Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

”Ori de câte ori veneam la Sibiu mă simțeam cumva în afara țării” - Lavinia Șerban, o ploieșteancă stabilită la Sibiu de peste 25 de ani, își vinde produsele hand-made în Chic Shop

”Ori de câte ori veneam la Sibiu mă simțeam cumva în afara țării” - Lavinia Șerban, o ploieșteancă stabilită la Sibiu de peste 25 de ani, își vinde produsele hand-made în Chic Shop

Lavinia Șerban are 50 de ani, este din Ploiești, iar de mai bine de 25 de ani locuiește în Sibiu. Pasionată de hand-made, aceasta și-a adus de un an produsele în centrul Sibiului, la locul pe care l-a numit Chic Shop și care este situat pe strada Ocnei, la numărul șase.

Lavinia este absolventă a Facultății de litere din București. A profesat în domeniu în timpul facultății, atunci când a predat cursuri la câteva școli private din București. L-a cunoscut pe soțul ei la București, iar apoi s-a mutat împreună cu acesta la Sibiu.

„Sibiul îmi plăcea, era un oraș în care veneam cu foarte mult drag, de câte ori veneam mă simțeam cumva în afara țării. M-am bucurat când am ajuns să trăiesc aici”, a povestit Lavinia.

„Îmi plac culorile, îmi plac nuanțele, mă joc cu ele, asta simt că trebuie să fac” 

Lavinia a început afacerea în urmă cu mai mulți ani, atunci când oferea sibiencelor doar bijuterii și accesorii hand-made. Odată cu mutarea afacerii în centrul Sibiului, aceasta a luat decizia de a pune la vânzare și haine, multe dintre ele pictate sau decorate de ea cu accesorii, devenind astfel piese vestimentare unice.

„Mi-a plăcut foarte mult aspectul de hand-made, partea de decorațiuni, îmi plac culorile, îmi plac nuanțele, mă joc cu ele, asta simt că trebuie să fac. Când timpul mi-a permis, la un moment dat, am început să iau în serios această pasiune. Am făcut cursuri de realizat bijuterii, iar în urmă cu mai mulți ani s-a ivit ocazia să preiau o afacere. Am continuat și am rebranduit afacerea, iar de anul trecut am adus-o în centru și tot de anul trecut am adus și haine pe care le decorez tot felul de accesorii”, a povestit aceasta.

Pe lângă haine și bijuterii, la Chic Shop găsim și accesorii precum curele, mănuși, broșe, accesorii de prins în păr, dar și pălării.

„Bijuteriile sunt din pietre semiprețioase, combinăm foarte mult pietrele între ele. Încercăm, de asemenea, să creăm ținute, sunt foarte multe persoane care vin la noi și acceptă ideile noastre, ne cer consilierea, le aranjăm vestimentar și le accesorizăm”, a mai spus aceasta.

„Îmi doresc să am o linie a mea de vestimentație pictată manual”

Hainele sunt aduse din Italia, de la ateliere micuțe care fac meșteșug, ateliere care au producție de serie mică, lucru care înseamnă că majoritatea dintre piesele vestimentare de la Chic Shop sunt piese unicat.

„Mergem pe casual, pe ținute de zi, dar care pot fi adaptate mai ales că acum foarte multe ținute se adaptează unor evenimente precum botez sau serate. Clientele găsesc la noi originalitate, piese unice, găsesc informații și consiliere, lucruri pe care le facem la cererea lor, le personalizăm, ne pliem în funcție de cerințe și dorințe. Îmi doresc să am o linie a mea de vestimentație pictată manual. Acesta este gândul meu pentru viitorul apropiat”, a concluzionat Lavinia.

Afacerea Laviniei o puteți urmări și pe pagina de facebok Chic Shop. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Adrian

Acum 2 săptămâni

Acest mesaj a fost șters deoarece, în opinia noastră, incită la ură pe criterii geografice

Raspunde

Gic@

Acum 2 săptămâni

Fițe de Ploiești. Ne vedem fato după 6 luni.
Raspunde

Hackerville

Acum 2 săptămâni

Acest mesaj a fost șters deoarece, în opinia noastră, incită la ură pe criterii geografice

Raspunde

Leonard

Acum 1 săptămână

Așa spun și cei din Ploiești despre noi sibienii " Fițe de Sibiu " ! Ce comentariu de 2 bani ! Înainte să postați un comentariu de ce nu vă gândiți de 2 ori ? Probabil că îi este ciudă că nu poate și el să fie creativ ca această femeie care în final face un lucru din pasiune !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus