Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Zeci de mii de români sunt aşteptaţi pe litoral în vacanţa prelungită de la începutul lunii mai. Tarifele pentru pachetele oferite

Zeci de mii de români sunt aşteptaţi pe litoral în vacanţa prelungită de la începutul lunii mai. Tarifele pentru pachetele oferite

Zeci de mii de români se vor îndrepta spre staţiunile de pe litoralul românesc în vacanţa prelungită de la începutul lunii mai, iar hotelierii au pregătit programe şi pachete speciale, potrivit datelor transmise vineri de un tur-operator pe acest segment.

"Apropierea celor două sărbători are un impact pozitiv asupra rezervărilor pe litoralul românesc. În plus, dat fiind că Paştele se sărbătoreşte în luna mai, ne aşteptăm la temperaturi mai ridicate, ceea ce îi determină pe mulţi români să se îndrepte spre mare. În al doilea rând, hotelierii au ţinut cont de specificul fiecărei sărbători şi au creat pachete dedicate, care să satisfacă dorinţele turiştilor, atât ale celor care vin pentru distracţie, cât şi pe ale celor care vor să se relaxeze împreună cu familia", a afirmat Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro, potrivit unui comunicat al companiei citat de Agerpres

Un alt efect al apropierii celor două sărbători este şi faptul că cei mai mulţi turişti care şi-au rezervat deja pachetul au optat pentru sejururi mai lungi decât în alţi ani, media fiind de 3,4 nopţi. În staţiunile Mamaia şi Mamaia Nord, durata sejurului este chiar mai mare, deoarece şi festivalurile şi-au prelungit durata.

"În acest moment, este destul de dificil să facem o estimare a numărului total de turişti care se vor afla pe litoral în vacanţa de 1 Mai - Paşte, dar ne aşteptăm la un aflux impresionant, de zeci de mii de persoane, mai ales că ritmul de rezervare se va intensifica în perioada următoare, pe măsură ce ne apropiem de această dată. Prima rezervare pentru 1 Mai a fost efectuată la finalul lunii septembrie anul trecut", a menţionat Ionuţ Nedea.

Cu aproape o lună înainte de startul sezonului estival pe litoral, se pot face rezervări în peste 200 de unităţi de cazare care au pregătit pachete speciale pentru 1 Mai şi Paşte, dar numărul lor va creşte, în condiţiile în care în fiecare zi se alătură noi hoteluri cu oferte dedicate. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise în staţiunile Mamaia şi Mamaia Nord, în cazul celei din urmă fiind vorba mai ales de apartamente în regim hotelier, urmate de Eforie Nord, Costineşti şi Neptun-Olimp.

În ceea ce priveşte tarifele, pentru 1 Mai, acestea pornesc de la 103 lei/noapte/ cazare în cameră dublă. Similare ca preţ sunt şi ofertele de Paşte, care pornesc de la 101 lei/noapte/camera dublă, ceea ce înseamnă că tariful plătit de o singură persoană este de 50,5 lei pe noapte. În medie, românii care şi-au rezervat până acum sejurul pentru această primă vacanţă la mare din 2024 au achitat în jur de 1.400 de lei.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Nici la inceputul lunii iunie meteorologii nu anunta vreme buna de vacante pe litoralul romanesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus