Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

În Turnul Sfatului de astăzi puteți citi două analize detaliate despre cum sibienii au votat cu Astrid Fodor și Daniela Cîmpean, puteți afla de ce suntem pe locul 4 în țară din punct de vedere al siguranței publice și câți sibieni sunt diagnosticați cu cancer lunar. Plus un interviu cu șoferul echipei naționale, un sibian de-al nostru

Din cele peste 177.000 de voturi valabil exprimate la alegerile locale pentru președinția Consiliului Județean Sibiu, o treime au fost date de către locuitorii municipiului reședință de județ. În cea mai mare circumscripție electorală a județului, actuala și viitoarea președintă a CJ Sibiu a pierdut în trei ani și jumătate aproape 15 procente din susținerea electoratului. Cea mai mare creștere a avut-o Bogdan Trif (PSD). Detalii aici.

39% dintre sibienii care au mers la vot în 9 iunie au pus ștampila pe candidatul FDGR, Astrid Fodor. Deși pare un procent mulțumitor, acesta este cel mai mic procent de după 1989, dar și din istoria Sibiului, pentru că înainte de Revoluția din 1989 nu a existat un vot popular, așa cum se întâmplă acum.

Cu 80,7 din 100 de puncte, municipiul Sibiu se află pe locul 4 în clasamentul orașelor în care locuitorii se consideră în siguranță, conform unei analize Storia. Cel mai sigur cartier este Trei Stejari. Detalii aici.

Sorin Novac e unul din șoferii care îi transportă de jucătorii naționalei României în cantonamentul din Würzburg, un oraș de 127.000 de locuitori. Orașul are aproximativ 2.000 de români și e situat în regiunea Franconia din nordul Bavariei. Turnul Sfatului a stat de vorbă cu șoferul care în 15 ani de activitate nu a avut niciun accident rutier.

De câteva zile, în cea mai bogată comună a județului a fost dată în folosință o pistă de biciclete de-a lungul uneia dintre cele mai circulate străzi din localitate. Lungă de un kilometru, pista nu are, deocamdată, alte conexiuni velo. Detalii aici.

Raluca Maria Lazinovioci are 21 de ani, provine din Săliște și este life coach. A terminat studiile Liceului Economic din Sibiu și urmează să finalizeze în curând studiile la Coaching Master Academy. Pentru că în urmă cu trei ani a trecut prin emoțiile examenului de Bacalaureat, tânăra și-a dorit să le transmită mai multe sfaturi tinerilor cu privire la cum să-și depășească blocajele și să-și atingă obiectivele.

În Sibiu aproximativ cinci pacienții pe zi își fac investigații de monitorizare a evoluției cancerului. De asemenea, între 18 și 20 de pacienți cer zilnic investigații CT. În primele 90 de zile ale acestui an, 634 de persoane au fost diagnosticate cu cancer în urma investigațiilor CT.

În urma tragerii la sorți, Corvinul Hunedoara va întâlni echipa ungară PAKSI FC, meciul urmând a se disputa pe stadionul municipal din Sibiu. Partida va avea loc pe data de 18 iulie.

TIR-urile și alte autovehicule nu vor avea voie să circule miercuri, între orele 10:00 – 22:00, pe drumurile naționale și autostrăzile din județul Sibiu. De ce aflați aici.

O petrecere zgomotoasă și grătarul făcut într-un loc nepermis i-a costat pe patru sibieni 4.800 de lei. Aceasta este amenda primită de la jandarmi, care au fost sesizați printr-un apel la 112, anunță marți reprezentanții Jandarmeriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus