X
perchezitii Carabulea diicot mascati politie (30) (Copy)

ACTUALIZARE – Carabulea și fiul său, reținuți de DIICOT – FOTO/VIDEO

ACTUAIZARE 3 martie – Ilie Carabulea, dar și fiul său cel mare, Oprea Carabulea, au fost reținuți azi-noapte de procurorii DIICOT.

În total, șapte dintre persoanele aduse la audieri au fost reținute în acest dosar. Printre aceștia se numără Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Coșa, Georgeta Crindeanu și Gheorghe Năsaru. Toți se află în arestul IPJ Sibiu. Mandat de reținere a fost emis și pe numele Anei Pop, dar aceasta nu se află în țară, așa că procurorii vor solicita arestarea sa în lipsă.

—–

ACTUALIZARE ora 18.45 – Ilie Carabulea a fost ridicat de procurorii DIICOT și dus la audieri, după 10 ore de percheziții domiciliare.

Procurorii au intrat cu mașina în curtea casei lui Ilie Carabulea și l-au ridicat aproape din ușa casei. Afaceristul, flancat de doi mascați, a încercat tot timpul să își ascundă fața de obiectivele camerelor de luat vederi.

Alături de Ilie Carabulea, în timpul perchezițiilor domiciliare a fost prezent și fiul său cel mare, Oprea Carabulea. Acesta i-a preluat o mare parte din afaceri și este cel care a condus instituția inclusiv în perioada cercetată de procurorii DIICOT, sfârșitul anului 2014. Atunci, Ilie Carabulea s-a aflat mai multe săptămâni în arestul Poliției și alte câteva săptămâni în arest la domiciliu.

Oprea Carabulea a fost cel care a ieșit din casă și a mutat una dintre mașinile de lux ale familiei, un Range Rover, în curtea din spate, unde a fost percheziționată de procurori, în prezența trupelor de mascați.

Ilie Carabulea va fi audiat în această noapte la sediul DIICOT Sibiu.

perchezitii Carabulea diicot mascati politie (32) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (28) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (29) (Copy)

perchezitii Carabulea diicot mascati politie (34) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (1) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (21) (Copy) perchezitii Oprea Carabulea diicot mascati politie (20) (Copy) perchezitii Oprea Carabulea diicot mascati politie (24) (Copy) perchezitii Oprea Carabulea diicot mascati politie (24) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (19) (Copy) perchezitii Oprea Carabulea diicot mascati politie (23) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (4) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (2) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (27) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (3) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (26) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (5) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (6) (Copy) perchezitii Carabulea diicot mascati politie (11) (Copy)

Știrea inițială:

Procurorii DIICOT efectuează în acest moment percheziții în 13 locuri din Sibiu și București într-un nou dosar care îl vizează pe magnatul Ilie Carabulea, condamnat, închis și eliberat condiționat în Dosarul Apostu și trimis în judecată în Dosarul Carpatica Asig.

Și tot de Carpatica Asig este legat și noul dosar al organelor de anchetă. Potrivit unor surse judiciare, noile descinderi privesc fapte care se presupune că au avut loc la finalul lui 2014 – începutul lui 2015, când Ilie Carabulea, prin intermediul fiului său cel mare – Oprea Carabulea – au tergiversat cât de mult au putut refacerea unei inventarieri a societății Carpatica Asig. Această inventariere ar fi scos la iveală probleme relativ mari pentru societatea de asigurări: deficit de rezervă de daună de peste 106 milioane de lei și noi provizioane necesare de peste 12 milioane de lei. Pentru ca acestea să nu ajungă la cunoștința Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Carabulea a dispus fiului său – deși nu avea dreptul să se implice – reluarea inventarierii și tergiversarea acesteia. ”Numitul Carabulea Oprea (împuternicitul acţionarului semnificativ indirect Carabulea Ilie) împreună cu ceilalţi membri ai grupului, ce deţineau funcţii în Consiliul de Administraţie al societăţii Carpatica Asig, au tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România”, susțin procurorii, potrivit surselor amintite.

daniel micu, Oprea si Ilie Carabulea atlassib_foto Silvana Armat (Copy)

Oprea Carabulea (al doilea de la stânga la dreapta) și Daniel Micu (ultimul din dreapta) sunt cercetați într-un nou dosar

Inventarierea la care fac referire procurorii avea în vedere activele, datoriile, capitalurile proprii şi tranzacţiile privind activitatea de asigurare a Carpatica Asig. Problemele legate cu deficitul rezervei de daune și neconstituirea provizioanelor mai sus amintite ar fi putut duce la suspendarea activității Carpatica Asig de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dacă instituția ar fi fost informată cu privire la această situație.

”Au efectuat demersuri de natură sa tergiverseze si să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara față de societatea de asigurări deţinută şi controlată indirect de Carabulea Ilie, astfel încât sa nu reiasă deficiente grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună”, surse judiciare despre noul dosar împotriva familiei Carabulea

Pe lângă fiu, mai sunt alți patru cercetați

În afara lui Ilie Carabulea și a fiului său, în acest nou dosar mai sunt cercetați penal și Ana Popa (directoarea IT din cadrul Carpatica Asig), Georgeta Crideanu (fostă directoare în cadrul Omniasig) și Angela Toncescu, fosta șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. În plus, cercetat este și Daniel Micu, directorul general al Atlassib, principala companiei a holdingului deținut de familia Carabulea.

diicot la carabulea

În această dimineață, mascații au descins pentru a treia oară la domiciliul lui Ilie Carabulea

În Dosarul Carpatica Asig – ASF (cel în care este inculpat și Dan Radu Rușanu, de exemplu), deschis de DNA acum doi ani și trimis în instanță, Ilie Carabulea este pus sub control judiciar, iar zilele acestea așteaptă sentința.

Și ”mici” falsuri

Pentru a denatura situația financiară a Carpatica Asig, familia Carabulea a influențat-o pe Ana Popa, directoarea departamentului IT, pe care au convins-o să introducă în softurile dedicate firmelor de asigurări date nereale în ceea ce privește situația rezervelor de daune. Procurorii DIICOT suspectează că au fost introduse date false referitoare la închiderea dosarelor de daune, la preluarea de plăți. ”Scopul acestor alterări de date informatice a fost cel de a influenţa indicatorii financiari ai companiei, astfel încât societatea Carpatica Asig să atingă valorile indicatorilor financiari prevăzute de lege pentru a putea funcţiona pe piaţa asigurărilor”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

35 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Rusine! Ne arestam marii intelectuali, precum dr. ing. Carabula care a obtinut doctorat si inventii sub conducerea marelui Profesor univ. dr. Oprean – savant de renume judetean, national si chiar balcanic si mondial. DIICOT trece, oamenii mari raman in istoria acestui judet si tari!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  karl

  Banii inebunesc slabii!!! De obicei, prea multa bogatie duce le nebunie. Carabulea nu mai era normal demult. Avea un comportament deviant, inca de acum 10-15 ani, cel putin…

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  raduradu82@yahoo.com

  ……pana aici nu a fost nicio problema, dar cand vezi ca ti-ai trimis copilul la necaz iti pierzi mintile. cata minte trebuie sa ai ca sa-ti ingropi copii???

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bai frate da’ nu se mai potoleste nea ilie de la brutarie-carabulea..de atatea ori a calcat pe bec …si tot degeaba,ba mai nou isi “ingroapa” si baietii…vai de steaua lor de ahtiati dupa bani!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   cititor

   Da, se pare ca in dorinta lui de a obtine (si mentine) puterea financiara, Ilie Carabulea si-a supus riscului pana si propriul copil. Nu stiu daca a meritat.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Soso

  Ilie a fost predispus la excese de cand era “mic”. In anii 92-94 cand a inceput cu transportul, urla la soferii de autocare de mie imi era rusine de rusinea lui. Era plin de el si obliga soferii ca atunci cand le tinea sedinta dinaintea plecarii in curse, sa-l asculte cu mainile la spate. Urla de-l auzea toata fosta Autogara Turnisor.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ID

  Multe lucruri sunt adevărate. Că nea Ilie are capacitatea să înjure 24h fără sa se repete, ca dădea salarii mici debutantilor etc. dar poate sa-mi spuna cineva cati oameni s-au lansat in cariera in societatile lui ?
  Poate cineva sa socoteasca numărul de persoane care vor rămâne fără loc de munca in Sibiu și nu numai ?
  E posibil sa fiu subiectiv, dar in perioada lucrata la Ilie mi-a fost mai bine decât in alte părți.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Nimeni din tara asta nu a putut face avere din bani cinstiti asta ii clar. Pe oricine ai controla cu afacere deschisa o sa gasesti probleme, incepand de la magazinul din coltul blocului pana la mega firme. Ilegalitatitile sunt proportionale cu dimensiunile societatilor.
  Noi suntem prea mici sa stim ce ii acolo, putem doar sa ne dam cu pararea si sa speculam.
  Nimeni nu isi pune intrebarea de ce toti mari afaceristi au decaderi bruste si aici sunt multe exemple cum ar fi Vonica si multi altii….asta e politica si legea in romania. Cat dai bani unde trebuie esti sus, cum incepi sa deranjezi si sa duci agendele cu numele ale celor la care ai dat mita deja incep sa te scoata din circuit.
  Politica ii mai puternica decat hotia!!

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ilie Gradinar

  Avem prea multi milionari de carton care nu au in spate nici o afacere. Cum de poti sa ajungi milionar si tu ai lucrat doar la stat???…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Vasile V. Vasile

   Hai mă Ilie, tocmai tu întrebi?
   Păi uite cum:
   – cu nevasta rudă cu Milea
   – cu taxă de protecție la angajați (înainte de 1989), când șefu’ Ilie colecta taxa lunară de la ăia pe care i-a ”luat” cu el în Jermania la lucru
   – pe principiul una la mine, una la tine, una la stat (tot înainte de ’89)

   mai vrei?

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  soo

  UNDE SUNT COMPLICII ADEVARATII??? multi ani au muls vaca langa el si
  MAI NOU AU AJUNS SA CONTROLEZE INSTITUTIILE STATULUI………ADICA SA ISI PIARDA URMA ………..vezi pe facebook lista ……

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ion

  Salarii de rahat dau la angajati tot sibiul e al lui n ai unde te angaja daca pleci de la atlassib.dumnezeu nu doarme,de cata lume si a batut joc

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  din sibiu 80

  ANUNT : fac puscarie contra cost . urgent ! vreau si eu niste vile si masini + tot neamu sa il intretin .
  ce puscarie ma oameni asta e pedeapsa ? face 2 ani si traieste 1 neam intreg .

  treziti-va la realitatea 2016 :) asa ca puneti mana si furati toti daca apucati sacu plin NOROC daca nu GHINION ca nu ai bani sa dai stanga dreapta + sa iti ramana

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   euu

   Este cel mai cool si mai realist anunt al vremurilor noastre . va felicit sincer.
   Puteti face o pancarda sau un nou partid , eu cred ca ve-ti avea mult succes!

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Carabulea, a facut o mare greseala, ca si a bagat fiul la inaintare, pacat un om fara scrupule! Carpatica Asigurari, era un focar de infectie inca din anul 2012, a fost protejat de conducerea ASF, dar in zadar, tot Carabulea a facut denuntul…, oare ne vom trezi vreodata din mocirla asta, din mizeria Carabulea, Adamescu, Forte Asigurari, City Insurance, si alte firme protejate din Romania care au adus multa suferinta pagubitilor??? Asadar, oamenii sufera, iar sub masca acestor oameni de “afaceri”este o mare veselie, chiar si inchisi fiind, traiesc foarte bine, si sfideaza pe toata lumea!
  Sper ca acest Carabulea sa dispara definitiv din mediul de afaceri cat mai curand posibil! Ca o paranteza avea o echipa de profesionisti in anii 2004 -2008 atat in Sibiu, cat si in Bucuresti, respectiv dl Manzat, dl Sava Dragos, chiar si distinsa doamna Maria Cosa, oameni care au costruit aceasta companie, unde sunt acesti oameni de valoare??? Nu a stiut sa ii pretuiasca…RUSINE DOMNULE CARABULEA!!!

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sa il intrebam pe domnul Carabulea, CUM A OBTINUT SUSPENDAREA LICIENTEI RCA, IN ANUL 2007 LUNA DECEMBRIE, cand era Vicepresedinte domnul Balta la CSA….si doamna Angela Toncescu Presedinta….foarte important si notabil ptr Autoritati…

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   MIR

   Nu si-a batut joc de toti angajatii, pe cei care i-a platit fffffff bine si care s-au mentinut in functii cheie cu multeeeeeee facilitati, ACUM SUNT OK IN ALTE FUNCTII TOT LA FEL …DAT PT TOT POPORUL………E FAINA TARA!!!!

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Anchete
 • Contact