Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

ACTUALIZARE - Zece cățeluși abandonați pe o stradă din Sibiu. Poliția Animalelor a deschis dosar penal

ACTUALIZARE - Zece cățeluși abandonați pe o stradă din Sibiu. Poliția Animalelor a deschis dosar penal

Poliția Animalelor Sibiu a deschis luni un dosar penal după ce pe rețelele sociale a apărut în această dimineață o fotografie cu mai mulți cățeluși abandonați pe o stradă din Sibiu.

Actualizare:

Oficialii Animal Life spun că s-a găsit o persoană binevoitoare dornică să preia cățelușii de la adăpostul municipalității, însă se caută în continuare adoptatori pentru ei.

”Daca exista oameni interesati sa ne scrie pe Animal Life [email protected] sau sa ne scrie mesaj privat pe Facebook”, spune reprezentanții Animal Life.

Știre inițială:

Postarea ilustrează zece cățeluși în vârstă de aproximativ trei săptămâni abandonați într-o cutie de carton, pe trotuar, lângă Liceul Energetic.

Fotografia a atras numeroase reacții din partea sibienilor, mulți arătându-se interesați să ajute la salvarea cățelușilor. Totodată, Poliția Animalelor Sibiu a primit un apel pe această temă și a deschis o anchetă pentru a vedea cine a abandonat cățeii.

”Ca urmare a apariției pe rețelele de socializare a unor imagini care înfățișează mai mulți pui de câine ce par a fi abandonați pe o stradă din municipiul Sibiu, vă comunicăm faptul că polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală având ca obiect infracțiunea de abandonare a unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului” a informat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Cât privește cățeii, aceștia au fost preluați de reprezentanții adăpostului public al Primăriei Sibiu pentru a fi îngrijiți. Adăpostul primăriei se află în dealul Gușteriței. În paralel, ancheta Poliției continuă, dacă va fi identificat vinovatul riscă o amendă între 3.000 și 12.000 de lei.

Reporterul Turnul Sfatului a vorbit despre această situație și cu oficialii Animal Life Sibiu, care în ultima perioadă au luat în grijă mai mulți câini mici.

”În acest caz cățeii sunt în adăpostul public al primăriei, dar au nevoie sa fie biberonați, trebuie preluați și îngrijiți, cel puțin o scurtă perioadă de timp. Adăpostul din Dealul Gușteriței, ca orice adăpost, nu este locul ideal pentru pui atât de mici, de aceea ar fi bine pentru ei dacă s-ar găsi oameni dispuși să-i ia acasă”, spune președintele Animal Life, Andreea Roseti.

Roseti face și un apel către sibieni: Dacă aveți câini și nu vă permiteți costurile pentru sterilizare, Animal Life este dispusă să vă ajute gratuit, astfel încât situații precum cea de mai sus să nu repete. Tot ce trebuie să faceți este să sunați la Animal Life și că cereți sprijin.

Sursa foto: Facebook Protecția Animalelor Sibiu

Bărbatul care a abandonat 9 cățeluși pe marginea drumului, dintr-o mașină cu numere de Sibiu, a fost identificat de Poliție

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Cresteti si va inmultiti

Acum 1 săptămână

Sa-i duca la Patriarhie. Ca doar ei propovaduiesc dreptul la viata ( nu precizeaza ca una mizerabila) a oricui. Aloo, conteaceptia!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus