Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

ACTUALIZARE În fața Primăriei: ”Președinte mut, asta nu am vrut!” /foto-video

ACTUALIZARE În fața Primăriei: ”Președinte mut, asta nu am vrut!” /foto-video

Actualizare 21.46

Cei aproximativ 3.000 de sibieni au ajuns în Piața Mare și de aici s-au împrăștiat spre case . Nu înainte de a scanda: ”Președinte mut, asta nu am vrut!” și ”Iohannis - dreptate!”. Deși mitingul nu a fost autorizat, pe parcurs au ajuns lângă manifestanți mașini de jandarmi și de poliție care i-au ajutat pe oameni pe parcursul marșului. În fiecare intersecție, polițiștii de la circulație au oprit traficul pentru a trece coloana de manifestanți. La final, sibienii nu au uitat să  le mulțumească.

Participanții la eveniment au anunțat că se vor întoarce mâine, în Piața Mare, de la ora 19.

https://youtu.be/wCv99nfpXLE

Actualizare 21.20

Manifestanții s-au întors în Piața Mare. Se cântă imnul României.

Actualizare 20.28

De la biserica de pe Bulevardul Mihai Viteazu au ieșit în întâmpinarea manifestanților mai mulți preoți care i-au chemat să se apropie de lăcașul de cult. S-au tras chiar și clopotele, însă sibienii au plecat mai departe strigând ”Vrem spitale, nu catedrale!”.

foto Silvana Armat

DSC_7221 DSC_7160 DSC_7151 DSC_7045 DSC_7041 DSC_6955

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualizare: 20.10

Aproximativ 3.000 de persoane au plecat pe Calea Dumbrăvii și se îndreaptă spre Bulevardul Mihai Viteazu. Au blocat un sens de mers, însă șoferii sunt alături de ei, claxonând și felicitându-i pentru gestul lor. De pe Bulevardul Mihai Viteazu, cel mai probabil, se vor întoarce în Piața Mare.

DSC_6811 DSC_6875 DSC_6939

Actualizare:

S-au strâns până la această oră aproximativ o mie de sibieni. Coloana de manifestanți a pornit pe strada Mitropoliei și s-au oprit în fața Catedralei Mitropolitane. Aici au fost întâmpinați de părintele Constantin Necula, care i-a îndemnat pe manifestanți să intre în biserică. Aceștia au refuzat și împreună au rostit o rugăciunea, mulțimea îngenunchind. Mesajul preotului a fost să nu denigreze instituția Bisericii. De aici, sibienii au plecat spre Prefectura Sibiu.

Știrea inițială:

Aproximativ 300 de sibieni au ieșit în această seară pentru a atrage atenția clasei politice la problemele reale ale oamenilor. Pe banerele protestatarilor se poate citi ”Ei n-au murit, ei ne-au trezit” și ”Protest privat, patriarh neinvitat”. Nu se scandează nimic, cei adunați aici discută ultimele evenimente ale zilei și așteaptă ca numărul lor să crească.

Vom reveni cu amănunte

foto Bogdan Brylynski

IMG-20151104-WA0000

IMG-20151104-WA0002

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

26 comentarii

IO

Acum 8 ani

Bravo copii! Pacat ca sunt departe de tara, as veni sa va sprijin. Nu va lasati mintiti, iesiti in strada pentru, viitorul vostru, pentru o Romanie moderna. Asta nu se realizeaza cu lichele puse in functii dupa criterii politice. Cine nu s-a tinut de cuvint, dat deoparte. Cine are dosar penal, afara! Luptati pentru demnitatea voastra!
Raspunde

roman

Acum 8 ani

nu va lasati pacaliti de vrajelile acestui popa necula. nu e decat omul de baza al diavolului streza prietenul lui daniel. intrebati-l ce functie are in mitropolia ardealului. o sa va vina sa vomitati cand o sa aflati cum se intituleaza functia pe care o ocupa in godporatia bor al tejghetarului daniel.
Raspunde

Mutiu

Acum 8 ani

Ar fi timpul sa ne civilizam, sa lasam misticismul bisericesc si sa ne punem serios pe treaba. Cum e posibil ca in Romania, nesimtitii de popi, sa scoata asa zise moaste, iar fraierii sa stea ore in sir la coada sa le pupe? Unde dracu s-a mai pomenirt asa ceva? Suntem in lumea a treia...
Raspunde

popa

Acum 8 ani

mergeti la munca hipsterilor, nu la iesit aiurea in strada. voi chiar nu aveti ce face acasa ? unde ii ala cu palarie ?
Raspunde

greuceanu

Acum 8 ani

Popo comunistă , cred ca ar fi cazul să iti vezi de lungul patrahirului !!! Stai liniștit și așteaptă , iti vine și ție rândul !!!
Raspunde

herbert

Acum 8 ani

se vede ca la foto sa bagat brilu crocodilu. vrea sai ia pita silvanei?
Raspunde

KranK

Acum 8 ani

"Ala cu palarie" munceste cat n-a muncit toata familia ta vreodata la un loc, dar culmea, ii mai ramane si timp sa gandeasca si sa "iasa aiurea in strada", in general ca nu mai suporta disfunctionalitatile si disfunctionalii, asa ca tine, care nu inteleg nimic din nimic, si produc asisderea. Esti parte din ce are tara asta mai rau, fii mandru.
Raspunde

si

Acum 8 ani

Da, da ...scandati mai nou ca nu vreti un presedinte mut????? Dar ma intreb cine oare la ales ...voi majoritatea...si de ce, de ce l-ati ales??? Ati sperat cu totii ca poate transforma o tara intreaca la fel cum a schimbat Sibiul??? Nu nu o sa reuseasca lucru acest lucru. Ati crezut ca daca este sas poate face mai multe??? NU NU POATE!!!!
Raspunde

Valy

Acum 8 ani

Nimic fara Dumnezeu sa se stie ca nimic nu va merge bine când il refuzăm pe Domnul vreti sa meargă bine caitiva de pacate si reintrat in viata normală, mergeți la sf.liturghie, soovefitiva
Raspunde

Valy

Acum 8 ani

Mutiu daca tu nu crezi in puterea sfinților nimeni nu te trimite sa stai la rand ce treaba ai tu cu mine care cred si ma bucur sa sacrific ceva pt a cinsti pe sfânt . Daca tu esti dobitoc de ce vrei sa indobitocesti si pe altii. Misticismul bisericii vb prostii voi aveti pretenția ca biserica nu face sau nu drege uitativa ca biserica chiar nu sta cu mana in san nu mai ca daca aveti inima invartosata cum ati putea vedea adevarul
Raspunde

Maria Dusa

Acum 8 ani

Valy, faci greseala de al confunda pe Dumnzeu cu preotii. Oamenii nu sunt impotriva Lui ci a preotilor ce au uitat sa fie preoti. A celor ce predica cumpatarea dar traiesc si se poarta ca ciocoii de odinioara.
Raspunde

Valy

Acum 8 ani

Ce treaba aveti voi cu patriarhul nu va e rusine de fapt ce ma mai mir spune in pateric ca in vremurile din urma călugări vor fi ca mirenii si mirenii ca dracii si uite ca vedem cu ochii lucrul acesta o neam îndărătnic si tare la cerbice care il refuzi pe Dumnezeu dar cei primi plată refuzului tau nu va dura mult si plata ta va fi cu tine
Raspunde

Vicent

Acum 8 ani

No ca si-o dat demisia preafericitul. Asta insemana ca isi vedea preotimea ca pe o slujba nimic alceva legat de har si spirit. O slujba cu salariu si atat. Adica un fel de patron la BOR SRL cu venituri si cheltuieli dividente si altele... Sau cumva o vrut sa fie solidar cu seful in ale SECU interesul national Oprea ???!!!!!
Raspunde

singur

Acum 8 ani

Sunt sibian, sunt roman. Nu sunt plin de principii si de valori masturbate in fel si chip sub sloganuri si titulaturi diverse. Sunt doar un simplu om, acum bucuros nespus ca traiesc in Mexic, la "dracu' cu carti" fata de o tara( Romania ) fara nici un viitor,mai grav, fara sperante.. Puteti sa ma injurati, sa ma criticati,sa faceti ce vreti, sunteti toti morti ca identitate nationala....asa se vede de la 11000 de kilometri Romania, o natiune de cadavre, zombi, ratati ca destin istoric....si spun asta cu durere de roman, desi nu pare.... Quintana Roo,Mexic,5 nov 2015. Amin!
Raspunde

Maria Dusa

Acum 8 ani

Singur, sigur esti roman? Daca e asa, ar trebui sa te rusinezi oleaca. In ceva ai dreptate: Nu esti plin de principii.
Raspunde

mirean

Acum 8 ani

Habar nu ai ce înseamnă să fi călugăr. În nici un caz să te plimbi în limuzine și să ai societăți comerciale.
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Credinta si biserica sunt lucruri complet diferite, sunt ca doua perechi de pantofi diferiti. Credinta este ceva personal, pastrat in suflet-ca se numeste D-zeu, Iisus, sau este stiinta, tehnica, etc, nu intereseaza pe nimeni. Biserica este o institutie ca oricare alta, are functionari, angajati, salariati, face profit, ar trebui sa plateasca taxe pentru profit. Biserica inainte de 90 a colaborat cu securitatea si pina azistazi nu si-a facut Mea Culpa. Azistazi fiind protejati de politicieni, biserica a devenit un SRL foarte profitabil pe spinarea contribuabilului. Ar fi cazul in viitor sa schimbati aceasta politica de jaf. Sa plateasca taxe si impozite, sa traiasca din mila enoriasilor, nu din impozitele noastre ca sa faca temple. Si nu vreau o biserica cu fanatisti, s-a vazut unde duce asta, in tarile islamice.
Raspunde

Mutiu

Acum 8 ani

Extremistii in Ortodoxie se numesc Valy iar cei mulsumani se numesc Isis. In toata lumea civilizata bisericile se inchid, se trnsforma in azile pentru batrani (chiar magazine in Anglia), numai la noi se dau bani de la buget pentru constructia altora.
Raspunde

Master

Acum 8 ani

Mai terminati cu balacareala ieftina la adresa bisericii ,or fi si preoti avari dupa bani ,averi ,insa nu trebuie generalizat ,Romania ,Rusia,Bulgaria,Grecia ,Serbia sunt printre ultimele bastioane ale religiei adevarate in fata tentativei sionistilor de a globaliza omenirea si a forma guvernul mondial ,despre cei morti in cumplitul incendiu din Colectiv club compasiune si condoleante insa nu trebuie uitat un aspect ,celui de sus nu-i plac adunari ciudate ca si concertul din acea seara ,cu melodii cu texte vulgare ,dure ,cu incantatii negative ,sataniste ,si titlul melodiei "the day we die"(ziua in care vom muri ) spune multe despre ce carnagiu s-a intamplat in acel club al groazai ,acolo a fost iadul pe pamant pt acei tineri nedusi la biserica ,punct.
Raspunde

Vicent

Acum 8 ani

Troglodit pupator de sutane! Atat te duce mintea de ev mediu intunecat ? Atat sa-i zici la preanesimtitul de la BOR SRL !!!!!
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

băi ăsta care ești tu master care ești, în caz că ai uitat, poporul ales e ăla evreu iar isus s-a născut din mama evreică și tată tot evreu (că nu îndrăznesc să mă gândesc că de fapt unul din ei se prea poate să fi fost... Palestinian) așa că ciocu mic, joc de glezne și mai ușor cu ultimele bastioane... știi barim despre ce se face vorbire în cântecul ăla?
Raspunde

costel

Acum 8 ani

Jurnalistii de la turnulsfatului!!! Asta e titlu? Jurnalism de 2 lei... va vine si voua randul...
Raspunde

Grup de preoti

Acum 8 ani

Acest articol tocmai a fost sfintit. Trimitem factura prin e-mail.
Raspunde

pentru PNL

Acum 8 ani

DOMNILOR DE LA PNL. NU INCERCATI SA DETURNATI MANIFESTARIILE. LUMEA NU VA VREA PE DVS. NU SUNTETI CU NIMIC MAI BUN DECAT RESTUL. IN FRUNTE AVETI ACEEASI CLICA. NU VA UMFLATI MUSCHII SI VA PREGATITI DE GUVERNARE PTR CA VETI AVEA ACEEASI SOARTA. CU BLAGA SI GORGHIU IN FRUNTE SUNTETI EXACT EGAL CU 0. AMANDOI SUNT ZILELE ACESTEA LA DNA. NU ATI FACUT NIMIC CAT ATI FOST LA GUVERNARE. VREM UN PREMIER TEHNOCRAT , CIVIL NEIMPLICAT POLITIC. NE-AM SATURAT DE POLITICA SI INTERESE SI NUMIRI PE CRITERII POLITICE IN FRUNTE.
Raspunde

CORALYA

Acum 8 ani

Felicitari.Nu vrem aceiasi Marie cu alta palarie.
Raspunde

paula

Acum 8 ani

Nu am nimic cu biserica sau preotii...sa fie cati vor ei insa nu din banii statului să se autogospodareasca din banii care te obligă să îi dai...contributii+taxe botez,nunta,inmormântare,lumânări,calendare...etc.Iar banii statului pt spitale,scoli si altele.pana la urma nu e prost cine cere(biserica ca si institutie) ci e prost cine da(statul).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus