Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Copiii de la Șura Culturală s-au jucat și au curățat alături de super-eroii colectării separate

Copiii de la Șura Culturală s-au jucat și au curățat alături de super-eroii colectării separate

Proiectul ”Ne jucăm și curățăm, ediția a V-a” a ajuns miercuri în cartierul Gușterița, mai multe activități fiind găzduite de Șura Culturală de pe strada Mălinului.

În centrul atenției au fost copiii care provin din medii defavorizate de la after-school-ul Șurii Culturale, aceștia luând parte diverse activități dedicate ecologizării și informării privind protejarea mediului.

Atracția principală au reprezentat-o super-eroii colectării separate: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă. Aceștia au răspuns la o mulțime de întrebări, au făcut fotografii și s-au jucat cu cei mici.

Printre invitați s-a numărat Daniel Drăghici, inspector zonal al companiei de salubrizare Soma Sibiu, el discutând cu adulții prezenți și răspunzând întrebărilor legate de salubritatea Sibiului.

Din partea copiilor cele mai multe întrebări au vizat posibilitățile de angajare la Soma, implementarea sistemului de garanție-returnare și colectarea deșeurilor electrice și electronice.

Un alt punct de atracție pentru cei mici l-a reprezentat videoclipul 3D, prezentat prin intermediul ochelarilor virtual reality. Astfel, ei au putut vedea cum deșeurile Sibiului sunt sortate manual la stația de sortare de la marginea orașului și ce cantități imense de gunoaie se strâng din Sibiu zilnic.

La finalul evenimentului cei mai implicați copii au primit mai multe cadouri și materiale educaționale utile pentru a le duce acasă și a discuta cu părinții despre deșeurile. Cu această ocazie mulțumim părintelui Ioniță pentru susținere în organizarea evenimentului.

„Ne jucăm și curățăm, ediția a V-a” continuă în perioada următoare ajungând în data de 1 iunie parcul Sub Arini – lângă locul de joacă de la stadion, în data de 5 iunie în parcul Belvedere și în 7 iunie în pe malul Cibinului, în apropiere de noua pistă de biciclete.

”Ne jucăm și curățăm, ediția a V-a” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității. Evenimentele din cartiere sunt susținute de AZETS, Bilstein, Apă Canal Sibiu, Terra Building și SOMA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus