Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
20°C

S-a încheiat greva generală a poștașilor sibieni. „Am pornit la treabă”

S-a încheiat greva generală a poștașilor sibieni. „Am pornit la treabă”

Greva generală a angajaților Poștei Române s-a încheiat în acsetă dimineață, în jurul orei 9.00, după ce contractul colectiv de muncă a fost semnat și înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. În acest context și angajații filialei din Sibiu s-au reîntors în a-și îndeplini îndatoririle. 

„Nu vom primi chiar cât am cerut noi, dar fiecare dintre noi care avem salarii mici, vom primi, din ce a spus și ministrul Ivan între 350 și 370 de lei net, începând de la 1 octombrie. Important pentru noi a fost să se semneze și contractul colectv de muncă și odadă ce acesta a fost semnat, noi am pornit la treabă”, a spus pentru Turnul Sfatului, Vasile Herciu, vicepreședintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Sibiu (SLRP).

Citește și: Grevă generală la Poșta din Sibiu. Lider de sindicat: „Un singur poștaș lucrează”

Marţi seară, Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentantiv şi Compania Naţională Poşta Română şi a precizat că angajaţii vor primi o creştere salarială cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, care va fi acordată în două tranşe, de la 1 iunie şi de la 1 septembrie.

Vă reamintim că, în data de 20 martie, angajații Poștei Române și-au făcut publice nemulțumirile printr-o grevă de avertisment, după ce toate negocierile cu cei din conducere au eșuat. Principalele revendicări au fost semnarea contractului colectiv de muncă și majorarea salariilor. Grevele au avut loc, simultan, în mai multe județe ale țării, inclusiv la Sibiu. De asemenea, eventualitatea unei greve generale a fost anunțată încă de joi, 28 martie.

Citește și: Grevă de avertisment la Poșta Sibiu. Poștaș: „După 34 de ani, eu am salariul de 2.200 de lei în mână”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus