Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Înainte să înceapă lucrările, se scumpește pe seama „securității și sănătății”: noua stradă dintre Calea Dumbrăvii și Arieșului, indexată cu 22%

Înainte să înceapă lucrările, se scumpește pe seama „securității și sănătății”: noua stradă dintre Calea Dumbrăvii și Arieșului, indexată cu 22%

Administrația locală propune indexarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul de construire a unei noi străzi în Sibiu, care să lege Calea Dumbrăvii de strada Arieșului, peste vechea autobază Tursib. Scumpirea este pusă pe seama unor noi cheltuieli adăugate în bugetul proiectului.

Conducerea Primăriei Sibiu a introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local programată în această săptămână un proiect pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „drum de legătură între strada Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii”.

Valoarea acestui proiect a fost estimată în martie 2023 la 3,4 milioane de lei, iar acum Primăria propune actualizarea acestor sume la 4,24 de milioane de ei (sumele includ TVA). Creșterea prețurilor vine ca urmare a finalizării proiectării tehnice a noii străzi. „În cadrul devizului actualizat s-a adăugat Capitolul 7 – Cheltuieli aferente marjei de buget pentru constituirea rezervei de implementare pentru ajustarea de preț și subcapitolul 3.8.3 – Coordonator în materie de securitate și sănătate – conform conținutului cadrul al devizului general actualizat prin hotărâre de Guvern”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

În timp ce valoarea totală alocată proiectului crește cu aproximativ 22%, în ceea ce privește cheltuielile generate de construcții și montaj, indexarea este de puțin peste un procent: de la 2,81 de milioane de lei la 2,85 de milioane de lei.

Vestea bună: ar putea fi gata anul acesta

Dincolo de creșterea costurilor, proiectul în discuție implică și o veste bună: și anume aceea că a fost recepționat proiectul tehnic al noii străzi. Acesta a fost realizat în cadrul contractului semnat la începutul acestui an cu asocierea Nord Construct - Neo Plan - Terra Building, contract în cadrul căruia primele trei luni sunt alocate proiectării, iar execuția ar urma finalizată în șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea inițială a contractului semnat este de 2,97 milioane de lei. În cadrul acestuia trebuia realizată o stradă cu o lungime de 330 de metri, două benzi de circulație, piste de biciclete, iluminat public, canalizație metropolitană și rețele de apă și canalizare.

Citește și 3 luni pentru proiectare, 6 pentru execuție. Primăria Sibiu a semnat contractul pentru noul drum peste fosta bază Tursib

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Radu C

Acum 3 săptămâni

Pai trebuie, ca sa fie loc de parandarat... altfel nu e sigur.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus