Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament din județul Sibiu

Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament din județul Sibiu

Programul educațional „Ajungem MARI” caută voluntari care să petreacă timp educându-i prin joacă pe copiii din centrele de plasament din județul Sibiu. Liceeni, studenți și adulți, cu vârsta de peste 15 ani, cu sau fără experiență în voluntariat, sunt invitați să petreacă două ore pe săptămână cu acești copii pentru care prezența umană este deosebit de importantă.

Voluntarii le pot preda copiilor prin joacă, orice doresc, la alegere: de la matematică și engleză, la muzică, teatru, arte plastice, astronomie sau educație civică. Programul Ajungem Mari susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

În județul Sibiu, programul a fost lansat în luna noiembrie 2015. În parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Ajungem Mari se derulează la nivel local în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii și implicând, în prezent, 100 de voluntari. În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, de la lansarea programului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată și dulciuri rawvegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la cinema și concerte jazz, vizite la expoziții și librării. Cei interesați se pot înscrie în proiect până pe 13 iunie, completând formularul online disponibil pe pagina de internet a programului: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Tiu Elena

Acum 7 ani

vreau si eu sa fiu voluntar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus