Duminică,
12.05.2024
Parțial Noros
Acum
11°C

Doi profesori de la Facultatea de Inginerie a ULBS au devenit membri titulari ai Academiei de Stiinte Tehnice din Romania

Profesorii Octavian Bologa și Lucian Vințan din cadrul Facultății de Inginerie a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu au fost aleși membri titulari ai Academiei de Științe Tehnice din România.

Vineri, 6 iulie 2012, a avut loc la București Adunarea Generală a Academiei de Științe Tehnice din Romania, ocazie cu care cei doi profesori ai Facultății de Inginerie “Hermann Oberth”- prof. univ. dr. Ing. Octavian Bologa și prof. univ. dr. Ing. Lucian Vințan au fost aleși membri titular ai Academiei.

Octavian Bologa este Directorul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie, iar Lucian Vințan este conducător de doctorat în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației.

Până în prezent, ambii profesori au deținut calitatea de membri corespondenți ai acestei prestigioase instituții științifice, Lucian Vințan fiind cel mai tânăr membru al Academiei de Știinte Tehnice din România.

Prin valoarea personalităților pe care Academia de Știinte Tehnice din România le cuprinde se dorește o unire a forțelor inginerești cu scopul de a stimula rezolvarea unor probleme tehnice complexe ale unei societăți în continuă schimbare, dominate de progresele deosebite ce se semnalează în domeniul științei și al tehnicii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

bes

Acum 11 ani

Felicitari.
Raspunde

dabija

Acum 11 ani

cu tot cu fitzuicile de pe care citea la curs :)))) fortza bologa! :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus