Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Sibiul înregistrează primul deces la adulți din cauza rujeolei. Un bărbat de 41 de ani a murit la spital după ce a luat boala de la copilul său

Sibiul înregistrează primul deces la adulți din cauza rujeolei. Un bărbat de 41 de ani a murit la spital după ce a luat boala de la copilul său

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Vurpăr, a murit din cauza rujeolei, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Potrivit acestora, bărbatul a fost internat, initial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 5 aprilie, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. Potrivit autorităților acesta a contactat boala de la copilul său, dar asta s-a afltat după internare, pentru că minorul nu a fost dus la medic pentru diagnostic și tratament. 

Potrivit celor transmise de reprezentanții DSP Sibiu bărbatul s-a tratat inițial, la domiciliu, fără a se prezenta la medic. A ajuns în cele din urmă la spital, dar starea lui s-a agravat. A refuzat internarea pe secția de Terapie Intensivă, iar familia a semnat pe propria răspundere externarea lui. Autoritățile spun că bărbatul a revenit la spital, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el. În câteva ore de la ultima internare, a murit. 

„Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic și s-a tratat fără recomandare, la domiciliu. La scurt timp după internarea în spital, se constată apariția unei erupții cutanate, se suspicionează o boală eruptivă și se solicită consult de Boli Infecțioase. În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficiență respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secția de Boli infecțioase a SCJU Sibiu. În după amiaza aceleiași zile, familia solicită însă externarea, pe propria răspundere, pacientul pleacă acasă, dar va reveni câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul”, spune reprezentanții DSP Sibiu. 

Aceștia precizează că pacientul era contact familial de rujeolă, deși acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat și tratat. 

„De asemenea, pacientul prezenta comorbidități severe – cardiopatie ischemică cronică. Bronhopneumopatie cronică bilaterală. Obezitate morbidă. Nu se cunoaște statusul vaccinal al pacientului”, mai spun cei de la DSP. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

AndreiM

Acum 1 lună

"pacientul prezenta comorbidități severe" dar a murit fix din cauza rujeolei. Ce convenabil pentru criminalii din ministerul sanatatii. Asa pot lansa o noua isterie generala pentru a promova ceea ce le este lor cel mai drag: VACCINUL. Criminalul bolsevic Rafila avea contracte cu Pfizer si Moderna in timp ce el promova vaccinarea anti-covid. Nici un conflict de interese, nimic? Va mai amintiti de cazul Toni Tecuceanu si minciunile masonului Streinu Cercel pentru a lansa vaccinarea contra aviarei? Nici puscarie nu a facut pentru campania aia mincinoasa. Presa tanara, frumoasa si libera nu are nimic de spus despre asta? Nici o legatura de interese nu a descoperit?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus