Miercuri,
17.04.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Grevă generală la Poșta din Sibiu. Lider de sindicat: „Un singur poștaș lucrează”

Grevă generală la Poșta din Sibiu. Lider de sindicat: „Un singur poștaș lucrează”

Lucrătorii Poștei Române, filiala Sibiu, au intrat de luni, 1 aprilie, în grevă generală. Potrivit liderului de sindicat, în municipiul Sibiu un singur poștaș lucrează. Greva este anunțată pe perioadă nedeterminantă. Până la soluționarea problemelor ridicate de protestatari. Oamenii sunt la serviciu, însă nu vor lucra.

În municipiul Sibiu peste 50 de angajați ai Poștei sunt în acest moment în grevă generală. Principalele nemulțumiri ale oamenilor sunt refuzul conducerii de la București de a semna contractul colectiv de muncă și salariile mici.

Citește și: Grevă de avertisment la Poșta Sibiu. Poștaș: „După 34 de ani, eu am salariul de 2.200 de lei în mână”

Pe perioada desfășurării grevei, participanții se vor afla la locul de muncă, în cadrul programului de lucru, dar activitatea va fi sistată. Astfel, ghișeele sunt închise, mașinile poștei au rămas în garaje, iar factorii poștali nu au mai plecat pe teren.

„Vom fi în grevă generală pe termen nelimitat, până la soluționarea revendicărilor. În acest moment suntem la serviciu, dar nu facem nimic. Dintre toți angajații poștei din municipiu unul singur lucrează. Din județ încă nu am primit date”, a spus pentru Turnul Sfatului, Vasile Herciu, vicepreședintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Sibiu (SLRP).

Conform acestuia, în județ și în municipiu nu sunt informații potrivit cărora angajații care sunt în grevă să fi fost înlocuiți de alte persoane.

„La noi nu am auzit să fie astfel de cazuri, dar în alte județe sunt. Au fost aduși mecanici sau instalatori să ia locul poștașilor”, mai spune Vasile Herciu.

Citește și: Peste 100 de angajați ai Poștei Sibiu anunță intrarea în grevă generală. Autoritățile au trei zile să negocieze și să dea curs revendicărilor

Vă reamintim că, în data de 20 martie, angajații Poștei Române și-au făcut publice nemulțumirile printr-o grevă de avertisment, după ce toate negocierile cu cei din conducere au eșuat. Grevele au avut loc, simultan, în mai multe județe ale țării, inclusiv la Sibiu. De asemenea, eventualitatea unei greve generale a fost anunțată încă de joi, 28 martie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

9 comentarii

Dan

Acum 2 săptămâni

Doamna Budusan, Va recomand cu incredere dexonline pentru ca nu faceti diferenta intre protestanti (care tin de protestantism) si protestatari (care protesteaza) :D Sanatate!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mirun

Acum 2 săptămâni

Postasii pot fi dati afara fara niciun regret. Vin si iti pun o hartie in cutia postala prin care te instiinteaza ca ai un colet, dupa care trebuie sa mergi personal sa il ridici de la posta. Treaba asta se putea face automat printr-un SMS. Le fel de bine pot fi instalate cutii postale de tip EasyBox unde sa nu mai ai interactiune cu angajatii sau sa stati la cozi.
Raspunde

Pol-Pot

Acum 2 săptămâni

Si robotii ca tine pot fi inlocuiti cu un soft mic. Nu trebuie sa fie complicat ca nu tebuie sa inlocuiasca un mare gânditor.
Raspunde

CitizenX

Acum 2 săptămâni

@Mirun tu confunzi revendicările unor oameni care pe buna dreptate cer niste drepturi si conditii de muncă mai bune cu neplăcerile pe care le ai tu din cauza ca Posta Romana e condusă de incompetenti care nu sunt în stare să o aducă la standardele actuale. Mergi tu sa te angajezi la posta pe minimul pe economie si dovedeste-ne cum revoluționezi sistemul.
Raspunde

Mihai Neagu

Acum 2 săptămâni

Eu nu cred ca sefii sunt de vina pentru activitatea prestata de catre angajatii Postei Romane. Si da, trebuie sa ajunga sa se compare cu orice societate privata de curierat.
Raspunde

Dorina

Acum 2 săptămâni

au dreptate postasii
Raspunde

Alex

Acum 2 săptămâni

Protestatarii nu inteleg ca Posta Romana nu este performanta pe piata libera din cauza costurilir cu aparatul administrativ (sefii) si a costurilor cu spatiile inutile. Toate serviciile oferite de Posta Romana pot fi preluate de catre companiile de curierat existente pe piata din Romania. Singurul lor "as din maneca" este santajul cu plata pensiilor.
Raspunde

Mihai

Acum 2 săptămâni

Citeam pe net că în urmă cu un an cineva a propus ca Poșta română să fie declarată societate de interes strategic. Pe bune! Păi prin atribuțiile și rețeaua sa nu este, din oficiu, de interes strategic? să ne gândim doar la US Mail, Royal mail din UK ete. Unii au dedicat și filme artistice acestei instituții strategice (ex."Poștașul cu Kevin Costner).Peste tot în lume serviciile poștale, din cele mai vechi timpuri au fost bine organizate, structurate, dotate și actualizate permanent. Dar ce se întâmplă în România? Totul intra în faliment? Nu se fac investiții, dotări etc. Se desființează sediile iar poștașii sunt descurajați să continue munca prin plata unor salarii de kko. Cred că se dorește distrugerea ei ori falimentarea pentru a fi preluată, pe bani de nimic, de către grupuri de interese economice. Un management performant, o dotare hard&software, mijloace de transport și salarii decente pot readuce Poșta Română pe linia concurenței cu firmele de curierat din Ro. Sau, altul este interesul?
Raspunde

Vasile Roaita

Acum 2 săptămâni

Degradarea serviciilor postale se datorează statului. Dacă au ajuns sa aducă spărgători de greva înseamnă că președintele României are dreptate.Suntem un stat eșuat din toate privințele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus