De mai bine de o săptămână, în Piața Cibin au ajuns pepenii de Dăbuleni. Cu toții ne dorim ca atunci când ajungem acasă de la piață să mâncăm un pepene copt și dulce. Am vorbit cu Doina, una din producătoarele care aduce pepeni în Piața Cibin despre trucurile pe care să le punem în aplicare atunci când alegem un pepene.
Unul dintre sfaturile producătoarei este să fim atenți la felul în care arată codița pepenelui.
„Codița trebuie să nu aibă peri și bănuțul acesta, adâncitura din jurul codiței, să fie cât mai strâns. Dacă codița este uscată este un pepene numai bun de mâncat”, a spus producătoarea.
Al doilea indiciu este sunetul care se aude în momentul în care pepenele este bătut cu palma.
„Este un sunet specific, noi spunem că trebuie să sune sticlos, nu înfundat, să simți că vibrează în mână”.
Reamintim că în Piața Cibin un kilogram de pepene roșu costă 5 lei, iar un kilogram de pepene galben costă 10 lei. Producătorii de la Dăbuleni își propun să rămână în Piața Cibin până în luna septembrie.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 21287
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Q
Acum 11 ore
Newman
Acum 12 ore
Ron
Acum 13 ore
Eu
Acum 13 ore
Emil