Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Dinamoviștii sunt la mâna sibienilor: Hermannstadt joacă luni cu Iași și cu Craiova, în ultima etapă

Dinamoviștii sunt la mâna sibienilor: Hermannstadt joacă luni cu Iași și cu Craiova, în ultima etapă

Poli Iași și Craiova au nevoie de puncte cu Hermannstadt pentru a rămâne în prima ligă de fotbal. Aceste puncte dacă vor fi obținute îi vor trimite pe Dinamoviști în Liga 2, unde vor juca din nou cu Șelimbăr.

Mâine, de la ora 15, AFC Hermannstadt joacă la Sibiu cu Poli Iași, iar moldovenii au nevoie disperată de cel puțin un punct. În cazul în care pierd, ieșenii sunt matematic retrogradați.

Politehnica Iași are nevoie de o minune în acest final de sezon pentru a se mai salva de la retrogradare, fie și prin baraj. Aflată pe ultimul loc înaintea penultimei runde, cu doar 21 de puncte, echipa din Copou este obligată să obțină șase puncte în ultimele două etape, cu Hermannstadt în deplasare și Petrolul acasă, pentru a mai prinde barajul.

„Mai sunt 180 de minute, două finale de Liga Campionilor pentru noi. Prima finală este luni, la Sibiu. Trebuie să jucăm cu această mentalitate. Finalele nu se joacă, se câștigă. Iar noi trebuie să câștigăm aceste finale. Am lucrat bine la antrenament, am făcut și un grătar împreună, am discutat cu toții față în față, iar acum mergem la Sibiu să câștigăm”, a declarat antrenorul ieșenilor, conform ProSport.

Va veni apoi rândul Craiovei să aștepte un rezultat pozitiv împotriva sibienilor. FCU Craiova are nevoie de cel puțin 3 puncte din ultimele două meciuri: deplasare cu UTA și acasă cu Hermannstadt pentru a rămâne în prima ligă.

Dinamoviștii au nevoie să câștige cu UTA, meci disputat în București, în ultima etapă, la care se mai adaugă alte meciuri în care Craiova, iași și Bootșani să piardă, conform calculelor GSP.ro..

Meciurile rămase de jucat în play-out:

Petrolul – Oțelul

Hermannstadt – Poli Iași

UTA – U Craiova

Dinamo – UTA

Voluntari - U Cluj

Oțelul – FC Botoșani

Poli Iași – Petrolul

U Craiova - Hermannstadt

Cu un eventual triumf în fața arădenilor, Dinamo ar încheia sezonul cu 25 de puncte. Pentru a rămâne în prima ligă, FC Voluntari ar trebui să piardă în meciul de acasă cu U Cluj, FCU Craiova să nu obțină cel puțin 3 puncte din ultimele două meciuri: deplasare cu UTA și acasă cu Hermannstadt, iar Poli Iași să se împiedice, în cel puțin unul din ultimele două partide.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Kokos

Acum 1 săptămână

Nu prea iasa analiza! Iasiul nu e matematic retrogradata daca pierde maine!
Raspunde

Canaris

Acum 1 săptămână

Ala care mai merge la fotbal la blatistii astia este o mare cornuta......
Raspunde

Hermannstädter

Acum 1 săptămână

Dinamovist frustrat ? :-)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus