Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Cărți pentru copiii din centrele de plasament

Cărți pentru copiii din centrele de plasament

„Carte dăruită, viață îmbogățită” este un proiect demarat de ONG-ul Ajungem Mari și își propune să doteze centrele de plasament cu câte o mică bibliotecă pentru copii.

Totul a pornit atunci când cei din programul Ajungem Mari au aflat că data de 2 aprilie e declarată „Ziua Internațională a cărților pentru copii și tineri” și, astfel, și-au dorit să le facă o bucurie celor mici, dar și să-i impulsioneze către lectură. „Ne-am organizat destul de repede, noi mai făcând ceva similar anul trecut la Iași, atunci când am organizat o strângere de cărți în preajma Crăciunului și care a avut mare succes. Același lucru vrem să facem și la Sibiu și, din fericire, am găsit foarte repede sprijin din partea a trei librării, Habitus, Humanitas și Erasmus. Ne propunem să organizăm biblioteci în centrele de plasament cu care lucrăm, iar în măsura în care se strâng mai multe cărți să le putem oferi centrelor din întreg județul Sibiu”, spune Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.

Prin campania „Carte dăruită, viață îmbogățită!”, inițiatorii își doresc să creeze biblioteci în centrele de plasament din județul Sibiu, astfel încât, circa 160 de copiii instituționalizați cu vârsta cuprinsă între 4-18 ani să își dezvolte imaginația, vocabularul și cunoștințele, prin lectură. „Cărțile pe care le au copiii sunt destul de puține, dar sunt și vechi și aceștia nu le consideră atractive deloc. Ne-am gândit să-i impulsionăm în acest mod, noi le aducem cărți cu sprijinul oamenilor, iar apoi ne gândim să implementăm cel puțin o grupă de voluntari, iar aceștia să pună în scenă cartea respectivă sau să aibă discuții cu cei mici pe marginea acesteia”, mai spune Iulia Pataki.

Cei care vor să doneze pot fie să cumpere o carte din cele trei librării partenere și să o lase în coșul special pentru strângerea cărților, fie pot dona din biblioteca personală, dar în acest caz, rugămintea e aceea de a fi cărți în stare bună și care să fie de interes pentru copii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

geo

Acum 8 ani

Aș dărui chiar mai multe, dar sunt sigur că nu-i interesează cărtile! Daca ar fi telefoane sau tablete, i-ar interesa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus