Miercuri,
19.06.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mii de sibieni și turiști, la Noaptea Muzeelor

Mii de sibieni și turiști, la Noaptea Muzeelor

Mii de sibieni și turiști au vizitat muzeele deschise sâmbătă seara cu prilejul evenimentului Noaptea Muzeelor. La Palatul Brukenthal vizitatorii au format o coadă până pe strada Mitropoliei, iar la Muzeul Astra sibienii au putut asistat la un concert Subcarpați.

Mii de vizitatori au fost prezenţi sâmbătă seara, la sediile Muzeului Naţional Brukenthal, în cadrul acţiunii "Noaptea Muzeelor", când au avut loc şi evenimente în premieră, un concert la Muzeul de Artă Contemporană şi câţiva DJ invitaţi în curtea Muzeului de Istorie, potrivit reprezentanţilor instituţiei, scrie Agerpres. 

Cei mai mulţi vizitatori au stat la coadă să vadă Palatul Brukenthal din centrul istoric al Sibiului.

foto Daniel Farcașiu-Muzeul Național Brukenthal

Peste 20.000 de oameni au vizitat gratis, sâmbătă seara, cel mai mare muzeu în aer liber din România, cel din Pădurea Dumbrava din Sibiu, cu ocazia acţiunii "Noaptea Muzeelor", au anunţat reprezentanţii muzeului pe pagina de socializare.

"20.000 de vizitatori în Muzeul în aer liber şi 950 la Casa Artelor (Centrul de activităţi şi resurse regionale) ne-au fost alături în acest moment special", au transmis și reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal ASTRA, scrie Agerpres. 

Vizitatorii au avut parte de Târgul Naţional de Ecoturism şi de un concert Subcarpaţi, cu intrare liberă, ambele organizate sub programul Anii Drumeţiei. 

Peste 400 de copii şi adulţi au vizitat, sâmbătă seara, muzeul Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, singurul cu holograme din oraş, unde poate fi văzută şi o hologramă în mărime naturală care îl înfăţişează pe un actor care joacă rolul lui Nicolae Bălcescu, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Trefaş.

Vizitatorii au putut face o incursiune în istoria de peste 176 de ani de existenţă a învăţământului militar românesc, au vizionat exponatele muzeului, dar şi filme documentare şi prezentări ale unor ţinute militare de epocă.

De asemenea, publicul a fost întâmpinat de militari îmbrăcaţi în ţinute militare de epocă.

Istoria Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu este pusă în valoare cu ajutorul unor panouri şi infodesk-uri digitale, proiecţii interactive peste obiectele originale, vitrine cu hologramă 3D sau hologramă în mărime naturală.

Publicul a avut ocazia să vadă şi Biblioteca Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, unde s-au organizat ateliere de lectură şi desen pentru copii. 

foto Muzeul Brulenthal, Muzeul Astra, AFT/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus