Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Rășinariul are un loc „instagramabil”, din lemn și lână de oaie: „Fereastra de belvedere este o sculptură care deschide unul din cele mai frumoase cadre”

Rășinariul are un loc „instagramabil”, din lemn și lână de oaie: „Fereastra de belvedere este o sculptură care deschide unul din cele mai frumoase cadre”

Pe unul din dealurile la poalele căruia se află Rășinariul a fost amenajat un loc numai potrivit pentru fotografii de publicat pe rețelele de socializare. Un punct de belvedere, pe românește spus.

„Fereastra de belvedere este o sculptură care, asemenea unui aparat foto, deschide unul dintre cele mai frumoase cadre cu satul Rășinari”, este descrierea făcută instalației amenajată zilele trecute.

Locul a fost amenajat de organizatorii competiției Urme pe Play, în cadrul căreia la finele săptămânii trecute peste 750 de alergători s-au întrecut pe potecile care au punctul de pornire în Rășinari. „Din punct de vedere vizual am vrut să rămânem non-invazivi, de aceea am folosit o formă minimalistă, care desenează sugestiv, în partea de sus, linia munților, omniprezentă indiferent în ce direcție privești din Rășinari. Lemnul, lâna de oaie și elementele arhitecturale vechi, refolosite, au fost elementele cheie încă de la creionarea ideii și identității locale pe care am vrut sa le punem în dialog cu natura”, arată organizatorii Urme pe Play.

Locul de belvedere reprezintă rezultatul colaborării dintre arhitectul Alexandra Nedelea și a artistul vizual Stefan Radu Cretu, care fac parte din echipa Urme Pe Play, inițiativa fiind a primarului Bucur Bogdan. Care, asemenea multora dintre alergătorii care au participat la competiție, și-a făcut câteva fotografii la noul loc „instagramabil”.

„Fereastra de belvedere” este amenajată pe dealul de vizavi de Coasta Boacii, adică la cel aflat între satul lui Emil Cioran și Prislop. Se poate ajunge aici pe jos, urmând traseul „Best Village Tourism”, titulatura primită de Rășinari de la World Tourism Organization.

Sursa foto: Facebook / Valentina Roxana

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Asfalt

Acum 2 săptămâni

Bun, frumos. Si soselele cand le asfaltam domnu primar? Ca sa aducem comuna la niște standarde cat de cat mai actuale.. Ai zice ca acum te ocupi de utilități, se sapa si aia e. Dar înainte de asta, soselele erau tot muci, iar Terra, trimiși de dna Câmpean au făcut lucru de super mântuială cu canale lasate 8cm sub nivel. Pune domne un asfalt, iar in centru scoate cubica aia lăsată/denivelata toata si fa altceva cu ea iar in locu ei pune un asfalt. Comuna arata ca in anii 90 iar cetățenii ar trebui sa taxeze asta la vot.
Raspunde

Vasile

Acum 1 săptămână

Îa asculta mai "asfalt..." Dacă vrei răspuns prezentate...Nume Prenume...asa e frumos...
Raspunde

Vasile

Acum 1 săptămână

1....bai asfalt frumos e sa te prezinți. Nume Prenume, ca la vot... 2...drepturi de autor pentru poze ați plătit?!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus