul Testament la Teologie.

La celelalte facultăți, decanii își continuă mandat pentru următorii 5 ani: Sebastian Spinei la Drept; Maria Vințan la Inginerie, care ocupă această funcție din februarie 2023; Dragoș Varga la Litere și Arte; Radu Fleacă la Medicină; Daniel Sofonea la Științe; Camelia Sava la Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului; și Daniel Mara la Științe Socio-Umane.

Cei patru prorectori au prezentat în cadrul conferinței principalele realizări din mandatul care tocmai s-a încheiat. Noul prorector Eugen Avrigean a vorbit și despre lucrările de investiții care au fost recent demarate sau urmează să înceapă la ULBS.

Acesta s-a referit la Tradismart, proiectul finanțat prin PNRR - „Transformarea digitală a ULBS în procesul de tranziție către o universitate sustenabilă (TRADISMART)”, în valoare de 24,12 milioane de lei.

Citește mai multe despre acest proiect aici: Rețea metropolitană de cabluri, operații în direct, PC-uri cu inteligență artificială - licitație de 9 milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurii digitale a ULBS

Avrigean a pomenit un proiect de reabilitare a Facultății de Inginerie: „Acesta se află la faza de început, am obținut autorizație de construcție și suntem la etapa de evaluare tehnică a proiectului”. Dar și la planurile instituției de a reabilita și moderniza căminul nr. 4 și Cantina studențească – proiect aflat la faza de evaluare tehnică.

„În prezent, se află în execuție și lucrările de reabilitare a clădirii Facultății de Științe, unde momentan se face înlocuirea învelitorii, a instalațiilor, dar acesta este și un proiect mai provocator pentru că este și monument istoric”, a mai adăugat Eugen Avrigean. Clădirea a fost cumpărată în 2018, iar în iunie 2023 Consiliul de Administrație al ULBS a aprobat devizul general actualizat și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Facultatea de Științe” din strada Ion Rațiu nr. 5-7.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1847

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus