Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Anchete la DASPC si Politie pentru copilul decedat ieri in fosa septica

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu au început ancheta pentru a stabili dacă cei trei fraţi ai băiatului, în vârstă de 10, 11, respectiv 12 ani, mai pot rămâne în familie.

"Ne-am autosesizat în acest caz şi am început o anchetă. O echipă a DGASPC a mers la faţa locului pentru a vedea dacă se impune luarea unei măsuri de urgenţă pentru ceilalţi copii ai familiei", a declarat Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.

La rândul său, mama băiatului, Tereza Stoica, a declarat corespondentului MEDIAFAX că băieţelul a lipsit de lângă ea doar cinci minute, iar după ce l-a căutat peste tot sora mai mare a copilului a descoperit că acesta căzuse în fosa septică.

"El s-a dus pe acolo, prin spate, şi este un canal. S-a urcat pe canalul ăla şi a căzut. L-am căutat peste tot şi s-au dus copiii acolo şi l-au găsit. Mi-a zis fata că este descoperit canalul şi că probabil băieţelul a căzut. L-am căutat peste tot. Avea un pulover negru pe el şi l-am văzut deasupra, l-am ridicat şi l-am scos. Cinci minute nu a fost lângă mine. Canalul este al proprietarului unde stăm în chirie. Era acoperit cu un preş. Când l-am scos copilul era deja mort”, a declarat femeia.

Poliţia Sibiu continuă ancheta pentru a stabili "încararea juridică a faptei" în cazul părinţilor care erau acasă în momentul în care a murit băieţelul.

"Cercetarea la faţa locului este făcută de către Biroul Investigaţii Criminale Sibiu. Vorbim despre un copil în vârstă de doi ani şi şase luni, găsit de mama lui în fosa septică. (...) În urma cercetărilor se vor stabili cu certitudine împrejurările în care copilul a decedat, urmând a fi stabilită totodată şi încadrarea juridică a faptei", a declarat Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Un băiat de doi ani şi şase luni a murit, miercuri după-amiază, la Sibiu, după ce a căzut într-o fosă septică aflată în curtea casei în care locuia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus