Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
12°C

Se deschide sezonul turistic la Alba Iulia de la 1 mai. Garda Cetăţii va defila în fiecare weekend într-un spectacol devenit tradiție

Se deschide sezonul turistic la Alba Iulia de la 1 mai. Garda Cetăţii va defila în fiecare weekend într-un spectacol devenit tradiție

Sezonul turistic va fi deschis oficial în Alba Iulia în 1 mai, când vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an, potrivit Agerpres

„Alba Iulia şi-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural şi istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetăţii sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligaţia noastră şi angajamentul nostru faţă de oraş şi turişti, să le menţinem în calendarul de evenimente şi să le promovăm ca atare", a spus primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa.

La rândul său, reprezentantul Asociaţiei Culturale pentru Istorie Vie şi coordonatorul reenactorilor din trupele antice, Liviu Zgârciu, a menţionat că, de la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentaţiilor de reenactment antic.

„Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii şi frumoasele dansatoare vor putea fi văzuţi de publicul larg, în fiecare vineri, în faţa Porţii a IV-a a Cetăţii Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecţii de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al oraşului Alba Iulia", a declarat Liviu Zgârciu.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porţii a IV-a a Cetăţii.

Şi Garda Cetăţii este pregătită, potrivit comunicatului, să ofere şi în acest an publicului, turişti şi albaiulieni, "unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârşit de săptămână".

Astfel, sâmbăta şi duminica, de la ora 12,00, Garda Cetăţii poate fi văzută de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a „într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia".

Programul complet al tuturor evenimentelor din acest sezon turistic de la Alba Iulia va fi publicat, pe măsura actualizării lui, pe turism.apulum.ro, pe canalele oficiale ale primăriei şi ale Centrului Cultural Palatul Principilor Alba Iulia. 

Sursa foto: Facebook municipiul Alba Iulia 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus