Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Trei locuri întâi pentru sibienii de la Young Till Death la o competiție internațională de dans de stradă. „Ne încântă să observăm că evoluăm constant”

Trei locuri întâi pentru sibienii de la Young Till Death la o competiție internațională de dans de stradă. „Ne încântă să observăm că evoluăm constant”

Weekend-ul trecut, tinerii de la Young Till Death au participat la două competiții, una la Cluj-Napoca, alta la București, obținând locul 1, dar și premiul pentru cea mai bună echipă din concurs.

În prima partea a weekendului tinerii au plecat la Cluj-Napoca și au participat cu divizia de nivel intermediar, la concursul Freedom Dance Festival, unde au reușit un scor frumos pentru secțiunea lor.

„Ne încântă să observăm că evoluăm constant, iar sistemul nostru de dezvoltare prin pregătirea acestor tineri funcționează. Tot ceea ce necesită în acest proces este răbdarea și concentrarea”, a spus Alexandru Svaricek, coregraful clubului de dans Young Till Death, pentru Turnul Sfatului.

Duminică, la București, tinerii au obținut trei locuri întâi în cadrul competiției internaționale AllStyles IDC, dar și un loc special pentru cea mai bună echipă din concurs.

„Duminică ne-am îmbarcat în două autocare și am plecat cu divizia PRO spre București la concursul internațional AllStyles IDC, unde echipele noastre :

- Baby Bones la categoria Juniori 8 - 12 ani, secțiunea PRO au câștigat locul I;

- Iron Kids la categoria Juniori 12 - 14 ani, secțiunea PRO au câștigat locul I:

- Young Till Death, la categoria Seniori 16 - 23 +, sectiunea PRO au câștigat locul I dar, și premiul pentru CEA MAI BUNĂ FORMAȚIE DIN CONCURS.

Suntem încântați să fim clasați în topul echipelor profesioniste de dans de stradă în România, având un impact semnificativ în dezvoltarea tinerilor și acestui sport. Sibiul este un oraș puternic al cărui nume s-a auzit atât la competiții naționale, cât și în competiții internaționale pe primele locuri. Vom continua să dezvoltam conceptul, astfel oamenii ne vor găsi inclusiv în viitorul apropiat la multe evenimente care vor fi atât în Sibiu, cât și țară”, a mai spus tânărul.

Activitatea tinerilor poate fi urmărită aici, după cum urmează:

Baby Bones - > https://youtu.be/y5OmmciXjAk

Iron Kids - > https://youtu.be/6D42CU6QHzw

Young Till Death - > https://youtu.be/-8W-vuWpC-A

Despre Young Till Death

De la 14 ani, Filip Alexandru Svaricek a început să cunoască încet, încet lumea dansului și și-a îndreptat atenția spre un gen de dans care, în acele momente, în România, nu era înțeles atât de bine. Sibianul este coregraf și este cel care împreună cu clubul la care predă, Young Till Death, a reușit să pună Sibiul pe harta mai multor competiții importante de street dance și să creeze momente artistice în care dansul, teatrul și baletul  se completează perfect.

De șase ani, Alex a reușit să creeze clubul Young Till Death, un club plin de tineri energici și dornici să împărtășească talentul lor cu publicul. Pe unele dintre cele mai cunoscute piese românești, de cele mai multe ori tradiționale, Alex reușește să creeze coregrafii uimitoare.

În 2022, coregraful sibian a reușit să deschidă și primul studio din Sibiu bazat exclusiv pe cultura street - dance, Studio K. Studio K  permite atât dansatorilor profesioniști să facă antrenamente, dar și celor care vor să practice acest tip de dans ca un hobby.

Citește și: Un tânăr din Sibiu a investit aproape 10.000 de euro în pasiunea sa: Trăiesc cel mai mare vis al meu

VIDEO Povestea tinerilor care au pus Sibiul pe harta dansului de stradă. „Mi se spunea că nu pot ajunge nicăieri cu asta”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus