Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

După două luni de la mutarea angajaților, lucrările la sediul CJ Sibiu nu au început. „Proiectul tehnic se află încă în stadiul de verificare”

După două luni de la mutarea angajaților, lucrările la sediul CJ Sibiu nu au început. „Proiectul tehnic se află încă în stadiul de verificare”

* În noiembrie 2023 CJ Sibiu anunța că firma Con-A Operations va executa proiectul de eficiență energetică și consolidare a clădirii în care își are sediul instituția, pe strada General Magheru, nr. 14. 

* În ianuarie 2024 a fost ales dirigintele de șantier pentru supervizarea lucrărilor de reabilitare a sediului CJ Sibiu.

* În mai 2024 - la două luni de la mutarea angajaților în diferite clădiri din oraș - aflăm că lucrările încă nu au început. Mai mult, a fost solicitată modificarea proiectului tehnic.

Începând cu data de 13 martie 2024, conducerea Consiliului Județean și o parte din angajații instituției lucrează dintr-un sediu al unei companii private, în timp ce altă parte - la Biblioteca Județeană Astra Sibiu, în corpul B, alți șefi fiind mutați fie la Aeroport, fie la Sala Transilvania. Mutarea lor era argumentată de necesitatea demarării proiectului de reabilitare a sediului instituției de pe strada General Magheru, nr. 14.

Citește și: CJ Sibiu a respins varianta Aeroportului: angajații vor fi mutați la Biblioteca Astra și la sediul unei companii din Ștrand. Va plăti 8 euro/mp

Pe data de 15 decembrie 2023, Primăria municipiului Sibiu a eliberat autorizația de construcție pentru realizarea proiectului „Utilizarea eficientă, durabilă și incluzivă a energiei în sediul Consiliului Județean Sibiu”. CJ Sibiu a atras finanțarea pentru aceste lucrări din cadrul PNRR, împreună cu alte două proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a Pavilionului Central al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și a clădirii administrative a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Valoarea cumulată a celor trei contracte depășește 84,7 milioane lei. Proiectul sediului CJ a fost evaluat la 12,5 milioane lei.

O componentă importantă a lucrărilor la sediul CJ Sibiu vizează consolidarea seismică, creșterea eficienței energetice, reoptimizarea spațiilor de funcționare și schimbarea de destinație a podului în mansardă, precum și montajul echipamentelor și instalațiilor. Proiectul mai prevede și instalarea unei stații de încărcare a vehiculelor electrice, cu două puncte de încărcare.

Citește și: Detalii despre activitatea CJ Sibiu și relația cu cetățenii pe durata lucrărilor de consolidare a sediului de pe Magheru

Doar că în această perioadă lucrările nu au început. Turnul Sfatului a întrebat reprezentanții CJ Sibiu de ce nu a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Aceștia au confirmat întârzierea prin faptul că proiectul tehnic se află încă în stadiul de verificare.

„Ordinul de începere al lucrărilor de execuție nu a fost emis, întrucât, la momentul actual, proiectul tehnic se află încă în stadiul de verificare. Ordinul de începere se va emite doar după verificarea și aprobarea documentației tehnice menționate”.

Întrebați dacă amânarea începerii lucrărilor are legătură cu modificarea proiectului de reabilitare a sediului CJ Sibiu, aceștia ne-au confirmat, arătând spre unele măsuri pe care ISU Sibiu le-a cerut prin avizul de securitate la incendiu. Amânarea este pusă în responsabilitatea proiectantului.

„Pentru optimizarea lucrărilor de consolidare seismică a clădirii, proiectantul a propus Consiliului Județean Sibiu soluții suplimentare față de cele aprobate la faza DALI. De asemenea, este necesară implementarea anumitor măsuri de securitate la incendiu solicitate prin avizul de securitate la incendiu nr. 887/23/SU-Sb din data de 29.11.2023, emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu. Totodată, Consiliul Județean Sibiu a trebuit să  efectueze verificări suplimentare ca urmare a  modificării de către antreprenor a personalului cheie și non-cheie implicat în realizarea acestui proiect”, se arată în răspunsul CJ Sibiu, fără alte detalii.

Referitor la termenul de începere efectivă a lucrărilor, administrația județeană a ezitat să ne ofere un răspuns, precizând că „începerea lucrărilor de execuție va avea loc  după finalizarea procedurii de recepție  a proiectului tehnic”. Totodată, reprezentanții instituției au ținut să menționeze că „nu va fi afectată perioada de implementare a obiectivului de investiții, perioadă stabilită de  prevederile Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”.

„Primele lucrări de execuție care se vor realiza vor fi cele de demontare a instalațiilor tehnice de încălzire și de climatizare, a rețelelor interioare de instalații electrice și alimentare cu apă, după care se va trece la lucrări de consolidare structurală a clădirii, pentru a atinge indicatorii de risc seismic RS4”, mai răspund funcționarii CJ Sibiu la solicitarea Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

12 comentarii

Muresan

Acum 1 săptămână

Unii angajati de la CJ au biroul la Biblioteca Astra. Poate asa vor mai pune si ei mana pe o carte...
Raspunde

Uncas

Acum 1 săptămână

Cum să aștepți să facă ceva pentru județ când ei nu-s în stare să dea cu mătura la ei în bătătură???
Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

Asa vad si ei cum e sa astepti ca cineva sa faca ceva si sa nu se intample nimic pentru ca nu dau doi bani pe tine. Sau firma este imaginea activitatii prea minunatei caruia ii lipseste un neg pe nas adica nimic in cate mandate? Doua, trei pentru ca mie oricum mi se pare ca e de o vesnicie.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 săptămână

Oare cineva se mai mira de habarnistii penelisti care conduc consiliul judetean ? Si intentionat am scris cu litere mici la fel cum sunt conducatorii de azi a cj. Votati in continuare acesti penelisti pentru propasirea si imbogatirea celor din marginime care sifoneaza de ani buni banii sibienilor cu protectia ficusului de la Cotroceni si a procurorilor DNA de la Alba.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 săptămână

Da Vivi, votăm cu ei numai să ne râdem cum te fură pe tine
Raspunde

Andrei

Acum 6 zile

Te razi tu pe tine? Bravo bobita! Iti meriti soarta
Raspunde

Andrei

Acum 6 zile

Ne mai mira ceva la grupul infractional care a a acaparat CJ-ul si toate institutiile statului? Dar prostii ii vor vota in continuare nu? Votati-i in continuare si fiti partasi la distrugerea acestui oras si judet!
Raspunde

Manu

Acum 6 zile

Cand ii vad moaca lui Campean pe afisele din oras ma apuca greata! O mincinoasa si o prefacuta cum e toata clica pnl-ista. Au prostit o gramada de oameni cu promisiunile lor si unde am ajuns? Salarii marite doar cu procese sau greve si platim totul de n ori mai scump, marirea salariilor fiind asa o mangaiere psihica si cam atat! Votati in continuare grupul infractional organizat PNL!
Raspunde

Manu

Acum 6 zile

Votati **** Campean, Vasiu, Luca, Bibu si luati cu pită

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anca

Acum 6 zile

Ce au facut astia pt oras? Ce a facut Campean pt oras? Nu avem un spital normal! Nu avem un sistem educational normal! Nu avem un centru cultural normal! Banii se sifoneaza prin directorasii numiti in conducerea institutiilor de stat, bani care apoi se intorc la partid si la mafiotii din judet!
Raspunde

Ghita

Acum 6 zile

hai mai spune cite alte nu ai.........piscina, pian, aeroport in architecti si valcea, avioane.......
Raspunde

Andreea Esca

Acum 6 zile

Este suficient sa te uiti la cate like-uri si dislike-uri au comentariile de la aceasta postare ca sa iti dai seama ca peneleii platesc postaci pana si pe Turnul Sfatului pentru a da da bine la numarul de like-uri/dislike-uri de la comentariile negative despre ei. Peee Neee Leee, nici nu stii/ Cat de mic incepi sa fii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus