Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Bugetul Sibiului a crescut în primul trimestru mai mult decât se aștepta administrația locală. Mulți sibieni și-au achitat impozitele integral

Bugetul Sibiului a crescut în primul trimestru mai mult decât se aștepta administrația locală. Mulți sibieni și-au achitat impozitele integral

În primul trimestru al anului 2024, municipiul Sibiu a înregistrat o creștere a veniturilor de funcționare cu 31,21% față de așteptările inițiale. Această creștere este atribuită în mare parte impozitelor și taxelor locale, mulți contribuabili alegând să-și achite integral obligațiile fiscale pentru a beneficia de bonificația de 10%, conform celor menționate de Direcția economică din cadrul Primăriei. Astfel, veniturile din impozitele și taxele pe proprietate și pe mijloacele de transport au adus un surplus de peste 46 de milioane de lei în primul trimestru față de prevederile bugetare aprobate în proiectul bugetului local pentru 2024.

Datele sunt menționate în proiectul de hotărâre pregătit de conducerea primăriei și înaintat consiliului local în vederea aprobării execuției bugetelor secțiunii de funcționare și dezvoltare pentru primul trimestru al acestui an.

Potrivit proiectului, alta e situația în ceea ce privește cheltuielile, acestea fiind mai mici decât cele preconizate. Cele de funcționare s-au realizat în proporție de 73,37%, iar cele de la secțiunea de dezvoltare a municipiului au fost realizate doar în proporție de 21,06% din planul propus. Acest lucru este din cauza condițiilor meteo: „doar începând cu luna martie au fost reluate unele lucrările de investiții care au fost suspendate pe perioada iernii datorită condițiilor meteorologice”.

Astfel, datele administrației locale arată că, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2023, se poate constata faptul că veniturile secţiunii de funcţionare aferente trimestrului I 2024 au crescut de la 200,2 milioane lei la aproape 210 milioane lei.

În ceea ce privește cheltuielile secţiunii de funcţionare, se constată o creştere de la 91,6 milioane lei în trimestrul I 2023 la 117,4 milioane lei în trimestrul I 2024, motivat de faptul că „în luna ianuarie au fost efectuate o serie de cheltuieli aferente anului 2023, deoarece acestea nu au putut fi achitate la finele anului precedent, din cauza restricţiilor impuse de legislaţie”.

De asemenea, veniturile secţiunii de dezvoltare au fost de 21,2 milioane lei în trimestrul I 2024, faţă de 43,3 milioane lei în trimestrul I 2023. Iar cheltuielile secţiunii de dezvoltare au fost de 16,1 milioane lei, faţă de 29,4 milioane lei anul trecut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 661

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Geolgău

Acum 3 săptămâni

Nu-i nimic.... mai faceti un aeroport si un stadion, peste celelalte ! In 10 ani, o sa avem un aeroport cu 10 etaje si un station la fel.....doar ce altceva sa si faceti cu banii ? ... ca doar nu spitalul ala sau centura de sud sau alte lucruri de-astea complicate........ unde sunt prea multi hoti de impacat... care sa vanda prizele cu 100 de euro bucata, care sa vanda asfaltul la litru, cu 100 de euro si ala ca s-a scumpit smoala si sunt prea scumpi nepalezii... probleme. Sa ai bani si sa nu stii ce sa faci cu ei.... sa fii blocat in "proiecte" si sa nu stii cum sa impaci "beneficiarii". Cine se putea gandi la o asemenea problema ?! Macar daca era PSD, era clar mai apareau un numar de vile pe la St Tropez. Deci tre sa apreciem bunul simt, pana la urma....vrem station cu 10 etaje si aeroport la fel, tanti aia blonda de la consiliu ! Acolo s-au asezat bine proiectele... deci sa continue progresul !
Raspunde

Cetățean

Acum 3 săptămâni

Liber la furat pe spectacole, poze , ha ha ha ....acum a mai crescut punga puțin .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus