Duminică,
14.09.2025
Cer Senin
Acum
19°C

Cum alegem un pepene copt și dulce? Recomandări de la un producător din Dăbuleni

Cum alegem un pepene copt și dulce? Recomandări de la un producător din Dăbuleni

De mai bine de o săptămână, în Piața Cibin au ajuns pepenii de Dăbuleni. Cu toții ne dorim ca atunci când ajungem acasă de la piață să mâncăm un pepene copt și dulce. Am vorbit cu Doina, una din producătoarele care aduce pepeni în Piața Cibin despre  trucurile pe care să le punem în aplicare atunci când alegem un pepene.

Unul dintre sfaturile producătoarei este să fim atenți la felul în care arată codița pepenelui.

„Codița trebuie să nu aibă peri și bănuțul acesta, adâncitura din jurul codiței, să fie cât mai strâns. Dacă codița este uscată este un pepene numai bun de mâncat”, a spus producătoarea.

Al doilea indiciu este sunetul care se aude în momentul în care pepenele este bătut cu palma.

„Este un sunet specific, noi spunem că trebuie să sune sticlos, nu înfundat, să simți că vibrează în mână”.

Reamintim că în Piața Cibin un kilogram de pepene roșu costă 5 lei, iar un kilogram de pepene galben costă 10 lei. Producătorii de la Dăbuleni își propun să rămână în Piața Cibin până în luna septembrie.

Citește și: 5 lei, kilogramul de pepene de Dăbuleni în Piața Cibin. „Plănuim să rămânem până în toamnă, am pus trei ture ca să avem tot sezonul”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

3 comentarii

John Doe

Acum 1 an

Este simplu: cerem să îl gustăm inainte de cumpărare. Dacă vânzătorul își cunoaște marfa și are încredere în marfă, va accepta să îl gaurească. Dacă refuză, știe el de ce :)
Raspunde

No Name

Acum 1 an

Sa-mi faca dop cu un cutit nespalat, fara sa curete pepenele in locul unde sa faca dopul, sa-mi dea sa gust si poate eu am gusturi diferite fata de vanzator, el sa se contreze cu mine ca e copt, apoi sa-i pun dopul la loc si sa se verse zeama prin locul ala peste tot unde il pun? Pas! Pe vremurile cand se facea asta fara ca eu sa fiu intrebat daca vreau sa-l incerce, mi se facea scarba!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 1 an

Ha, ha! Dac-am vrea să fim corecți și să dăm dovadă că, într-adevăr , apreciem munca, atunci kg. de lubeniță ar trebui să fie mai scump decât cel de “înghețată”…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus