Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Două zile de dezinsecție împotriva căpușelor. Cei cu probleme respiratorii sau cardiace sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat

Două zile de dezinsecție împotriva căpușelor. Cei cu probleme respiratorii sau cardiace sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat

Primăria anunță două zile de dezinsecție împotriva căpușelor și le sugerează celor cu probleme respiratorii sau cardiace să evite zonele în care se intervine. Acțiunea a început azi.

După această perioadă ploioasă, odată cu încălzirea vremii, Serviciul Public Salubrizare, Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public reia astăzi, 26 aprilie și mâine, 27 aprilie, dezinsecția împotriva căpușelor, cea ce-a doua acțiune din acest an pe domeniul public al municipiului, transmit autoritățile locale într-un comunicat de presă. 

Firma contractată, Societatea Comercială DD CHIM SRL, va împrăștia substanțele seara și în timpul nopții, în parcuri și spații verzi, în zonele de blocuri, pe malurile râurilor și pârâurilor, în spațiile verzi ale unităților de învățământ, dar și în Cimitirul Municipal și Grădina Zoologică. 

„În cadrul lucrărilor de dezinsecție, insecticidul utilizat este Deltatim Plus și este avizat de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Produse Biocide. Deși acesta nu prezintă pericol pentru populație, cei cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, acțiunea va fi reprogramată”, se arată în comunicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1045

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Marius

Acum 3 săptămâni

sunt interesat cu ce substante se actioneaza impotriva capuselor si daca afecteaza si alte insecte..Am gasit capuse in gradina si as fi interesat sa le combat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus