Vineri,
18.07.2025
Parțial Noros
Acum
23°C

Jalapenos, prieteni buni la Urban Food

Jalapenos, prieteni buni la Urban Food
Foto: Turnul Sfatului

Dacă pentru un eveniment sau activitate culturală în fix centrul Sibiului te mai înghesui, atunci pentru un prânz - ba. Așa am ales în această săptămână să ieșim din „aglomerația FITS” pentru rubrica noastră. Și am ajuns acolo unde n-am fost (cel puțin eu) de pe vremea Syndicatului (Gourmet-ului) – pe îngusta stradă a Târgului, unde pare că picior de turist nu este.

Am ales bine, pentru că în seara respectivă din cele câteva mese ale restaurantului Urban Food am avut de ales la care să ne așezăm. Ba chiar am optat și pentru terasă. Urban Food e acel restaurant pe care unii îl cunosc din Piața Mică, la câțiva pași de Podul Minciunilor. 

Burgeri, aripioare, dar și soare și fericire erau recomandările de pe panoul din fața ușii de la intrare. Ne-a plăcut și am intrat. Am fost invitați în interior prietenește și ni s-a propus să mergem la terasă dacă vrem, mesele fiind pregătite (pot să spun că aproape exclusiv pentru noi) după ce se oprise o ploiță așteptată de toți după ultimele zile toride.

Ne era foame, dar și mai tare pofta era de o bere rece. Și știam, din cronica trecută, că au bere locală, la halbă. Am văzut că și în meniu scrie asta și am cerut. Dar nu a fost să fie de data aceasta. Așa că am ales o Harghita la sticlă...

Am răsfoit meniul în căutarea celor mai bune opțiuni. Meniul are 15 pagini, dar sunt ușor de parcurs: câteva tipuri de burgeri, de sandwichuri, inclusiv quesadilla, dar și aripioare de vreo șase feluri, de-ți vine să vrei să zbori, precum și o pagină cu trei tipuri de „Chilli con carne”. Bineînțeles, băuturi.

Desigur, când ești flămând vrei să comanzi tot meniul, dar a trebuit să alegem și am ales: „Angry Fries” (48 lei) de la pagina „Chilli con carne”, care înseamnă carne tocată vită-porc, ceapă, morcovi, ardei și roșii, toate gătite la foc mic, fiind completate cu smântână și jalapenos. Carnea e servită „pe un pat de cartofi în coajă”, așa scrie în meniu și am ales această porție crezând că sunt cartofi fierți sau copți întregi, zdrobiți. Dar erau aceiași cartofi prăjiți care se pun ca „side dish” de obicei. Surprinzător, dar carnea mi-a plăcut. Am riscat când am comandat carne tocată, de obicei nu aleg așa ceva în restaurante, dar fiind fan al bucătăriei mexicane, picante, am zis că merită să încerc. Într-adevăr, jalapenos aduc acel gust picant necesar unei astfel de porții. În lipsă, ar fi fost ceva banal. În fine, cartofii nu au fost o mare încântare, decât că au ținut saț. Recomand să încercați totuși varianta cu nachos.

A doua porție a fost una de aripioare. Se numesc „Urban Wings Combo” (42 lei), adică o combinație dintre tipurile de aripioare pe care le poți comanda separat. În loc de șapte aripioare de un fel, aici sunt incluse nouă: 3 cu piri piri, 3 cu gorgonzola și 3 cu sweet chilly. La fel, ca și în cazul celeilalte porții, precum și în cazul celorlalte farfurii din majoritatea restaurantelor din această lume care nu cunosc alte tipuri de „side dish”, și acestea erau însoțite de cartofi. Aripioarele s-au dovedit a fi... niște aripioare de pui, gătite bine și care au oferit o experiență culinară plăcută datorită sosurilor cu care erau „învelite”. Cel mai tare au „pișcat” cele cu piri piri, pentru că sunt într-adevăr pentru pasionații de picant. Și a fost potrivit, pentru că așa cum scriam mai sus, am primit o bere obișnuită, care a mers mai bine decât dacă nu aveam nimic picant.

Cele cu gorgonzola au mai fost deosebite, fiind o combinație mai rar întâlnită, iar cele cu sos sweet chilly – bune, dar fără surprize.

În altă ordine de idei, restaurantul de pe strada Târgului oferă o atmosferă călduroasă și autentică, pentru că, totuși, se află într-o clădire veche și, indiferent de ce ai în farfurie, simți că ești în Sibiu. În plus, îți transmite acea stare de liniște de care ai nevoie, fără să simți că trebuie să contribui proactiv la creșterea indicelui de utilizare a mesei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

11 comentarii

Nobody

Acum 2 săptămâni

1. "Am riscat când am comandat carne tocată, de obicei nu aleg așa ceva în restaurante, dar fiind fan al bucătăriei mexicane, picante, am zis că merită să încerc"... esti atat de mare fan al bucatariei mexicane incat nu stii ca chili con carne e tex-mex si nu mexican! l'ignoranza non è mai abbastanza. 2. "Aripioarele s-au dovedit a fi... niște aripioare de pui," ce dezamagire nu? eu cand mananc aripioare de pui aripioarele se dovedez a fii pastrav ori alt peste de apa dulce ori sarata. 3. Pretul? ori e tot reclama platita?
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

Pentru cultura voastră generală, Chilli con carne n-are treabă cu bucătăria mexicană, a fost "inventată" de fermierii texani. Din poză se vede că fasolea e de-aia din conservă. O mâncare ușor de făcut acasă (20 lei carne tocată din pulpă de vită, 3-4 lei fasole, 2-3 lei morcov și ceapă, zicem 3 lei sare, piper, ardei iute și ulei), deci cam 30 de lei 2 porții mari. Voi cât ați dat pe ea?
Raspunde

@Aci Dutu

Acum 2 săptămâni

Dutule, aici cam ai dreptate! Tine-o tot asa!
Raspunde

Tanti Marioara

Acum 2 săptămâni

Aoleu, cum arata farfuriile! Nici nu-ti vin sa gusti!
Raspunde

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Boss, schimbā camera cu care filmezi, sau la editare pune niste puberi cu abilitāti de-astea tech sā facā bucatele sā arate mai bine, nu se alta dar juri cā-s lāturi de dat la Ghitā Ignat din cotet. Acu' dacā aratā chiar asa, asta e, dar din articol se desprinde ideea cā nu-s rele. Or, celofanul pe blid si tocātura de culoarea fecalelor nu au darul de a îmbia la un " go to" .... Altminteri, sā îti fie de bine, fie primit! ( Ce porcārie ruralā sā scrii cu carioca sau cu creta meniul pe o tablā asezatā pe caldarâm . Numa' in Purjarmahal - un sat de la frontiera Indiano-pakistanezā - am mai vāzut asa. In Bruges, sau chiar in Cluj, cā rimeazā, totul e digital, taciscrināruit, adicā modern. Asta cu arsul pā medieval, pā rupestru, pā tāblite cerate ca in Imperiul Roman de Apus, s-au fumat de mult . A-props, e un Western clasic" they call me Trinity....e o scenā la început in care un gagiu intrā intr-o spelucā si bagā in el fasole......spelunca aratā ca terasele cu nume englezesti de la Sibiu. Bā, dar āla e film, cu tematicā specificā vremurilor oglindite in scenariu si regie...)

Raspunde

Nustiu

Acum 2 săptămâni

Purjarmahal cica, ce savant global. pacat ca prin europa nu prea mergei, altfel, ai fii vazut peste tot meniuri creta pe tabla...
Raspunde

Sparrow

Acum 2 săptămâni

@ Nustiu Corect, nu merg prea mult prin Europa. De regulā îmi place sā mānânc in New York, au mâncare bunā la un restaurant de lângā Central Park. E mâncare bunā peste tot, si in Vanuatu unde am fost in concediu, si in Cairo, si la Sibiu poti gāsi mâncare bunā, ceea ce mā bucurā. Îmi place la restaurantul din New York ( asta e in Statele Unite ale Anericii) cā nu conteazā cine esti, de unde vii, ospātarii stau in echer când comanzi, îti recomandatā chestii, te intreabā cum e potolul, dacā e ceea ce asteptai, îti multumesc sincer cā ai mâncat la ei ......si, curios, nu e " pā fite" " pā spart in figuri". Un meniu acolo, rar m-a dus cātre 150 de dolari, de regular 120, 130 cu tot cu tips. Tinând cont cā e in coasta Central Parkului...... Si e un restaurant cotat 4.7 stelute pe Trip Advisor cu 6500+ de review -uri..... La noi, la Pescobar lasi 1200 de lei si nu e rāu, nu zic asta, dar nici nu e potol de 200 de dolari.....
Raspunde

Galapagos

Acum 2 săptămâni

“câteva tipuri de burgere”, de vis!
Raspunde

HBomb

Acum 2 săptămâni

Din păcate localul unde a fost Syndicat Gormet este acum la câteva trepte culinare sub predecesor. Fotografiile arată niște feluri de mâncare submediocre: un chili con carne uscat, fără sos, iar aripioarele alea arată îngălate și neapetisante, ca zângălite de un copil de grădiniță. Cronica este folositoare, din păcate arătându-ne un local de evitat. În paralel autorul cronicii ar face bine să-și pună la punct cunoștințele gastronomice: chili con carne sau sweet chili se scrie cu un singur l și la final cu i nu cu y, deci chili (adică ardei) nu chilly, pe care îl tastează ca pe pinguinul Chilly Willy. Vezi https://en.wikipedia.org/wiki/Chili_con_carne. La fel și cunoștințele gramaticale: burger are în limba română pluralul burgeri. Vezi https://dexonline.ro › burger. burgerul. plural. burgeri. burgerii.
Raspunde

Tanti Marioara

Acum 2 săptămâni

Farfuriile arata oribil...

Raspunde

Nobody

Acum 2 săptămâni

Deci voi astia de la TS censurati mesajele ce nu va convin? Bine ca dati spatiu la toti conspirationisti, antisemtiti si paranoici posibili... atitudine destul de mizerabila dragi jurnalisti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus