Marţi,
21.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Experiență unică pentru copiii de la Centrul de soroban Logiclub Smart din Sibiu. Au câștigat 14 premii la prima Competiție Europeană de soroban. „Vom păstra amintirea acestei experiențe minunate și a reușitelor copiilor în inima noastră”

Experiență unică pentru copiii de la Centrul de soroban Logiclub Smart din Sibiu. Au câștigat 14 premii la prima Competiție Europeană de soroban. „Vom păstra amintirea acestei experiențe minunate și a reușitelor copiilor în inima noastră”

Copiii de la Centrul de soroban Logiclub Smart au avut ocazia să ia parte la finalul lunii aprilie la o experiență unică. Prima competiție organizată de rețeaua de școli europene certificate ISHIDO-SHIKI a adus pentru cursanții Logiclub 14 premii, dar și o adevărată oportunitate de a cunoaște cultura și obiceiurile japoneze. Tabăra și competiția au avut loc în perioada 25-28 aprilie la DOJO, Stara Wies, o veritabilă oază japoneză în Europa, situată la doar două ore de capitala Poloniei, Varșovia.  

Andreea Matei este cea care a adus în Sibiu, în toamna lui 2019, primul centru de aritmetică mentală japoneză, certificat de școala numărul 1 din Japonia, ISHIDO SHIKI. Ideea de a organiza această competiție a venit din dorința de a-i aduce pe cursanții români mai aproape de cultura și de tradițiile japoneze, dar întreaga experiență s-a dovedit a fi și un test de anduranță, concentrare, răbdare și disciplină. Alături de cursanții Logiclub, la competiție au luat parte și copiii de la școlile Ishido din Germania și Polonia. Kiyomi Numata Sensei, CEO-ul Ishido Ltd, împreună cu profesori japonezi și campioni mondiali la calcul mental, au luat parte cu bucurie la eveniment și au adus cu ei premii speciale pentru participanți.

„A fost o experiență extraordinară și am avut, alături de copii, oportunitatea de a vedea un loc unic în Europa! A fost primul eveniment de acest gen organizat de rețeaua noastră de școli. Școala japoneză are o tradiție de zeci de ani în competiții, dar acestea au loc în Japonia de cele mai multe ori, iar acolo ne este destul de greu să ajungem cu copiii din cauza costurilor. În aceste condiții, ne-am dorit să aducem Japonia mai aproape de noi și să facem o competiție de un înalt nivel și aici, în Europa, astfel încât totul să fie mai accesibil pentru cursanții noștri. În plus, ne-am dorit să construim o rețea între școlile noastre, să avem o colaborare mai strânsă între noi, să facem schimb de bune practici și să ne cunoaștem”, a detaliat Andreea Matei, fondatoarea centrului de soroban Logiclub Smart din Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

14 premii ale concursului au ajuns la echipa României!

La competiția din Polonia au participat peste 130 de copii, iar din România au fost 37 de reprezentanți, majoritatea de la centrul sibian Logiclub.

„Competiția a fost structurată pe zece niveluri, de la Step și Jump - niveluri de bază în studiul soroban, până la nivelurile 3 si 2, cele mai avansate la acest moment la școlile Ishido din Europa. Noi am reușit, cu o echipă fabuloasă de cursanți bine pregătiți, să luăm 14 premii și podiumul complet la trei niveluri! Au fost emoții extraordinare si o bucurie imensă pentru noi toți: copii, părinți și profesori deopotrivă”, a mai povestit cu mândrie Andreea.

Integrare, cunoașterea tradițiilor japoneze și tehnici importante pentru gestionarea emoțiilor în competiție

În cele trei zile de tabără, copiii au avut oportunitatea să descopere cultura și tradițiile japoneze într-o locație cu totul specială în Europa, au asimilat tehnici prin care să-și gestioneze emoțiile, să se concentreze asupra concursului și, implicit, pe rezultatele deosebite pe care le-au și obținut.

„Tabăra s-a desfășurat de joi până duminică. Au avut loc activități de integrare prin care copiii au socializat și au cunoscut locația în care au fost cazați. Copiii au fost impresionați de casele specific japoneze foarte curate și elegante, de liniștea locurilor, de activitățile la care au luat parte. Au aflat în prima zi o mulțime de informații despre samurai și zeități japoneze, au luat parte la ceremonia ceaiului, au învățat să joace Go, au confecționat origami și multe altele. Vineri, activitățile taberei au continuat cu repetiții pentru competiție, cu sesiuni de mindfulness și meditație, esențiale pentru pregătirea emoțională a copiilor. Au învățat tehnici de respirație, de liniștire a minții și a gândurilor și de stăpânire a emoțiilor, pentru a avea focusul necesar competiției. Sunt tehnici importante care le pot fi de folos oricând în viață, când vor trece printr-o situație limită, de examen, etc.

Apoi, copiii au avut parte de un training special de Soroban, alături de echipa Ishido venită tocmai din Japonia pentru acest eveniment. De asemenea, tot vineri s-a organizat, spre entuziasmul copiilor, și un training de karate alături de o renumită campioană poloneză”, a mai detaliat Andreea Matei.

Feedback-uri în urma competiției 

La puțin timp de la desfășurarea competiției, feedback-urile nu au întârziat să apară. Redăm mai jos câteva dintre părerile mentorilor, dar și ale părinților cursanților Logiclub:

Mentori:

- IOANA S. – mentor Logiclub: 

Experiența de la Dojo a fost una impresionantă din perspectiva taberei și provocatoare din perspectiva campionatului. Dincolo de poarta Tori, am avut oportunitatea să pătrundem într-un spațiu sacru al culturii japoneze unde am interacționat cu participanți din alte țări și ne-am bucurat de jocuri și de activități de conectare între participanții din Polonia, Germania și Japonia. Copiii au fost impresionați de organizarea caselor, de dormitul pe tatami și de grădina zen, un loc al liniștii și meditației la răsărit de soare. Campionatul a fost un spațiu al emoțiilor și al concentrării maxime din partea concurenților, dar și al demonstrațiilor de performanță de top din partea campionilor mondiali de soroban din Japonia și de karate din partea clubului polonez. Vom păstra amintirea acestei experiențe minunate și a reușitelor copiilor într-un loc special din inima noastră. Mulțumim pentru această oportunitate!

- Claudia H. – mentor Logiclub

O experiență unică, greu de exprimat în cuvinte, într-adevăr, care-ți umple sufletul de bucurie și mândrie că faci parte din această echipă dedicată Logiclub, că lucrezi cu acești copii minunați. Rezultatele lor spun totul și mai ales mândria de a-ți reprezenta țara dincolo de granițele ei este imensă!

Felicitări copiilor, părinților, echipei Logiclub și mai ales omului Andreea Matei, care coordonează cu însuflețire și dedicare tot ceea ce înseamnă această echipă!

Părinți ai cursanților Logiclub

- Camelia S.

Cu bucurie și recunoștință în inimă, doresc să vă adresez cele mai sincere mulțumiri pentru experiența minunată pe care i-ați oferit-o lui Luca! Bucuria și motivația primite în urma acestui eveniment sunt neprețuite. L-am văzut pe Luca cu o stimă de sine crescută, cu emoție și o strălucire aparte în ochi. Cum ați spus și dvs, pentru el „magia” s-a produs, iar sentimentul de bine, din sufletele noastre de părinți este greu de redat în cuvinte!

 - Ioana T.

Participarea Mayei la acest campionat a fost, fără îndoială, o provocare și o plăcere în același timp. În timpul taberei, a avut ocazia să învețe lucruri noi și să interacționeze cu o mulțime de oameni noi. A fost fascinată de tot ce înseamnă cultura japoneză și s-a bucurat de activitățile dedicate artei origami, meditației și antrenamentelor pentru campionat. De asemenea, a apreciat priveliștea minunată de la Dojo Stara Wies.

Felicitări și așteptăm cu nerăbdare să participăm și la următorul campionat!

- Delia D

Experiența participării lui David la campionatul european de aritmetică mentală din Polonia a fost: unică, de neuitat, foarte frumoasă – spune chiar el! Pentru noi a fost fantastic, chiar dacă am urmărit de acasă am simțit emoțiile voastre, concentrarea și dorința aceea de a fi buni.

Ne-am bucurat enorm pentru reușita copiilor, dar și pentru sprijinul acordat de dumneavoastră ca să ajungă aici. Ați demonstrat încă o dată că românii sunt foarte buni, dacă sunt șlefuiți de către un bijutier bun, iar pentru asta vă suntem recunoscători și vă stăm alături în continuare!

- Simona T.

Radu a fost foarte încântat de tabăra din Polonia și regretă că s-a terminat așa repede! A fost totul la superlativ. Mulțumim din suflet pentru tot și felicitări pentru profesionalismul de care dați dovadă!

Planuri de viitor ale Logiclub Smart 

Centrul Logiclub Smart nu se oprește doar la cursurile de soroban pentru copii, deși acestea vor fi mereu în centrul activitatilor desfășurate. Planurile de viitor presupun crearea de și mai multă valoare pentru cursanții Logiclub, prin cursurile de soroban dedicate firmelor, dar și cursuri de autocunoaștere și consiliere în carieră ori ateliere de educație financiară pentru copii.

„Din toamnă avem planuri mari: vom face grupe noi de începători pentru copii, cursuri de începători pentru adulți și cursuri de soroban pentru companii. Ne dorim să colaborăm cu mediul antreprenorial printr-o serie de cursuri speciale, în care vom combina partea de tehnici și beneficii soroban cu partea de identificare de valori, menite să dezvolte potențialul angajaților. Vrem să lucrăm cu managerii firmelor care sunt interesați să-și crească angajații și afacerile deopotrivă, care doresc să investească și să aducă valoare pentru angajații lor. Sorobanul, utilizat în paralel cu instrumentele de autocunoaștere, reprezintă direcția inovativă pe care dorim să o dezvoltăm în perioada următoare, care va răspunde necesităților adulților, dar deopotrivă și tinerilor aflați la început de drum.

În iunie, pregătim câteva ateliere de educație financiară pentru cursanții noștri pentru că vrem să dezvoltăm copiii pe cât mai multe paliere. Educația financiară este un pilon important pentru un viitor de succes si din păcate, este insuficient studiată în școli.

Și, foarte important, din toamnă, organizăm un modul nou de cursuri, dedicat pre-adolescenților și adolescenților: pe de o parte, ne propunem să apropiem generațiile de părinți și adolescenți prin valori comune, pe de altă parte ne propunem să oferim consiliere de carieră și orientare vocațională. Considerăm că aceste cursuri vor fi de un real folos pentru copiii de liceu care se simt debusolați, care nu se cunosc îndeajuns, nu știu ce îi definește și încotro să se îndrepte din punct de vedere al carierei.

Dorim să aducem soluții acolo unde simțim că este nevoie și, prin toate acestea, să lăsăm o moștenire valoroasă în urma noastră. Mai ales, vrem să continuăm să construim competențe importante pentru viitorul celor cu care lucrăm”, a concluzionat Andreea.

Pentru detalii și înscrieri la cursurile de Soroban ale Logiclub Smart puteți accesa site-ul www.logiclub.ro, îi puteți contacta la telefon: 0744 390 540  sau pe pagina de Facebook Logiclub - Smart Education Center: https://www.facebook.com/SorobanSibiu/.

Credit foto:

Katarzyna Ulańska Photography

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus