Conceptul acesta de localuri în care ți se iau grămăjoare frumoase de bănuți pentru cafeaua prezentată drept o licoare cu numeroase valențe a început să-și atribuie o latură culinară și prin centrul Sibiului. Adică nu mai mergi la cafenea doar pentru a socializa (mai nou și pentru a lucra) ori pentru a petrece timp cu tine, ci și pentru a-ți potoli foamea. În caz că apare.
Astfel de combinații nu sunt neapărat pe gustul meu, așa că săptămâna trecută am cam ridicat a neîncredere din sprâncene când un coleg mi-a spus de noul local deschis în piața Dragoner. „Au și mâncare, cu un meniu gândit de nu mai țin minte care concurent la concursurile astea celebre de gătit, că așa mi-a spus ospătărița”, a ridicat din umeri colegul, știind că e rândul meu la cronica săptămânală de restaurant.
Lacafei, după cum e numele noului local, are scris mare pe vitrină că te așteaptă la „brunch and cofee”, chiar și la prânz, dacă ți-e foame. Am intrat cu foame serioasă într-o zi de joi și cu o foame la fel de serioasă am și ieșit, după ce am deschis meniul pentru care trebuie să scanezi codul QR din mijlocul meselor: sunt șase preparate, dintre care trei pe bază de ouă.
Am revenit a doua zi în localul în care miroase încă a nou, imediat după miezul unei zile în care foamea nu mai era atât de pregnantă. Ne-am așezat la una din cele două vitrine imense, cu vedere înspre turnul bisericii evanghelice din piața Huet, pentru a ne bucura și de priveliște, amplu bruiată de scrisul cu litere cât două palme lipit direct pe geam. Ceva mesaj motivațional pentru cei de-afară, mesaj care probabil care prinde la noua generație. Nouă generație ai cărei reprezentanți îi vei regăsi servind Lacafei, cu zâmbet larg pe buze și multă bunăvoință, dar încă prea puțină experiență.
Lacafei – despre care am descoperit că are mai multe localuri deschise în oraș – are în meniu și cafea, și răcoritoare, ceva cocktailuri, cele șase feluri de mâncare și ceva deserturi. La partea de mâncare, ai de ales între păpară (scrambled eggs e denumirea de la Lacafei), ouă Benedict , cartofi cu ochiuri și telemea, un sandviș cu carne de pui, un hummus cu salată și o salată Caesar. Prețurile sunt aliniate la noua inflație: 35 de lei – păpara, 28 de lei - cele două ochiuri cu cartofi și telemea sau 37 de lei salata Caesar.
Am comandat câte un cappuccino și ne-am pus pe așteptat ouăle Benedict, sandvișul și hummusul comandat. După jumătate de oră au venit doar ouăle și sandvișul cerute de mine: pe drumul din camera în care eram și băiatul care asamblează mâncare s-a pierdut comanda cu hummusul, cerut de cealaltă parte a mesei la care mă aflam.
Ouă Benedict, la Lacafei
Aș fi vrut să stau să aștept și hummusul pierdut, dar ouăle erau deja reci. Acoperite cu un sos olandez la fel de rece presărat cu câteva fire de chives (un fel de ceapă verde), fiecare ou era așezat peste câte o felie prăjită de bacon și o felie de pâine cu semințe. Alături mai erau câteva fire de rucola peste care au fost tăiate două roșii cherry.
Sandviș cu pui, la Lacafei
Am mâncat repede gustărica, urmată de sandvișul alături de care cartofii aduși de la ceva furnizor angro erau și ei reci. Erau și nesărați și așa au și rămas: în cafenea nu ai solniță. Pâinea albă și moale și ușor prăjită învelea fâșiile de piept de pui prăjite cu suficient de mult timp înainte încât să fie reci. Un sos cu maioneză și ceva fâșii de varză roșie au completat preparatul de cafenea, care – alături de ouă – mi-a potolit foamea moderată și fără pretenții.
Hummus cu salată, la Lacafei
După 45 de minute de la comandă, în cafeneaua în care mai era o singură masă ocupată, a venit și hummusul. Bun la gust, mi s-a transmis, până la urmă nu e „rocket science”. Avea și cel mai atractiv aspect, cu niște cipsuri ușor prăjite înainte în tigaie și amplasate erectil pe o latură a farfuriei, umbrind câteva felii de castraveți și roșii cherry tăiate alături.
N-am mai stat de desert – un telefon ne-a limitat timpul alocat experienței la cafeneaua cu mâncare la puțin peste o oră. Timp care, după a rezultat din nota de plată, ne-a costat 154 de lei, fără bacșiș: câte 15 lei pentru fiecare din cele două capuccino, alți 15 lei pentru o sticlă cu apă la trei sferturi, 32 de lei pentru hummus, 35 de lei pentru sandviș și 42 de lei pentru cele două ouă Benedict.
Zâmbește, mâine va fi mai scump
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 13263
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Ron
Acum 1 oră
Mariana Deacu
Acum 2 ore
BittDanman
Acum 2 ore
Gheo Poplaceanul
Acum 2 ore
Gheo Poplaceanul