Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

TSTV Gavril Dejeu: ”Oricare ar fi candidat în locul lui Iohannis ar fi fost ales”

TSTV Gavril Dejeu: ”Oricare ar fi candidat în locul lui Iohannis ar fi fost ales”

Fostul ministru de Interne și premier interimar, avocatul Gavril Dejeu, a declarat la Turnul Sfatului TV că la alegerile prezidențiale de anul trecut, jocurile erau făcute încă de dinaintea votului. Pe scurt, Dejeu susține că Ponta nu ar fi fost ales niciodată președinte al României, iar dacă ar fi ajuns în tutul al doilea al prezidențialelor, inclusiv Elena Udrea ar fi devenit președinte. ”N-a câștigat Iohannis alegerile, le-a  pierdut Ponta. Votul anti Ponta a fost clar. După opinia mea, oricare alt candidat în locul lui Iohannis ar fi fost ales”, spune Dejeu. Întrebat dacă în turul doi ar fi votat-o pe Elena Udrea, Dejeu este ferm: ”Da (…) Cred că ar fi votat-o și pe Elena Udrea (n.r. electoratul) numai să scape de Ponta”, a mai spus Gavril Dejeu.

Fostul ministru de Interne susține și el varianta declarată de președintele Emil Constantinescu: ”Am fost înfrânt de sistem”. ”Mineriada s-a inclus în scena aceasta a luptei politice. Categoric. (…) Nu am putut face nimic. Noi am avut conducerea politică, președinte, miniștri, premier, dar sistemul a rămas. Sistemul e cel care dă tonul evoluțiilor sociale și politice într-o țară”, a spus Dejeu. Întrebat ”cine e sistemul”, Dejeu a explicat: ”Sistemul este întregul angrenaj financiar, administrativ, politic. Nu are un lider, deși aveau. Sistemul întreg era reprezentat de PSD și Iliescu. Așa cum e reprezentat și la ora actuală. El încă are un rol și acum. El îi inspiră și pe tinerii de acum. Acest sistem a fost mai puternic decât noi”, a mai spus Dejeu.

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

https://youtu.be/xKLwgAp6UNs

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

roman

Acum 8 ani

Gresit,,,,,nu reusea nimeni sa-l invinga pe domnul Ponta,,,,,doar daca eta finantat cu bani grei din afara tarii,asa cum s-a facut in cazul lui Iohannis,omul nemtilor,austriecilor,daca nu i d-ar fi facut lobby in strainatate de insusi Basescu,prin oamenii lui ,ptr. ca Ponta sa nu iada presedinte.Iohannis a fost ales de Diaspora,nu de romanii din tara,care nu-l suporta in procent de 80%
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus