Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

TNRS anunță un nou proiect - Procesul, de Kafka, în regia lui Botond Nagy: Va fi un spectacol creat cu o echipă formată exclusiv din sibieni

TNRS anunță un nou proiect - Procesul, de Kafka, în regia lui Botond Nagy: Va fi un spectacol creat cu o echipă formată exclusiv din sibieni

„Procesul” de Franz Kafka se anunță a fi noul spectacol de succes al Teatrului Național „Radu Stanca”. Acesta este pregătit de regizorul Botond Nagy, care lucrează cu o echipă formată exclusiv din actori și studenți sibieni.

„Vă anunțăm cu mare bucurie că începem un nou proiect. Pentru PROCESUL de Franz Kafka, regizorul Botond Nagy a strâns alături de el o echipă formată exclusiv din sibieni. Le urăm succes și așteptăm cu nerăbdare noul spectacol pe scena #TNRS!”, au transmis recent reprezentanții teatrului sibian.

Potrivit acestora, din distribuție fac parte nouă actori sibieni și studenți la actorie: Gyan Ros Zimmermann, Daniel Bucher, Boldizsár Emőke, Daniel Plier, Viorel Rata, Eva Frățilă, Ada Bicfalvi, Isabela Haiduc, Malena Silberschmidt.

Din echipă mai fac parte Patrick Imbrescu (Asistent regie), Alin Gavrilă (decor), Ioana Ungureanu (costume), Claudiu Urse (muzică), Cristi Niculescu (Video și design de lumini), Diana Nechit (dramaturgie), Adriana Bârză (coregrafie), Isabela Haiduc (asistent coregrafie), Andrei Văleanu (foto, video), Ioana Moldovan (subtitrare) și Daria Ciobanu (manager proiect).

Regizorul viitorului spectacol, Botond Nagy, s-a născut în Brașov, a terminat liceul cu profil de teatru în Sfântu Gheorghe, iar facultatea a făcut-o la Târgu Mureș, la clasa regizorului Bocsárdi László. Examenul de licență a fost spectacolul Shakespeare: HAMLET r e w o r k, pe care l-a susținut în Club 180°. În prezent montează în toată țara, dar și în străinătate.

La TNRS, Nagy a mai pus în scenă spectacolul Macbeth după William Shakespeare, în cadrul secției germane, iar pe scena digitală a fost „jucat” Hedda Gabler de Henrik Ibsen.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1275

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus