Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Opt asocieri vor să construiască cea mai mare creșă din Sibiu: bătălia pentru contractul de aproape 19 milioane de lei

Opt asocieri vor să construiască cea mai mare creșă din Sibiu: bătălia pentru contractul de aproape 19 milioane de lei

Interesul pentru banii din bugetul de stat în cazul proiectelor de investiții este aproape întotdeauna mare, așa cum confirmă rezultatele licitației pentru construirea creșei de pe strada Viitorului. Viitoarea instituție va fi finanțată de Compania Națională de Investiții.

Amintim că o licitație pentru proiectarea și construirea unei creșe în municipiul Sibiu, împreună cu un proiect asemănător în Craiova a fost organizată și în 2022, în cazul creșei din Sibiu fiind anulată.

Licitațiile vizează adaptarea la amplasament și execuția lucrărilor pentru două proiecte majore: prima creșă va fi situată pe strada Viitorului nr. 28A în municipiul Sibiu, iar cea de-a doua pe strada Artileriei, nr. 13, în cartierul Veteranilor din Craiova.

Valoarea totală estimată a investiției este de 36.856.921 lei, fără TVA, distribuită egal între cele două loturi. Fiecare proiect beneficiază de o alocare bugetară de 18.428.460,50 lei, fără TVA.

Construcția creșei din Sibiu ar urma să fie finanțată cu fonduri din PNRR.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc deschiderea ofertelor, iar rezultatele de pe platforma de licitații publice arată un interes mare pentru proiectul de pe Viitorului, fiind înregistrare opt asocieri.

Printre acestea se numără asocieri conduse de firme cunoscute din Sibiu, precum CON-A, Geiger sau Total NSA AG Construct. Printre alte companii interesate de proiect, în calitate de lider de asociere, se numără SMB Steel Project Partnership, Terusa Build, Toderică Solutions, Simion Tehnoconstruct și Zeb City Integrated Solutions. În total, e vorba de 61 de companii grupate în opt asocieri.

Citește și: CNI a reluat lictația pentru construcția celei mai mari creșe din Sibiu: investiția se scumpește cu 3 milioane de lei

Precizăm că viitoarea creșă ar urma să fie cea mai mare și modernă a Sibiului. 4.500 de mp este terenul pe care urmează a fi construită, între strada Viitorului și strada Teilor. Clădirea va avea un singur nivel cu o suprafață utilă de 2.400 de mp, fiind prevăzută atât amenajarea de spații verzi, cât și a unui loc de joacă generos.

Funcțional, viitoarea clădire va avea 11 dormitoare, șase camere de joacă prevăzute cu vestiar-filtru și grupuri sanitare, o cantină, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zonă de birouri și camere tehnice. Pe acoperiș este solicitată amplasarea de panouri voltaice și pentru prepararea apei calde, dar și amenajarea de spații verzi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 1 săptămână

Dar în Cartierul Arhitecților nu se întâmplă nimic ?? Rușine primarului din Cisnădie care probabil știe că nu mai are mult de stat în funcție.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus