Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei, spune că proiectul care prevede extinderea și modernizarea a două imobile din cadrul Spitalului orășenesc a mai parcurs o etapă în obținerea finanțării.
„Săptămâna trecută am obținut avizul de oportunitate de la Ministerul Sănătății pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale orașului – reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Spitalului orășenesc Cisnădie. Proiectul va fi finanțat prin Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești”, a scris Huja pe pagina sa de Facebook.
Sursa de finanțare la care face referire – planul național de investiții – este aceeași de la care speră și Consiliul Județean Sibiu să obțină fondurile necesare ridicării noului spital județean. Iar avizul de oportunitate este necesar cererii de finanțare care urmează a fi depusă la Ministerul Proiectelor și Fondurilor Europene, prin intermediul căruia se va derula programul național.
Potrivit primarului Huja, proiectul are în vedere intervenții atât asupra imobilului situat pe strada Băilor, la nr. 4 (Chirurgia), cât și în cazul imobilului de pe aceeași stradă, dar de la numărul 27. „Indiferent de schimbările care vor veni, mă încred că acest proiect va fi dus la bun sfârșit și că Cisnădia va avea în curând un spital la cele mai înalte standarde (Spitalul Orășenesc Cisnădie ). Am fost mereu alături de dumeavoastră și am muncit cu toată inima pentru orașul nostru”, a mai scris Huja, al cărui mandat se va încheia luna viitoare.
Lista investițiilor prevăzute la Spitalul orășenesc Cisnădie
Sursa: Facebook / Gheorghe Huja
Pentru imobilul - chirurgie de pe str. Băilor 4 se vor executa următoarele lucrari:
- Pe întreaga amprentă a demisolului construcției se propune amenajarea serviciului de recuperare medicală și fizioterapie cu acces dublu ce dispune de vestiare, zonă pentru electro-fototerapie, masoterapie , kinetoterapie și parafină.
- La parter se propune o refuncționalizare astfel: parterul include secția de spitalizare de o zi pentru adulți, cabinet de consultații specialități medicale și un cabinet asistente. Accesul existent este anulat iar vechiul hol de acces devine un depozit de lenjerie curată. Scările vechi se demolează și se toarnă o placă la nivel cu parterul.
- Etajul 1: Se propune organizarea zonei de așteptare pentru cabinetul de consultații chirurgie, un acces către o zonă de mici intervenții care cuprinde două săli de mici intervenții (din care una pentru oftalmologie) și un spălător pentru medici cu o cameră de spălare a instrumentarului. Mai este o zonă de gastroenterologie cu o sală de intervenții endoscopie cu spații anexe și un salon pre/post operator.
- Mansarda: două spații tehnic, zona vestiare medici, zona relaxare medici dotată cu chicinetă, birouri pentru personalul medical.
De asemenea, se propune realizarea unei extinderi în care se va amplasa nodul de circulație - casa de scară și un ascensor pentru targă.
Pentru clădirea Interne si Administrativ de pe strada Băilor nr. 27:
Compartimentul de primiri urgențe se propune a se muta în extinderea proiectată aferentă corpului de Interne, grupându-se astfel zonele medicale.
Noul corp de clădire se va lega de clădirea existentă prin culoare de legătură propuse la fiecare nivel al clădirii existente. Se propune, de asemenea, și realizarea unui culoar de legătură suspendat între extindere și clădirea noului Ambulatoriu.
Se vor reorganiza spațiile interioare cu noi noduri de circulație conforme normativelor în vigoare, ascensoare atât pentru targă, cât și pentru persoane pentru facilitarea deplasării pe verticală, spații pentru bunăstarea pacienților și a personalului medical, sisteme de instalații care să eficientizeze consumul energetic al clădirii.
Demisolul extinderii – se propune organizarea de servicii gospodărești (bucătăria cu oficiile alimentare de distribuție și spălătoria cu depozitul de lenjerie) și servicii anexe spitalului.
Parterul corpului existent (interne) se va împărți în 3 zone cu secție de obstetrică – ginecologie și neonatologie, blocul de nașteri.
Parterul extinderii: se va organiza zona de recepție a spitalului compartimentul de primiri urgențe, serviciul de primire/externare a bolnavilor și serviciul de sterilizare centrală.
Etajul I existent se organizează secția medicală de spitalizare compusă din unități de îngrijire pentru adulți.
Etaj I extindere – se propune amenajarea secției de chirurgie și birourile cadrelor medicale.
Etaj II corp existent- se organizează secția medicală compusă din unități de îngrijire pentru adulți.
Etaj II extindere – se propune organizarea secției medicală pediatrie compusă din unități de îngrijire pentru copii și unitatea de spitalizare de o zi Pediatrie.
Etaj III extindere -se va amenaja sala de conferință/raportul de gardă, spațiul de relaxare pentru personalul spitalului, respectiv spațiile tehnice.
Foto: Facebook / Gheorghe Huja
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: extindere spital , aviz ministerul sanatatii , primarul cisnadiei anunta mini , spital cisnadie
Vizualizari: 1144
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Cetățean
Acum 2 ore
Micu
Acum 2 ore
Barosanu
Acum 2 ore
Kukuruku
Acum 2 ore
O. Goga