Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
12°C

Sintetic sau natural? Liberalii nu au votat regulamentul noii baze sportive de la Obor. Bibu: „Era bine să discutăm înainte”. Fodor: „Regulamentul a fost în consultare o lună”

Sintetic sau natural? Liberalii nu au votat regulamentul noii baze sportive de la Obor. Bibu: „Era bine să discutăm înainte”. Fodor: „Regulamentul a fost în consultare o lună”

Consilierii locali PNL s-au abținut de la a vota regulamentul de utilizare a noii baze sportive de la Obor, sub motivul că dezavantajează grupele de juniori.

Prin vocea lui Adrian Bibu, liderul grupului de consilieri locali PNL și contracandidat al lui Astrid Fodor la Primăria Sibiu, liberalii au cerut de la începutul ședinței retragerea de pe ordinea de zi a proiectului referitor la regulamentul de utilizare a investiției finalizată la marginea orașului. „Regulamentul este făcut în special pentru grupele de seniori. Cred că în Sibiu, ca viziune și strategie, trebuie să ne gândim și la grupele și centrele pentru juniori, care acum nu sunt încurajate prin prețurile propuse”, a arătat Bibu. El spune că a ajuns la această concluzie după ce a vizitat baza de la Obor împreună cu reprezentanți ai Direcției județene de tineret, cu reprezentanți ai Asociației județene de fotbal și ai asociațiilor de sport din oraș.

„Nu retrag proiectul. Dacă doriți, puteți să faceți un amendament”, a refuzat primarul Astrid Fodor. Iar Adrian Bibu a insistat. „Un amendament și o strategie nu se fac pe repede înainte și pe genunchi. Era bine să discutăm înainte. Dacă îl facem așa cum trebuie atunci încurajăm și copiii și juniori să participe la activități sportive”, a spus Bibu. Fără a o convinge pe Astrid Fodor. „Noi nu vorbim acum de o strategie în sport, ci de un regulament”.

Regulamentul de utilizare a bazei Obor a fost adoptat cu voturile FDGR, USR și PSD (13 voturi), cei nouă reprezentanți ai PNL votând „abținere”.

La finalul ședinței, subiectul terenului de fotbal de la Obor a fost readus în discuție. „Terenul de sport din pământ și cu iarbă se poate folosi doar de trei ori pe săptămână. Dacă ne consultam înainte și se făcea un teren sintetic, la fel ca și în parcul Sub Arini, putea fi folosit și de tineri și de seniori”, a revenit Adrian Bibu.

Astrid Fodor i-a reamintit că studiul de fezabilitate pentru respectiva investiție a fost votat inclusiv de consilierii PNL. ”Terenul sintetic a fost prevăzut în studiul de fezabilitate și în Consiliul local ați fi putut face de atunci o observație. Consultându-ne cu specialiștii despre sănătate, osatura și musculatura sportivilor, ni s-a recomandat de fiecare dată să amenajăm un teren natural. Regulamentul care a fost votat a stat o lună în dezbatere publică. Dacă ar fi fost cineva interesat, ar fi putut face o observație. Dar nu am primit decât felicitări”, a declarat primarul Fodor.

Adrian Bibu a revenit că este nevoie de „o strategie și o viziune pe termen lung”, iar Astrid Fodor i-a răspuns că „data viitoare vom consulta viziunea dumneavoastră”.

Citește și Tarife propuse pentru Baza sportivă de la Obor: 600 de lei ora de antrenament pe terenul de fotbal cu gazon natural, 2.000 de lei pentru evenimente. Restul sunt gratuite, pe bază de rezervare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

K.Samuel

Acum 3 săptămâni

Evident ca era mult mai util un teren sintetic. Asta au deplâns și cei de la AJF. Ce argumente are autosuficienta Fodor…
Raspunde

Sibianul

Acum 3 săptămâni

Pentru sănătatea copiilor e mai bun terenul de iarba. Dar probabil ca singura ta interacțiune cu fotbalul a fost în fata televizorului pe fotoliu. Ligamentele genunchilor, a gleznelor la copii nu sunt încă dezvoltate. Normal ca un teren sintetic poate fi utilizat non stop pe când unul de iarba are alte nevoi și nu poate fi folosit prea des.
Raspunde

Sibianul

Acum 3 săptămâni

Când îți faci un club sportiv privat aici vorbim de fotbal ar trebui sa ai o baza materiala intai(teren, vestiare). Nu îți faci un club cu 5,6 echipe de copii de la care încasezi o grămadă de bani ca taxa lunara, și te plângi ca nu ai unde sa îți desfășori activitatea. Oricum părinții plătesc tot, taxa, închirierea terenurilor, echipamentul copiilor, cantonamente etc. Patronii doar încasează și trăiesc bine. Li se pare taxa terenului mare , e normal un teren de iarba se întreține altfel decât cel sintetic. Ei sunt obișnuiți cu 150, 200 cât plătesc la cele sintetice ptr un antrenament, bani plătiți tot de părinți. PS. Normal ca Bibu e contra ptr ca e în campanie electorala și crede ca mai poate strânge ceva voturi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus