Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

TIR-istul care a provocat cel mai grav accident de anul trecut a ieșit din arest. Cine a rămas

TIR-istul care a provocat cel mai grav accident de anul trecut a ieșit din arest. Cine a rămas

Aurelian Ursu, șoferul de TIR care, băut fiind, a produs cel mai grav accident petrecut în județul Sibiu anul trecut, a ieșit din arest, la decizia instanței. Turnul Sfatului a încercat să afle cine sunt suspecții care se mai află acum în arestul IPJ Sibiu.

Trei morți și sărbători distruse

Un microbuz cu români care munceau în Italia și se întorceau acasă de Sărbători a fost lovit violent de un Tir care a intrat pe contrasens. Accidentul s-a produs în noaptea de 21 spre 22 decembrie, pe DN1, în Apoldu de Sus, adică pe tronsonul pe unde traficul este deviat, după închiderea autostrăzii surpate. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că șoferul TIR-ului, vinovat de producerea accidentului, avea o alcoolemie de 0,60 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Aurelian Ursu, care are 45 de ani, a primit inițial arest la domiciliu și a rămas în județul Bihor. Judecătorii de la Săliște au decis apoi arestarea lui prvenetivă. Aceeași instanță a dispus săptămâna trecută, în 18 februarie, că este suficient dacă șoferul rămâne în arest la domiciliu, așa că el a părăsit arestul IPJ Sibiu. Între timp, dosarul penal a ajuns pe rolul Judecătoriei Săliște. Șaisprezece persoane, dintre care rude ale celor decedați, răniți și pasageri aflați în microbuz, s-au constituit parte civilă și cer daune atât din partea șoferului, cât și din partea firmei pentru care lucra.

Cine mai e în arestul IPJ Sibiu

Potrivit unui răspuns oferit de IPJ Sibiu la solicitarea Turnul Sfatului, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu mai erau, în 17 februarie, 19 suspecți. Numărul acestora variază de la o zi la alta, în funcțiile de deciziile punctuale ale instanțelor, dar și de acțiunile finalizate ale polițiștilor. Imediat după emiterea răspunsului oficial, în arestul IPJ Sibiu au mai ajuns încă trei persoane, membri ai grupării de spărgători de autoturisme. Unul dintre aceștia, în vârstă de 36 de ani, și-a “serbat” ziua de naștere chiar în arestul IPJ Sibiu.

arest politie 3 (Copy)

Cel mai vârstnic arestat are 69 de ani, iar cel mai tânăr are doar 18. Este tânărul care a tâlhărit o femeie pe strada Abatorului, iar jaful a fost filmat cu camera de bord a unui taximetrist.

Un alt spărgător celebru îi ține companie. Un bărbat de 38 de ani din Avrig, care a dat peste 30 de spargeri în cabanele din zonă, în această iarnă. Proprietarii au observat stricăciunile la câteva zile după Anul Nou, când pensiunile au încetat să mai fie frecventate. „Au forțat ușile, geamurile, au dormit înăuntru, s-au servit singuri cu mâncare”, declara, atunci, Cornel Popa, unul dintre proprietari. Polițiștii l-au prins pe suspect după o lună de cercetări.

Mai toți sunt din Sibiu

arest politie2 (Copy)

În arestul de la Sibiu se află, în majoritate, suspecți originari din județul nostru. “Persoanele private de libertate (n.r. – aflate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu) sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, omor, tentativă de viol, trafic de persoane, furt calificat, deținere de droguri, ucidere din culpă, majoritatea acestora provin din județul Sibiu”, se arată în răspunsul IPJ Sibiu.

Ucigașii

În arest sunt și mai mulți suspecți bănuiți de crimă. Este cazul bărbatului din Mag, care și-a omorât concubina în stația de autobuz din Gara Sibiu. Tot în arest este și tânărul de 27 de ani din Bradu care și-a omorât un consătean de 34 de ani, pe stradă, sub ochii vecinilor, în timpul unei întâlniri pentru Ceata Junilor. Alături de ei se află bărbatul din Merghindeal care și-a ucis un prieten de pahar lovindu-l cu tăișul sapei, în cap. Mai multe lovituri au fost aplicate, spun procurorii care au cercetat cazul.

Potrivit legii, suspecții nu pot sta în arest mai mult de 180 de zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus