Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Noile blocuri din Piata Aurel Vlaicu vor avea cel mult sapte etaje

Unul din cele mai importante proiecte imobiliare din ultimii ani din Sibiu – două noi blocuri în Piața Aurel Vlaicu – va fi supus dezbaterii consilierilor locali în cursul acestei săptămâni. Proiectul va primi autorizație de construcție doar dacă investitorii vor lărgi Aleea Buia astfel încât să se poată circula în ambele sensuri.

Potrivit Regulamentului local de urbanism (RLU) întocmit pentru proiectul amintit, cele două blocuri urmează să fie construite în stânga, respectiv în dreapta clădirii Universității ”Româno-Germană” (clădirea în care și Banca Raiffeisen își are sediul). Cele trei clădiri vor fi lipite una de cealaltă, rezultând astfel un front stradal asemănător celui de vizavi (unde își are sediul Banca Transilvania).

Regimul de înălțime prevăzut în RLU este S+P+6E+R, S+D+P+5E+R, S+P+6E+M sau S+D+P+5E+M, asta în condițiile în care blocurile de pe bulevardul Mihai Viteazul (în continuarea cărora va fi construit primul bloc) au un regim de înălțime P+7E+M.

Oricare variantă va fi aleasă de investitori, înălțimea maximă admisă va fi de 25 de metri la cornișa superioară, respectiv 29 de metri la coamă, măsurată în punctul cel mai înalt. Procentul de ocupare a terenului va fi de maxim 55%, iar coeficientul de utilizare a acestuia de trei.

Două ganguri de acces pentru pietoni

Cele două noi blocuri urmează să fie construite pe cele două terenuri folosite în prezent ca locuri de parcare. Terenurile au fost vândute prin licitație publică de administrația locală anul trecut. Reprezentanții societății care a achiziționat terenurile, SC Imobiliare Royal SRL, au declarat pentru Turnul Sfatului că intenția lor este de a amenaja în noile blocuri locuințe medii, iar parterul și etajul întâi să fie destinate activităților comerciale.

Închiderea frontului estic al Pieței Aurel Vlaicu prin noile blocuri va ”ascunde” clădirea cinematografului Arta. Pentru a facilita accesul pietonal la zona cinematografului, precum și la accesul secundar în clădirea RoGer, autoritățile locale solicită ca de o parte și de alta a actualei clădiri de birouri să fie realizate două ganguri: cel din stânga, dinspre strada Oituz să aibă 2,5 metri lățime, iar cel din dreapta, dinspre cinematograf, să aibă o lățime de trei metri.

Drum mai lat pentru șoferi

Accesul auto în zona din spatele noului ansamblu se va face - potrivit proiectului supus votului consilierilor locali – pe strada Aleea Buia. ”Realizarea investiției ce face obiectul prezentei documentații implică intervenții de modernizare a circulației, prin modificarea traseului și gabaritului străzii Aleea Buia. În acest sens, carosabilul existent pe Aleea Buia, având 3,5 metri și un singur sens de circulație este propus pentru lărgire la șase metri, revenirea la circulația pe două sensuri, respectiv scurtarea traseului în vederea fluidizării circulației”, se arată în proiectul amintit.

Parcările se vor realiza, în parte, în subteranul celor două noi blocuri, dar și pe terenul proprietate publică a municipiului. Pentru accesul la parcările subterane, investitorii vor trebui să concesioneze o suprafață totală de 325 de mp.

Cele două terenuri pe care urmează să fie ridicate noile blocuri au suprafețe de 586, respectiv 581 de metri pătrați. Administrația locală a hotărât să vândă aceste terenuri tocmai pentru ca cei care le cumpără să ridice acolo imobile care să completeze, din punct de vedere urbanistic, Piața Aurel Vlaicu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

#

Acum 11 ani

\"Administrația locală a hotărât să vândă aceste terenuri tocmai pentru ca cei care le cumpără să ridice acolo imobile care să completeze, din punct de vedere urbanistic, Piața Aurel Vlaicu.\" De fapt, primaria avea nevoie de bani si a vandut doua parcari din Sibiu. Sa vedeti ce \"acces\" la parcare subterana o sa ofere astia... Ce sa mai spun de cinema-ul falimentar, la care se va ajunge printr-un gang...? Dar despre circulatia din zona? Aveti in vedere circulatia de pe bulevardul Mihai Viteazu, Calea Dumbravii, Centrul de afaceri + lipsa parcarilor pe care vor construi astia blocuri. Oamenii n-au bani sa-si cumpere locuinta, in plus, sunt o multime de spatii pentru birouri de inchiriat, spatii care stau goale. Nebunie curata, dar nu pentru \"investitori\".
Raspunde

Alex

Acum 11 ani

O sa arate foarte fain zona aia ce fain.Oricum cinema ala e groaznic mai bine stau acasa decat sa ma duc la porcaria aia de cinematograf.Foarte fain o sa arate fain sibiul modern.
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

@2 asa este. Haters gonna hate!
Raspunde

hu ha

Acum 11 ani

acolo rtebuiesc parcari oameni buni si spatii verzi...cate blocuri mai vreti faar aprcari?sufocati orasul....
Raspunde

ha ha

Acum 11 ani

acolo trebuiesc parcari oameni buni.cate blocuri mai vreti fara parcari subterane in inima orasului?e sufocat orasul
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

Mai sunt inca 100m2 neocupati in oras! Repede plesniti cateva blocuri! Oricum in zona M. Viteazu sunt indeajuns locurile de parcare. Iar d.p.d.v. urbanistic niste copaci sau spatii verzi nu dau bine! Ma intreb cum il cheama pe bastanul care va construi acolo?
Raspunde

suparat

Acum 11 ani

Cred ca un loc de joaca pentru copii completat cu un parc era mult mai binevenit acolo ! Dar, din birourile capitonate si antifonate ale Primariei, nu se aude si nu se vede. Nu se tine cont sub nici o forma de parerea locuitorilor din Sibiu. Dezbaterile publice nu sunt specifice unei conduceri totalitariste.
Raspunde

#

Acum 11 ani

@6 Nu stiu daca este adevarat, dar am auzit ca este vorba despre patronul la Ana Oil. Ziaristii de la Turnul sfatului ne pot edefica in acest sens?
Raspunde

NO comment

Acum 11 ani

Termina blocurile pana in 2014?Balcoanele vor fi si spre piata A.Vlaicu?Ca vor venii iarasi manifestatii tip ianuarie a.c.,si nu au saracii oameni de unde sa arunce ghivece de flori.
Raspunde

cip

Acum 11 ani

noile blocuri vor avea cel mult sapte etaje ,dupa mansardare..........
Raspunde

cip

Acum 11 ani

s-ar putea completa cu niste constructii si terenul din spate de la teatru,care de ani buni este raiul balariilor...
Raspunde

dd

Acum 11 ani

Interesant.In sfarsit se va inchide acel gol care estetic arata groaznic pt.o zona atat de centrala.Abia astept sa vad edificata o constructie de care cu siguranta vom fi mandri(unii dintre noi).Succes investitorilor si cat mai multa bafta in a putea valorifica ceea ce vor realiza cu multa munca,mai ales in astfel de timpuri.Daca imi voi permite, o sa fiu un viitor locatar al unui apartament din aceste doua imobile.
Raspunde

#

Acum 11 ani

@12 Cine stie, poate ca esti chiar unul dintre investitonti.
Raspunde

valentin

Acum 11 ani

Stati linistiti .. cainii latra, ursul merge! Toti locuitorii zonei sa fie pe faza cand se depune avizul ala de mediu - parca asa ii spune .. si atunci sa se depuna contestatii de catre miile de cetateni de acolo.
Raspunde

dd

Acum 11 ani

@13 Chiar mi-as dori sa fiu unul dintre investitori ,asta ar insemna caci ma pot baza pe ceva.Ce zici?
Raspunde

#

Acum 11 ani

Zic, caci e bine.
Raspunde

hopaaaaaaaaa

Acum 11 ani

au garaj subteran?astai buba .....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus