Vineri,
03.05.2024
Innorat
Acum
17°C

CSU Sibiu pierde cu CSO Voluntari: 81-70. Ilfovenii vor juca împotriva CSM Oradea

CSU Sibiu pierde cu CSO Voluntari: 81-70. Ilfovenii vor juca împotriva CSM Oradea

CSO Voluntari este a patra echipă calificată în semifinalele LNBM, după ce au trecut de CSU Sibiu în meciul 5, cel decisiv.

După victoria de acum două zile din deplasare, formația pregătită de Ainars Bagatskis a câștigat și meciul decisiv de acasă cu 81-70 și se pregătește pentru penultimul act cu CSM Oradea, anunță Baschet.ro.

Primul sfert a fost câștigat de sibieni:19-24, însă în sfertul doi ilfovenii au echilibrat balanța: 39-38.

Sibienii au preluat din nou inițiativa în sfertul trei, după ce Uță a marcat singur de sub coș. Allen a replicat cu un coș dificil de la semi-distanță. Lucas a majorat diferența, dar Pratt și Uță au răsturnat rapid situația cu patru puncte consecutive. Nicoară le-a răspuns printr-o triplă. După o fază dificilă sub panoul ilfovenilor, Allen a transformat un stop-șut de trei cu care ducea scorul la 51-46. Pratt a reușit apoi două libere. Ivanov a înscris și el după o pătrundere agresivă. Bulgarul a punctat și de la linia de pedeapsă. Polyak a replicat în același mod, pentru ca tot Ivanov să stabilească scorul înainte de actul decisiv: 56-54.

În sfertul 4, Dragoste a egalat rapid, însă scorul s-a rupt  de la 66-66. Justice a răspuns cu un coș dificil din dezechilibru. Olah cu un tip-in a majorat diferența. Mitchell a aruncat sala în aer cu o reușită de la semi-distanță ce ducea avansul la șase lungimi. Ilfovenii s-au menținut în față până la final, când au câștigat cu 81-70.

Liderii învingătoarei au fost Trevon Allen (16 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Kodi Justice (13 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări), Kwamain Mitchell (10 puncte, 2 pase decisive), Laszlo Polyak (10 puncte, 2 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Rareș Uță (16 puncte, 5 recuperări), Marc Loving (13 puncte, 4 recuperări), Pavlin Ivanov (13 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Monyea Pratt (10 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, David Vida, Keyshawn Feazell

CSU Sibiu: Jay Threatt, Aurelian Gavriloaia, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, Rareș Uță

Sibienii, nemulțumiți de arbitraj după meciurile cu Voluntari

La finalul jocului de la Sibiu, Rareș Uță, unul din cei mai importanți jucători ai sibienilor în această serie, a vorbit despre meci, unul în care a ieșit prematur cu cinci faulturi, și s-a plâns atât de arbitri, cât și de agresivitatea adversarilor:

”Am rămas cu un gust foarte amar după această înfrângere. Echipa de la Voluntari și-a jucat șansa, ultima lor șansă, și au venit să ne bată, n-au venit să joace baschet. Au venit să dea în noi, să ne bată și, din păcate, responsabilii care trebuiau să aibă grijă să țină meciul sub control n-au făcut-o, dintr-un motiv sau altul. Mie nu îmi place să vorbesc despre asta așa că o să tac, e treaba altora să comenteze despre arbitri. Însă, din această cauză, uitați, și pe mine m-au împins și m-am lovit la picior, Barro, din păcate, și el a fost împins flagrant și s-a lovit la umăr. Sperăm să poată să joace luni.

Îmi pare rău, însă mai este un meci. Și anul trecut a fost aceeași poveste și vom da totul ca să câștigăm și să facem dreptate pentru fanii noștri”, aspus Uță.

Și Tomas Rinkevicius, antrenorul sibienilor, a declarat că în Sala Transilvania a fost „un show făcut de trei persoane”, făcând referire la cei trei arbitri: Alin Faur, Vlad Cotrobaș și Matei Bănică.

”Despre baschet nu vreau să vorbesc. Astăzi oricine a fost în sală sau s-a uitat la meci a văzut că a fost un show făcut de trei persoane. Încă de la început, comunicarea lor cu mine a fost total diferită și nu vreau să vorbesc prea mult despre asta. Evident, nu este corect pentru echipa mea. Cred că suntem singura ligă din lume care joacă o serie de cinci meciuri tot la două zile. Nu știu unde putem găsi un alt exemplu, însă nu este normal, nu este despre sport. Nu este posibilă recuperarea, în special cu această rotație scurtă pe care o avem. Dar ce pot spune? Avem încă un meci, încercăm să ne recuperăm și vom fi pregătiți”, a spus antrenorul sibienilor.

Sursa foto: Baschet.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus